lefkada-news

Δανοί τουρίστες μαζεύουν ελιές στην Μεσσηνία

Μοναδική εμπειρία είναι το «Λιομάζωμα στην Μεσσηνία» για 60 Δανούς τουρίστες, που έχουν την ευκαιρία να ακολουθήσουν όλη την διαδικασία συλλογής του ελαιοκάρπου, να παρακολουθήσουν την επεξεργασία του καρπού της ελιάς και φυσικά να δοκιμάσουν το περίφημο αγουρόλαδο και παραδοσιακές λιχουδιές του τόπου, λαλάγγια, καψαλιστό ψωμί, ελιές, τυρί σφέλα, παστό, λουκάνικο, παξιμάδια και γλυκίσματα, όπως δίπλες και κουραμπιέδες.

Οι Δανοί συμμετέχουν ενεργά στο μάζεμα της ελιάς, ξεκινώντας από το στρώσιμο του λιόπανου, κλαδεύοντας και ραβδίζοντας τις ελιές και σακιάζοντας τον καρπό.
 
Όπως αναφέρει σε ρεπορτάζ η εφημερίδα «Ελευθερία», το πρώτο γκρουπ της χρονιάς επισκέφθηκε τα ελαιοτριβεία Μπηλιώνη στο Σταυροπήγιο και Βαλαβάνη στη Στούπα. Εκεί οι Δανοί τουρίστες είδαν από κοντά την επεξεργασία του ελαιοκάρπου από κοντά και γεύτηκαν το φρέσκο αγουρόλαδο με καψαλιστό ψωμί και άλλα παραδοσιακά τοπικά προϊόντα.
 
Επίσης επισκέφθηκαν και γευμάτισαν στο παραδοσιακό ελαιοτριβείο Σπαρπαλέζου στο χωριό Μάλτα, με παραδοσιακά μανιάτικα και μεσσηνιακά προϊόντα, υπό τους ήχους ελληνικής μουσικής.
Ακόμα είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν την Καρδαμύλη, τον Άγιο Νικόλαο, την Καστάνια, τη Μηλιά, τις Θαλάμες, την Αρεόπολη, το Γύθειο, το Μυστρά, τη Σπάρτη, τον Ταΰγετο και την Καλαμάτα.
 
Τα θεματικά ταξίδια αγροτουρισμού διοργανώνει το γραφείο “Τριγκιλίδας Travel”.

paseges.gr

2012-11-25

>