lefkada-news

Οταν ο τρόμος χτύπησε την Νορβηγία

Σε συνεργασία με τη νορβηγική τηλεόραση η ΝΕΤ παρουσιάζει την Δευτέρα, 17/10 στις 21.15 το ντοκιμαντέρ "Οταν ο τρόμος χτύπησε τη Νορβηγία" που αναφέρεται στις επιθέσεις της 22ης Ιουλίου στις οποίες 77 άτομα έχασαν τη ζωή τους και πάνω από 150 άτομα τραυματίστηκαν σοβαρά.

Η Παρασκευή 22 Ιουλίου είχε ξεκινήσει σαν μια κανονική καλοκαιρινή ημέρα στη Νορβηγία. Στο νησάκι Utoya, έξω από το Όσλο, το Νορβηγικό Εργατικό Κόμμα προετοίμαζε την παραδοσιακή καλοκαιρινή κατασκήνωση για τα νεαρά μέλη της Οργάνωσης.

Όλοι περίμεναν το ίνδαλμα τους, την πρώην Πρωθυπουργό Gro Harlem Brundtland. Την ίδια στιγμή ένα φορτηγάκι πλησιάζει την περιοχή όπου στεγάζονται τα κυβερνητικά κτίρια της Νορβηγίας

Στις τρομοκρατικές επιθέσεις εκείνης της ημέρας 77 άτομα έχασαν τη ζωή τους. Οι περισσότεροι ήταν νέοι από το νησί Utoya. Πάνω από 150 άτομα τραυματίστηκαν σοβαρά.

Η 22α Ιουλίου θα είναι μια ημερομηνία που θα μείνει για πάντα χαραγμένη στο μυαλό των Νορβηγών. Μένει να δούμε πως μπορεί να τους αλλάξει. Μέσω της αναπαράστασης που πραγματοποιεί το ντοκιμαντέρ του κρατικού καναλιού της Νορβηγίας ΝRΚ, γίνεται προσπάθεια να φανερωθούν τα γεγονότα, καθώς και οι αντιδράσεις και τα συναισθήματα των εμπλεκομένων.

Δύο κορίτσια που επέζησαν της σφαγής στο νησί Utoya περιγράφουν τις εμπειρίες τους από το πιο βίαιο επεισόδιο στην ιστορία της Νορβηγίας.

2011-10-17

.

 

- Παλαιότερα Άρθρα

  • lefkada-news

  • lefkada-news

  • lefkada-news

  • lefkada-news

  • lefkada-news

>