lefkada-news

Ξεπέρασε τα 3,10€ η τιμή του λαδιού στη Ζάκυνθο

Κάθε μέρα και καλύτερα φαίνεται πως διαμορφώνεται η τιμή με την οποία ξεκίνησε να αγοράζεται το ελαιόλαδο των τοπικών παραγωγών από τον Ενιαίο Αγροτικό Συνεταιρισμό Ζακύνθου. Μέσα σε μια εβδομάδα η τιμή του αυξήθηκε κατά δέκα λεπτά του ευρώ και από 3€ το κιλό πήγε στα 3,10€.
Η τιμή θεωρείται ιδιαίτερα ικανοποιητική, μετά από τόσα εμπόδια, προβλήματα και αστάθμητους παράγοντες οι οποίοι έθεσαν σε κίνδυνο τη δυναμική αγορά του κυριότερου αγροτικού προϊόντος του νησιού μας.
Όπως είναι γνωστό, μόλις πρόσφατα είχε ανακοινωθεί από το αρμόδιο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης ότι θα προχωρήσει σε αύξηση των αδασμολόγητων ποσοστώσεων εισαγωγών ελαιόλαδου από την Τυνησία, απειλώντας να «τινάξει στον αέρα» την εγχώρια παραγωγή, η οποία φέτος εμφανίζεται εντυπωσιακά αυξημένη. Η φετινή καλή ελαιουργική χρονιά συμπίπτει με την δραματικά μειωμένη παραγωγή στη γειτονική Ιταλία και στην Ισπανία, η παραγωγή των οποίων επλήγη από το βακτήριο τη Ξυλέλλας. Επομένως η φετινή χρονιά αποτελούσε για τη χώρα μας μια μοναδική ευκαιρία να διαθέσει την θεαματικά αυξημένη παραγωγή της από εξαίρετης ποιότητας ελαιόλαδο, στο εξωτερικό και, μάλιστα σε ιδιαίτερα καλή τιμή.
Μόλις πρόσφατα ο Διευθυντής του ΕΑΣΖ, Πέτρος Βισβάρδης, είχε τονίσει ότι οι τιμές-«πυροτεχνήματα» δεν αποτελούν το ζητούμενο. Αντίθετα, μια σταθερή για μεγάλο χρονικό διάστημα τιμή γύρω στα 3 ευρώ, είναι απείρως προτιμότερη και ουσιαστική για τα εισοδήματα του ελαιοπαραγωγού.

20:37:14

2016-01-07

>