lefkada-news

Ο υποψ. Ευρωβουλευτής Δημήτρης Καζάκης στον Prisma 95,1

O Δημήτρης Καζάκης είναι οικονομολόγος-αναλυτής με επαγγελματική διαδρομή σε επιχειρήσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Αρθρογραφούσε σε τακτική βάση στην εφημερίδα Ποντίκι και στο περιοδικό Hellenic Nexus έως τον Νοέμβριο του 2011. Είχε καθημερινή εκπομπή στο ραδιόφωνο στο ΡΑΔΙΟ 9 (9,89), η οποία διεκόπη στις 9/2/2012. Έχει εκδόσει το βιβλίο "Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΜΠΗΪΑ - Το χρονικό μιας προαναγγελθείσας χρεοκοπίας", Δεκέμβριος 2011, εκδόσεις "ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ". Σήμερα συμμετέχει στην εφημερίδα Το Χωνί και στο διαδικτυακό ραδιόφωνο Ράδιο χωρίς FM. Από τις 14/9/2012 η ΕΚΠΟΜΠΗ ΑΕ επανήλθε μέσω του Ράδιο AΡΤ FM, 90,6, κάθε μέρα από Δευτέρα έως Παρασκευή 1-2:30 μμ. Ο Δ. Κ. έχει διαδραματίσει καίριο ρόλο στη συγκρότηση του Ενιαίου Παλλαϊκού Μετώπου (Ε.ΠΑ.Μ.), του οποίου είναι ιδρυτικό μέλος.

Το Ενιαίο Παλλαϊκό Μέτωπο (Ε.ΠΑ.Μ.) ιδρύθηκε ως πολιτική οργάνωση μετωπικού σχήματος την 16η Ιουλίου2011[1]και την 27η Μαρτίου2012 έλαβε τη νομική μορφή του, ως πολιτικό κόμμα, αφού στην ελληνική νομοθεσία δεν αναγνωρίζονται άλλες μορφές πολιτικής οργάνωσης. Στις αρχές Απριλίου του ιδίου έτους πραγματοποιήθηκε το 1ο Συνέδριο του Ε.Πα.Μ. κατά το οποίο ψηφίστηκε το Καταστατικό λειτουργίας του Μετώπου και εκλέχθηκε το 51μελές Εθνικό Συντονιστικό Συμβούλιο. Στις αρχές Ιουνίου 2013 πραγματοποιήθηκε στον Κεραμεικό το 2ο Συνέδριο του Μετώπου, όπου επανεπιβεβαιώθηκαν οι Ιδρυτικές του θέσεις, εγκρίθηκε η στρατηγική και η τακτική του εν όψει των τελευταίων πολιτικών εξελίξεων στην Ελλάδα και εκλέχθηκε το νέο Ε.Σ.Σ..

Στις διακηρύξεις του προτάσσονται η αποδέσμευση από ιδεολογίες, η αποκήρυξη των ξένων παρεμβάσεων στηνΕλλάδα και η μονομερής καταγγελία του χρέους ως παράνομο και καταχρηστικό. Προτείνει ακόμα την καθιέρωση Εθνικού Κρατικού νομίσματος, καθώς και θεσμικές αλλαγές στην λειτουργία του Ελληνικού κράτους.[1]

Περιληπτικά αναφέρεται:

Οι Έλληνες εργαζόμενοι, συνταξιούχοι, μικρομεσαίοι επαγγελματίες, άνεργοι και αγρότες καλούνται σε ένα ασφυκτικό καθεστώς νέας κατοχής, όχι απλώς να πληρώσουν το λογαριασμό ενός χρέους που έχει σχεδιαστεί, έτσι ώστε όσο περισσότερο το πληρώνουν, τόσο περισσότερο να αυξάνει, αλλά να αποδεχθούν την υποθήκευση και εκποίηση της χώρας από την ΕΕ και το ΔΝΤ. Το Ε.Πα.Μ. οργανώνει τον αγώνα του Λαού για την ανατροπή της εξουσίας και του εθελόδουλου κυρίαρχου πολιτικού συστήματος. Ο αγώνας είναι κατεξοχήν Απελευθερωτικός. Το Ε.Πα.Μ. φιλοδοξεί να συμβάλει στην ενότητα του λαού πέρα και πάνω από κομματικές και ιδεολογικές γραμμές.

