lefkada-news

Νέα πρόταση για τα δικαιώματα φύτευσης από έντεκα κράτη – μελη

Κοινή πλατφόρμα η οποία προβλέπει τη διατήρηση των δικαιωμάτων φύτευσης. για τη διαχείριση του παραγωγικού δυναμικού στον αμπελοοινικό τομέα και για τη βελτίωση της λειτουργίας του, κατέθεσαν έντεκα κράτη – μέλη, μεταξύ αυτών και η Ελλάδα, κατά την διάρκεια της τρίτης συνεδρίασης της ομάδας επιπέδου στο Παλέρμο της Ιταλίας, στις 21 Σεπτεμβρίου.

Οι κεντρικές αγροτοσυνεταιριστικές οργανώσεις Copa και Cogeca συμμετείχαν με εκπροσώπους τον κ. Thierry Coste, πρόεδρο της ομάδα εργασίας για το κρασί και την κ. Πάλμα Esposito, αντιπρόεδρο της ομάδας εργασίας, οι οποίοι χαιρέτισαν την πρόταση, η οποία κάνει έκκληση για ένα νέο κανονιστικό πλαίσιο για τις φυτεύσεις όλων των τύπων οίνων, προκειμένου να διατηρηθεί μια ισορροπημένη αγορά κρασιού. Όπως ανέφερεαν περιέχει προτάσεις τις οποίες έχουν ζητήσει από καιρό οι Copa-Cogeca.
 
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή υπέβαλε διάφορες ιδέες για ένα σύστημα που θα ισχύσει από το 2015, και οι Copa-Cogeca, εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για το γεγονός ότι είναι τώρα πιο ευέλικτη για την εξεύρεση λύσης. Αλλά ανησυχούν ιδιαίτερα για τις λεπτομέρειες σχετικά με τις ιδέες της Επιτροπής. Ο κ. Coste είπε: «Όπως έχουμε τονίσει σε πολλές διαφορετικές περιπτώσεις, όπως κατά τη διάρκεια της δεύτερης συνεδρίασης της Ομάδας Υψηλού Επιπέδου, στις 6 Ιουλίου, οι διαφορετικές κατηγορίες οίνου δεν είναι ανεξάρτητες η μία από την άλλη. Επομένως, είναι ζωτικής σημασίας το πλαίσιο φύτευση ισχύει για όλα τα είδη παραγωγής: ΠΟΠ, ΠΓΕ και κοινά κρασιά»
 
Καταλήγοντας οι Copa-Cogeca κάλεσαν για μια θετική έκβαση για τον ευρωπαϊκό κλάδο του οίνου μέχρι το Νοέμβριο, όπου το έργο της Ομάδας Υψηλού Επιπέδου

paseges.gr

2012-10-02

>