lefkada-news

Ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Σπυρίδων Σπύρου τα είπε «Όλα στον Αέρα» με την Κατερίνα Μεσσήνη

«Θα πρέπει να μπορούμε να λειτουργούμε με το Δήμο Λευκάδας σύννομα, δίκαια και σωστά.»

Ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Σπυρίδων Σπύρου τα είπε «Όλα στον Αέρα» με την Κατερίνα Μεσσήνη

Πρώτος καλεσμένος τη νέα σεζόν στην εκπομπή «Όλα στον Αέρα» είναι ο Περιφερειάρχης Ιόνιων Νήσων.

Ο κος Σπύρου μίλησε με τη δημοσιογράφο Κατερίνα Μεσσήνη για τα μεγάλα έργα που αφορούν την Λευκάδα και θα βοηθήσουν καταλυτικά την ανάπτυξη του νησιού.

Κάνει τον απολογισμό του μετά από 2 χρόνια ως Περιφερειάρχης, μίλησε για το ρόλο της Περιφέρειας όπως επίσης και  για τις μεγάλες προσπάθειες που κατέβαλε η Περιφερειακή Ενότητα Λευκάδας μαζί με τις Υπηρεσίες της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων για να ενταχθεί το Δάνειο του Διοικητηρίου στο πρόγραμμα Interreg.

Υπάρχουν ευθύνες και θα  πρέπει να τις αναλάβει σύμφωνα με τον Περιφερειάρχη η Δημοτική Αρχή απέναντι στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων και το Διοικητήριο Λευκάδας γιατί «ο Δήμος δεν έχει δώσει καθόλου χρήματα τα τελευταία 2 χρόνια ενώ φιλοξενείται και καταλαμβάνει και το μεγαλύτερο μέρος του κτηρίου, αυτό είναι ένα θέμα που πρέπει να λυθεί οικονομικά και πολιτικά, θα πρέπει να μπορούμε να λειτουργούμε, σύννομα, σωστά και δίκαια.» αναφέρει ο Περιφερειάρχης.

Μάθετε όλο το παρασκήνιο για την συνάντηση με την καγκελάριο κα Merkel στη Γερμανία, μια συνάντηση που τάραξε τα νερά της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων και για την οποία δέχτηκε σκληρή κριτική. Απαντά σε όλους όσους «ασκούν εύκολη κριτική και χρησιμοποιούν μόνο το καταγγελτικό λόγο.»

Αναφέρεται στην κεντρική εξουσία η οποία κατά την άποψη του πάει κόντρα στο θεσμό της Περιφέρειας, ένα θέμα το οποίο επείγει όλη την Περιφέρεια αφορά στην αποτελεσματική διαχείριση των απορριμμάτων, εκεί ενδεχομένως θα ήταν καλύτερα η αρμοδιότητα να μεταφερθεί στις Περιφέρειες.

Πιστεύει ότι οι πολίτες της Λευκάδας ειδικά μετά την φωτιά στην χωματερή θα πρέπει να διεκδικήσουν να λυθεί το πρόβλημα με τα απορρίμματα και ότι «το κόστος που χρεώνεται σε κάθε οικογένεια πρέπει να είναι ανάλογο της παραγωγής των σκουπιδιών και όχι έτσι όπως τα υπολογίζουν με εύκολο τρόπο οι Δήμοι, ώστε να μπορέσουν να πληρώνουν αυτοί που παράγουν τα σκουπίδια και να αναγκάζονται να τα διαχωρίζουν σε μικρότερες ποσότητες.»

Θα μάθουμε σε τι στάδιο βρίσκεται η περιβόητη μελέτη για την κατασκευή του Θεάτρου Λευκάδας και που πρέπει να εστιάσουμε ως Περιφέρεια προκειμένου να αναπτυχτούμε. Ο κος Σπύρου μίλησε για τις ανοδικές προοπτικές της φετινής τουριστικής σεζόν αλλά και για τις ευθύνες που πρέπει να αναλάβουμε όλοι στο χώρο αυτό.

Παρακολουθήστε την πρώτη συνέντευξη της χρονιάς του Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων Σπυρίδων Σπύρου στην τηλεόραση του ART TV Τέταρτη, 09/01/2012 στις 16.30 και την Τρίτη, 15/01/2012 στις 22.15.

Σύντομα θα αναρτηθεί η συνέντευξη και στις ιστοσελίδες: olastonaera.gr και lefkadanews.com

Κατερίνα Μεσσήνη

2013-01-09


 

- Παλαιότερα Άρθρα

  • lefkada-news

  • lefkada-news

  • lefkada-news

  • lefkada-news

  • lefkada-news

>