Τα κεντρικά αιτήματα - Στόχοι του Ε.Πα.Μ. είναι τα εξής:


- Μη αναγνώριση του δημόσιου χρέους. Σταματάμε να πληρώνουμε δάνεια που έχουμε πληρώσει διπλά και τρίδιπλα και που ξοδεύτηκαν κυρίως για την εξυπηρέτηση ιδιοτελών συμφερόντων.
- Να διεκδικήσει η χώρα την κυριαρχία της από το ΔΝΤ, την ΕΕ και την ΕΚΤ, και να πάρει πίσω ο Λαός με την πάλη του όλα όσα αρπάξανε οι ντόπιοι και ξένοι επικυρίαρχοι.
- Ρήξη των σχέσεών μας με την Ε.Ε. με πρώτο βήμα την έξοδο από την ζώνη του ευρώ και την υιοθέτηση Εθνικού Κρατικού νομίσματος. Η καθιέρωση Εθνικού Κρατικού νομίσματος κι όχι απλά η "επιστροφή στην δραχμή" είναι προϋπόθεση για την άρνηση αναγνώρισης και της μη πληρωμής του χρέους και αναγκαία αφετηρία για την ανασύνταξη της παραγωγικής βάσης της χώρας και την αναδιανομή του πλούτου υπέρ των ασθενέστερων.
- Εθνικοποίηση των μεγάλων τραπεζών με πρώτη τη Τράπεζα της Ελλάδος και έλεγχος στη διακίνηση κεφαλαίων.
- Επανάκτηση του Εθνικού ελέγχου σε στρατηγικής σημασίας επιχειρήσεις, στους τομείς της ενέργειας, των επικοινωνιών, του ορυκτού πλούτου κτλ., με σκοπό να αναδειχθεί το κράτος σε βασικό μοχλό της οικονομικής και κοινωνικής ανάπτυξης και να πάψει αυτό να αποτελεί φέουδο μιας παρασιτικής ξενόδουλης ολιγαρχίας.
- Να καθίσουν στο εδώλιο τα φυσικά πρόσωπα και εκπρόσωποι νομικών προσώπων (κομμάτων και επιχειρηματικών κυκλωμάτων), που συμμετείχαν με κάθε τρόπο στη λεηλασία του δημόσιου πλούτου, καθώς και οι δωσίλογοι που παρέδωσαν τη Πατρίδα στη κατοχή των ξένων δανειστών.
- Κατάκτηση της πραγματικής Δημοκρατίας μέσα από την κατοχύρωση της Λαϊκής Κυριαρχίας και της Εθνικής Ανεξαρτησίας. Σύνταξη νέου Δημοκρατικού Συντάγματος, με «αμεσοδημοκρατική» κατεύθυνση, ουσιαστικοποίηση της λαϊκής συμμετοχής και κατοχύρωση της ανακλητότητας, μέσω Συντακτικής Εθνοσυνέλευσης.
- Ριζική αλλαγή του θεσμικού πλαισίου που διέπει τη λειτουργία του κράτους προς όφελος του πολίτη.

Δίπλα στον Ελληνικό Λαό βρίσκονται και άλλοι λαοί που πλήττονται από αντίστοιχες ληστρικές πολιτικές. Η δική του απελευθέρωση θα σηματοδοτήσει γενικευμένη άνοιξη των λαών στην Ευρώπη και ευρύτερα.

Το Ε.Πα.Μ. διακηρύσσει ότι θα συνδράμει ενεργά σε κάθε μέτωπο Αντίστασης, στην οργάνωση του Λαού σε κάθε συνοικία και χώρο δουλειάς. Το Ε.Πα.Μ. είναι ανοιχτό σε κάθε δημοκράτη, πατριώτη, αγωνιστή που θέλει να παλέψει για τους ίδιους σκοπούς ανεξάρτητα της όποιας μέχρι τώρα πολιτικής ή κομματικής του προέλευσης, ή τοποθέτησης (σε παραδοσιακά Δεξιά, Κεντρώα, ή Αριστερά σχήματα που αδυνατούν να ανταποκριθούν στο ελάχιστο στις σύγχρονες προκλήσεις). Δεσμεύεται επίσης, ότι δεν πρόκειται να εγκαταλείψει τον Αγώνα μέχρι την επίτευξη του συνόλου των στόχων του, οπότε και θα αυτοδιαλυθεί, αφού δεν θα έχει πλέον λόγο ύπαρξης

2014-05-23

www.prisma951.gr

- Παλαιότερα Άρθρα

  • lefkada-news

  • lefkada-news

  • lefkada-news

  • lefkada-news

  • lefkada-news

>