lefkada-news

Νέο ρεπορτάζ της Ματίνας Βεντούρα για τη Λευκάδα στις ειδήσεις του Αnt1

Την τιμητική της έχει το νησί της Λευκάδας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Αντέννα, το τελευταίο διάστημα, καθώς προβάλλεται για τρίτη φορά μέσα  από τα επιμελημένα ρεπορτάζ της δημοσιογράφου του σταθμού, της Λευκαδίτισσας Ματίνας Βεντούρα.

Στο σημερινό δελτίο του σταθμού, κεντρική θέση είχαν οι καταρράκτες στο Δημοσάρι, στο Νυδρί. Ένα παραδεισένιο τοπίο, με φυτά σε σμαραγδένιες αποχρώσεις που αντανακλούν τις λάμψεις τους, πάνω στα δροσερά νερά του καταρράκτη. Επιλογή κατάλληλη για τους λάτρεις του φυσικού περιβάλλοντος και των περιπάτων.

Το πρώτο μέρος του αφιερώματος, (που προβλήθηκε την Τετάρτη 13 Μαΐου) έθετε εμμέσως την προώθηση του αθλητικού τουρισμού στο νησί, προβάλλοντας συγκεκριμένα το «παρα πέντε», που τα τελευταία χρόνια αποκτά πολλούς ένθερμους φίλους και στη Λευκάδα.  Η κάμερα του σταθμού, τότε είχε δείξει υπέροχα πλάνα από το Καλαμίτσι, με θέα το απέραντο γαλάζιο του Ιονίου, και τις χρυσαφένιες λωρίδες άμμου των παραλιών του νησιού.

Το δεύτερο μέρος που προβλήθηκε εχθές Πέμπτη 27 Μαΐου, αφορούσε μία περιήγηση στο  ναό της προστάτιδας του νησιού, της Αγίας Φανερωμένης, η χάρη της  οποίας εορτάζεται, με όλες τις πρέπουσες τιμές το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος, ενισχύοντας το είδος του θρησκευτικού τουρισμού στο νησί.

Αυτή η στοχευμένη και πετυχημένη προβολή της Λευκάδας, από έναν σταθμό πανελλαδικής και όχι μόνο εμβέλειας, ήταν μία πάρα πολύ καλή ευκαιρία, για την τόνωση του  εγχώριου  τουρισμού στο νησί, αφού φανέρωσε, ότι όχι μόνο είναι ένας οικονομικός και  εύκολα προσβάσιμος προορισμός για κάθε Έλληνα, αλλά και ιδανικός για τους λάτρεις των extreme sports, των εξερευνητών της φύσης καθώς και εκείνων των πιστών που ανήκουν στην κατηγορία του «θρησκευτικού τουρισμού», που όπως φαίνεται κερδίζει έδαφος στο νησί μας τα τελευταία χρόνια.

Δείτε το σημερινό βίντεο με τους καταρράκτες στο Νυδρί

23:21:06

2015-05-29

 

 

- Παλαιότερα Άρθρα

  • lefkada-news

  • lefkada-news

  • lefkada-news

  • lefkada-news

  • lefkada-news

>