lefkada-news

Επανέρχεται το αίτημα για την κεφαλλονίτικη φέτα ως Π.Ο.Π.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ – ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

 Με εκπροσώπους του Συλλόγου των Τυροκόμων  και των Κτηνοτρόφων Κεφαλληνίας είχε συνάντηση χθες το απόγευμα στην αίθουσα συσκέψεων της Περιφερειακής Ενότητας Κεφαλληνίας ο Αντιπεριφερειάρχης, Σωτήρης Κουρής.

Η συνάντηση έγινε παρουσία και των αρμοδίων υπηρεσιών των Δ/νσεων Αγροτικής Ανάπτυξης και  Ανάπτυξης, με στόχο αφενός να τονιστεί το ενδιαφέρον τόσο του Αντιπεριφερειάρχη όσο και του Περιφερειάρχη Ι.Ν., Σπύρου Σπύρου, για τη στήριξη του  πρωτογενή τομέα των Νησιών αλλά και να στηριχθούν στην πράξη τα αγροτικά και κτηνοτροφικά προϊόντα.
 
   Ένα από τα σημαντικότερα θέματα στήριξης του τομέα θεωρεί ο κ. Αντιπεριφερειάρχης την αναγνώριση της Κεφαλλονίτικης «φέτας», που έχει επικρατήσει να λέγεται λευκό βαρελίσιο τυρί, ως προϊόν ΠΟΠ, δηλαδή με προστατευόμενη ονομασία προέλευσης, ένα πάγιο αίτημα που όσο δεν ικανοποιείται, αδικεί σε μέγιστο βαθμό τους παραγωγούς αλλά και τα Νησιά μας. Ο κ. Κουρής αναφέρθηκε στη συμπλήρωση και την εκ νέου υποβολή του φακέλου στο αρμόδιο Υπουργείο.

Στην έκθεση τυριού στην Αθήνα οι τυροκόμοι της Κεφαλονιάς

   Εν συνεχεία ανακοίνωσε στους συμμετέχοντες στη σύσκεψη τη διοργάνωση της έκθεσης του τυριού που διενεργείται στην Αθήνα το μήνα Οκτώβρη και τόνισε πως θεωρεί σημαντική τη συμμετοχή των τυροκόμων του νησιού σε αυτή και ειδικά αυτή την περίοδο που θα διεκδικείται η προστατευμένη ονομασία προέλευσης της κεφαλλονίτικης φέτας.

   Οι εκπρόσωποι των φορέων συμφώνησαν με τον Αντιπερειφερειάρχη και δήλωσαν τη στήριξή τους στις προτεινόμενες δράσεις τις οποίες θεωρούν σημαντικές, ενώ αποφάσισαν νέα συνάντηση, προκειμένου να συζητηθούν οι λεπτομέρειες των δράσεων.

2011-07-21

 

 

>