lefkada-news

Ο Δήμαρχος Λευκάδας στο στούντιο του

Στο πλατό της ταξιδιωτικής εκπομπής «Μένουμε Ελλάδα» φιλοξενήθηκε ο Δήμαρχος Λευκάδας Κώστας Δρακονταειδής, την Παρασκευή 28 Αυγούστου.

Ο κ. Δρακονταειδής, αναφέρθηκε στις μοναδικές παραλίες του νησιού, αλλά δε στάθηκε μόνο σε αυτές. «Για μας τουρισμός δε σημαίνει μόνο παραλίες και θάλασσα » ανέφερε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας «πως ο τουρισμός  σημαίνει πολιτισμός και παράδοση».

Στην εκπομπή, παρουσιάστηκαν  βίντεο με διάφορα τοπία από την Ανατολική και Δυτική Λευκάδα, επισημάνθηκε η πολυμορφία που χαρακτηρίζει το νησί, ενώ αναφέρθηκαν και τα συγκριτικά πλεονεκτήματά της, όπως η εύκολη προσβασιμότητα.

Ο Δήμαρχος, ξενάγησε νοερώς τους παρουσιαστές της εκπομπής, καθώς και το τηλεοπτικό κοινό,  στο νησί της Λευκάδας, επιμένοντας ιδιαιτέρως στο μικρό νησιωτικό σύμπλεγμα του Νομού μας,  και ειδικότερα στα Πριγκιπονήσια, το Μεγανήσι, τον Κάλαμο και τον Καστό.

Αναφέρθηκε επιπλέον στο ιχθυοτροφείο Λευκάδας, στην ανάγκη προσέλκυσης ποιοτικού κυρίως τουρισμού, στο Νυδρί, αλλά και στον Άγιο Νικήτα, ένα χωριό το οποίο «μάλλον όταν το δημιούργησε ο θεός είχε κέφια», όπως είπε χαρακτηριστικά.

Το ηλιοβασίλεμα της Λευκάδας,  επεσήμανε η παρουσιάστρια Ρένια Τσιτσιμπίκου, στην ομορφιά του οποίου «ακόμα και η Σαντορίνη χάνει», όπως είπε, προσθέτοντας πως είναι ένα νησί, που έχει ακόμα και καταρράκτη, τον «περίφημο καταρράκτη στο Δημοσάρι», όπως συμπλήρωσε ο Δήμαρχος.

Το αφιέρωμα έκλεισε με ένα γευστικό ταξίδι στη Λευκάδα, με αναφορά στα τοπικά προϊόντα, μερικά από τα οποία εκτέθηκαν και στο τραπέζι της εκπομπής, όπως η φάβα από λαθούρι, η φακή Εγκλουβής, το σαλάμι Λευκάδας , το κρασί, η  συκομαϊδα και στα είδη λαϊκής τέχνης, όπως το καρσάνικο κέντημα.

Ήταν μία πολύ όμορφη περιήγηση, στο νησί μας, με μία πολύ καλή παρουσίαση από το Δήμαρχο Λευκάδας, ο οποίος  έκανε σωστή διαχείριση του τηλεοπτικού χρόνου,  μιλώντας στην εκπομπή εκτενώς για την ταυτότητα και την ιστορία του νησιού, στο διάστημα 17 περίπου λεπτών που διήρκησε το αφιέρωμα.

Δείτε την εκπομπή εδώ μετά το 59ο λεπτό έως και το 16ο .


2015-09-03, 13:14:21

- Παλαιότερα Άρθρα

  • lefkada-news

  • lefkada-news

  • lefkada-news

  • lefkada-news

  • lefkada-news

>