lefkada-news

Πως βλέπει ο διεθνής τύπος τις πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα

Οι πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα, είναι βεβαίως πρώτο θέμα στα περισσότερα Μέσα Ενημέρωσης παγκοσμίως. Ο Γ. Παπανδρέου, κέρδισε την κρίσιμη ψήφο εμπιστοσύνης στη Βουλή, απέκλεισε τις πρόωρες εκλογές ενώ σημείωσε ότι δεν ενδιαφέρεται για την θέση του, τονίζει το BBC.
Η εφημερίδα Guardian σημειώνει ότι ο Πρωθυπουργός κάνει στην άκρη για μία κυβέρνηση ευρείας αποδοχής, ενώ πρώτο θέμα είναι η Ελλάδα και στους Times του Λονδίνου, οι οποίοι σημειώνουν ότι ο Γ. Παπανδρέου, επιβίωσε της κρίσιμης ψηφοφορίας για παροχή ψήφου εμπιστοσύνης.
Πρώτο θέμα στη γαλλική Le Monde, είναι η ψήφος εμπιστοσύνης στον Γ. Παπανδρέου σημειώνοντας ότι ο Παπανδρέου ζητά κυβέρνηση εθνικής ενότητας, ενώ η ισπανική El PAIS αναφέρει ότι ο Παπανδρέου ξεπέρασε τον σκόπελο της ψήφου εμπιστοσύνης και θα ζητήσει το Σάββατο το σχηματισμό κυβέρνησης.
Ο Έλληνας πρωθυπουργός, κέρδισε την ψήφο εμπιστοσύνης ωστόσο η αβεβαιότητα, παραμένει, σημειώνει το Reuters. Η νέα κυβέρνηση, θα προχωρήσει σε πρόωρες εκλογές σε λίγους μήνες, αφού πρώτα όμως έχει διασφαλιστεί η διάσωση της χώρας, αναφέρουν πηγές στο διεθνές πρακτορείο.
Ο Έλληνας Πρωθυπουργός, γράφουν οι New York Times, επιβίωσε της κρίσιμης ψήφου εμπιστοσύνης στην Ελληνική βουλή, μία ψήφος που όπως αναφέρουν, σηματοδοτεί την έγκριση της συμφωνίας που επετεύχθη από τους Ευρωπαίους ηγέτες την περασμένη βδομάδα για τη σταθεροποίηση του Ευρώ και την αποτροπή της ελληνικής χρεοκοπίας.

2011-11-05

epikaira.gr

- Παλαιότερα Άρθρα

  • lefkada-news

  • lefkada-news

  • lefkada-news

  • lefkada-news

  • lefkada-news

>