lefkada-news

Ελληνική γεωργία:

Στο παράδειγμα προς αποφυγήν του «όλα τα κιλά όλα τα λεφτά» και των χαμένου πακτωλού των κοινοτικών επιδοτήσεων στην ελληνική γεωργία, υπάρχουν και παραδείγματα προς μίμηση, όπως η αλματώδης ανάπτυξη της Ένωσης Συνεταιρισμών Σαντορίνης. Ο γενικός διευθυντής του συνεταιρισμού Ματθαίος Δημόπουλος αποκάλυψε στον ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Στο στόμα του Νίκου» τη «συνταγή της επιτυχίας»…

Όπως εξήγησε ο κ. Δημόπουλος, «όταν στηρίζεσαι μόνο στις επιδοτήσεις κάπου θα τελειώσεις. Δουλέψαμε νοικοκυρεμένα, και με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια. Με σκληρή δουλειά και προγραμματισμό».

Σύμφωνα με τον κ. Δημόπουλο, αξιοποιώντας τις επιδοτήσεις, η Ένωση κατασκεύασε νέο οινοποιείο και τυποποιητήριο και εκσυγχρόνισε τον εξοπλισμό της, και βγήκε στην αγορά αξιοποιώντας το μάρκετινγκ.
«Αξιοποιήσαμε τις επιδοτήσεις και τα νούμερα μας δικαίωσαν έχουμε αύξηση απασχόλησης στη γη από ετεροεπαγγελματίες όπως ξενοδόχοι. Έχουμε 1200 καλλιεργητές κυρίως αμπελιών. Η μεγάλη διαφορά έγινε σε φάβα και ντοματάκι που σημειώνεται ραγδαία απασχόληση και αύξηση στρεμμάτων» επισήμανε ο κ. Δημόπουλος.

Το αποτέλεσμα είναι ότι σήμερα η Ένωση Συνεταιρισμών Σαντορίνης είναι μία κερδοφόρος επιχείρηση χωρίς οφειλές.

Οι Σαντορινιοί παραγωγοί μάλιστα δεν αναπαύονται στις δάφνες τους: «Θέλουμε να βάλουμε στην ατζέντα το σήμα ‘Σαντορίνη Γαστρονομικός Προορισμός’» τόνισε ο διευθυντής της Ένωσης Συνεταιρισμών Σαντορίνης.

2011-05-30

skai.gr

 

>