lefkada-news

Κάλεσμα σε κινητοποίηση για την επίσκεψη Πολάκη

Κινητοποιήσεις οργανώνουν ενόψει της επίσκεψης του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη στο Νοσοκομείο Λευκάδας, το Εργατικό Κέντρο Λευκάδας και ο Σύλλογος εργαζομένων στο Νοσοκομείο.

Διαβάστε παρακάτω τις ανακοινώσεις τους:

 

 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΛΕΥΚΑΔΑΣ

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 7 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ ΩΡΑ 4:00 μ.μ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΝΑ ΥΠΟΔΕΧΘΟΥΜΕ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΤΟΝ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ κ. ΠΟΛΑΚΗ

Συνάδελφοι υγειονομικοί, εργαζόμενοι, συνταξιούχοι, αυτοαπασχολούμενοι, άνεργοι, νέοι και νέες

Η κατάσταση που επικρατεί στις δημόσιες μονάδες υγείας πανελλαδικά και στη περιοχή μας είναι πλέον δραματική.

Οι δημόσιες υπηρεσίες πρόληψης της περιοχής μας που αποτελούνται από τα περιφερειακά ιατρεία, το ΠΕΔΥ, το Κ.Υ. Βασιλικής και το Κ. Ψυχικής Υγείας   υποβαθμίζονται ολοένα και περισσότερο και οι παροχές περιορίζονται  σε ανεπαρκή «βασικά πακέτα», ψίχουλα δηλαδή.

Αλλά και στο νοσοκομείο η κατάσταση δεν είναι καλύτερη. Βαθύτατα υποστελεχωμένο, και  με τις ελλείψεις που υπάρχουν  σε  ιατρικό , νοσηλευτικό,  παραϊατρικό, διοικητικό και τεχνικό προσωπικό δεν μπορεί να καλύψει στοιχειωδώς, ως δευτεροβάθμιο νοσοκομείο τις διευρυμένες ανάγκες σε παροχές υγείας του λευκαδίτικου λαού.

Η κυβέρνηση συνεχίζει την ίδια αντιλαϊκή πολιτική όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων. Βαθιά το χέρι στην τσέπη βάζουν οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι, συνολικά οι εργατικές - λαϊκές οικογένειες για την ιατροφαρμακευτική τους περίθαλψη ,με έμμεσες και άμεσες πληρωμές, την ώρα που οι κρατικές δαπάνες για την υγεία συνεχίζουν την ελεύθερη πτώση. Εκατοντάδες εξετάσεις δεν αποζημιώνονται από το ΕΟΠΥΥ, η φαρμακευτική δαπάνη που καλούνται να πληρώσουν από τη τσέπη τους τα λαϊκά στρώματα έχει απογειωθεί  και η υγεία του λαού γίνεται ένα πανάκριβο εμπόρευμα και ατομική υπόθεση του καθενός.

Οι συγχωνεύσεις είναι προ των πυλών, τμήματα και κλινικές θα κλείσουν, προσωπικό θα μετακινηθεί και θα απολυθεί, «επιδοτούνται» έτσι  οι μεγαλέμποροι της υγείας και ο ιδιωτικός τομέας από την απαξίωση των δημόσιων μονάδων υγείας.

Η χρεοκοπία της δημόσιας υγείας δεν έχει αιτία την έλλειψη πόρων αλλά είναι συνειδητή επιλογή και της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και αποτελεί εργαλείο για την ταυτόχρονη προώθηση της επιχειρηματικότητας στο χώρο της υγείας. Όσο η υγεία του λαού αποτελεί «κόστος» τόσο θα θυσιάζεται στο βωμό της κερδοφορίας και της  ανταγωνιστικότητας του μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων.

Η ΥΓΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΑΓΑΘΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΕΜΟΡΕΥΜΑ ΠΟΥ ΠΟΥΛΙΕΤΑΙ ΚΑΙ ΑΓΟΡΆΖΕΤΑΙ

ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΟ ΛΕΥΚΑΔΙΤΙΚΟ ΛΑΟ  ΝΑ ΥΠΟΔΕΧΘΕΙ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΤΟ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ ΣΎΛΛΟΓΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙ

  • Άμεσες μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης.
  • Αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν υγεία χωρίς όρους και προϋποθέσεις για όλους με κατάργηση της επιχειρηματικής δράσης στη υγεία
  • Επαρκή χρηματοδότηση του νοσοκομείου από τον κρατικό προϋπολογισμό.
  • Κατάργηση των εισφορών στον κλάδο Υγείας και κατάργηση κάθε πληρωμής για ιατρικές και εργαστηριακές εξετάσεις, φάρμακα, θεραπείες, υγειονομικό υλικό και τεχνικά βοηθήματα.
  • Δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη με ευθύνη του κράτους χωρίς καμιά προϋπόθεση σε όλους τους ανασφάλιστους, άνεργους και τα μέλη των οικογενειών τους.
  • Μονιμοποίηση των επικουρικών, κατάργηση των εργολάβων και των ατομικών συμβάσεων. Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους.
  • Καμιά συγχώνευση ή κλείσιμο κλινικής ή τμήματος του νοσοκομείου, αναβάθμιση του νοσοκομείου με νέο οργανόγραμμα που ανταποκρίνεται στις διευρυμένες και πραγματικές ανάγκες σε υπηρεσίες υγείας του Λευκαδίτικου Λαού.
  • Ανάπτυξη ενιαίου, αποκλειστικά κρατικού και απολύτως δωρεάν συστήματος Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας , με βασικό προσανατολισμό την πρόληψη, με πλήρη στελέχωση με όλες της βασικές ειδικότητες, πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης.

ΤΟ Δ.Σ

 

 

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΕΥΚΑΔΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - ΚΑΛΕΣΜΑ

Την Τετάρτη 7 Σεπτέμβρη αναμένεται η επίσκεψη στο νοσοκομείο Λευκάδας του υπουργού Υγείας Π. Πολάκη. Η επίσκεψή του θα επιβεβαιώσει την προσήλωση του ίδιου και της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ στην πολιτική που υποβαθμίζει την Υγεία του λαού.

Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι δομές της Υγείας είναι αποτέλεσμα της πολιτικής που εξυπηρετεί τις απαιτήσεις του μεγάλου κεφαλαίου να διεισδύσει στον κλάδο της Υγείας ακόμα περισσότερο. Είναι αποτέλεσμα της πολιτικής των περικοπών για τη δημοσιονομική καθαρότητα. Αυτή η πολιτική των περικοπών στην Υγεία, της στήριξης του κεφαλαίου είναι στα πλαίσια της πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, των συμφωνιών και των μνημονίων που έχουν υπογράψει οι ελληνικές κυβερνήσεις διαχρονικά. Είναι βαρύτατες οι ευθύνες και της τωρινής κυβέρνησης που ήρθε να ολοκληρώσει τη βρώμικη δουλειά για τα συμφέροντα του κεφαλαίου ενάντια στο λαό.

Αυτή η πολιτική οδηγεί στη λειτουργία των νοσοκομείων με επιχειρηματικά κριτήρια, με κριτήριο το κέρδος. Παράλληλα, μέσω της υποβάθμισης των δημοσίων δομών στηρίζεται πολλαπλά η επιχειρηματική δραστηριότητα στον κλάδο της Υγείας εκτός του Δημοσίου. Είναι χαρακτηριστική η κατάσταση στη Λευκάδα με το νοσοκομείο να υπολειτουργεί σε κρίσιμο βαθμό για την Υγεία του λευκαδίτικου λαού, με το ΚΥ Βασιλικής να είναι επί της ουσίας στα όρια του "λουκέτου". Από την άλλη ξεφυτρώνουν σαν μανιτάρια τα διάφορα ιδιωτικά ιατρεία που "καλύπτουν" τις ανάγκες που δημιουργούνται από την υποβάθμιση του νοσοκομείου.

Το Εργατικό Κέντρο Λευκάδας στηρίζει και συμμετέχει στην κινητοποίηση του Συλλόγου Εργαζομένων του Νοσοκομείου για την αγωνιστική υποδοχή του Υπ. Υγείας.

Καλούμε όλο το Λευκαδίτικο λαό να στηρίξει μαζικά την κινητοποίηση αγωνιστικής υποδοχής του Υπ. Υγείας.

 

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ

ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 7 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ ΣΤΙΣ 4 μμ

19:22:47

2016-09-06

lefkada-news

Comments

comments powered by Disqus
>