lefkada-news

Η ομιλία του Θ. Σολδάτου στην κεντρική προεκλογική εκδήλωση της παράταξης «Αλλάζουμε Πορεία»

Πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη το βράδυ στην Κεντρική Πλατεία της Λευκάδας η κεντρική προεκλογική εκδήλωση της παράταξης "Αλλάζουμε Πορεία". Διαβάστε παρακάτω την ομιλία του υποψήφιου Δήμαρχου Θεόδωρου Σολδάτου και δείτε πιο κάτω το σχετικό βίντεο.

 

Λευκαδίτισσες και Λευκαδίτες,

 Η μαζική παρουσία σας σήμερα, είναι ηχηρό μήνυμα κινητοποίησης. Μήνυμα νίκης. Μήνυμα που έρχεται από όλη τη Λευκάδα και φτάνει σε κάθε γωνιά της.

Οι πολίτες του νησιού μας, οι εκλεκτοί των τοπικών κοινωνιών, οι εργαζόμενοι, οι επαγγελματίες, οι νέες και οι νέοι μας αλλά και οι απόμαχοι της εργασίας, δίνετε σήμερα το σύνθημα:

Μεθαύριο την Κυριακή, ψηφίζουμε Λευκάδα. Στις 26 Μαΐου δίνουμε όλοι το παρόν.

Φίλες και φίλοι,

Το 2015 δεν έθεσα υποψηφιότητα στις εθνικές εκλογές, ολοκληρώνοντας έτσι ένα σημαντικό κύκλο δραστηριοποίησης σε εθνικό και τοπικό επίπεδο ως βουλευτής. Για τη δραστηριότητά μου κατά την περίοδο που προηγήθηκε, είμαι ιδιαίτερα περήφανος.

Δημιούργησα αφετηρίες για σημαντικά θέματα της Λευκάδας, τα οποία είτε σήμερα εξελίσσονται, είτε ως έργα ολοκληρώθηκαν και προώθησα άλλα που είχαν την αφετηρία τους στους προκατόχους μου συναδέλφους βουλευτές.

Η εμπλοκή μου στα δημοτικά πράγματα, προέκυψε μέσα από τον κοινό προβληματισμό, την ίδια ανησυχία και τις ίδιες αντιλήψεις που αισθάνθηκα ότι υπάρχουν, κατά τις συζητήσεις μου και την ανταλλαγή απόψεων με πολλούς συμπολίτες μας.

Κοινή διαπίστωση ήταν, αφενός η αδυναμία της δημοτικής αρχής να προωθήσει και να ολοκληρώσει ζωτικής σημασίας ζητήματα του Δήμου και αφετέρου ο λαϊκισμός, η δημαγωγία και η παλαιοκομματική αντίληψη που επικράτησε αρκετές φορές στα δημοτικά συμβούλια, με αποτέλεσμα την καθυστέρηση στην υλοποίηση αποφάσεων και τη στασιμότητα σε ένα σωρό ζητήματα.

Ανταμώθηκα λοιπόν με βάση τους προβληματισμούς στους οποίους αναφέρθηκα, με πολίτες της Λευκάδας μας οι οποίοι έχουν ξεχωρίσει στον επαγγελματικό, στον επιστημονικό, στον κοινωνικό τομέα. Συμπολίτες μας που εκπροσωπούν όλες τις κοινωνικές τάξεις, όλες τις ηλικίες και προέρχονται από όλα τα πολιτικά κόμματα.

Αυτό το αντάμωμα έχει ένα ιδιαίτερο χαρακτηριστικό. Την ιδιαίτερη συμμετοχή συμπολιτών μας στο ψηφοδέλτιο, οι οποίοι δεν ήταν ποτέ υποψήφιοι στο παρελθόν. Παραδειγματικά σας αναφέρω ότι στην εκλογική περιφέρεια Λευκάδας, από τους 29 υποψηφίους μας, οι 24 διεκδικούν την ψήφο μας για 1η φορά.

ΔΗΛΑΔΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΚΑΙ ΑΝΑΝΕΩΣΗ

Από το Γενάρη και μετά, επισκέφθηκα κάθε χωριό, κάθε οικισμό όπως επίσης και τα νησιά του δήμου μας. Περπάτησα στις γειτονιές της πόλης, συζήτησα με τους επαγγελματίες, με τους ιδιωτικούς και τους δημοσίους υπαλλήλους, τη νεολαία μας αλλά και τους απόμαχους της εργασίας. Αντάλλαξα απόψεις και εξέθεσα τους προβληματισμούς μου και τις προγραμματικές μου προθέσεις.

Αποτέλεσμα αυτής της πορείας είναι το συγκροτημένο σχέδιό μας για τη Λευκάδα, όπως αυτό παρουσιάστηκε στις εκδηλώσεις μας και του οποίου οι βασικές συνιστώσες διατυπώθηκαν στο προεκλογικό μας έντυπο και στην ιστοσελίδα μας.

Φίλες και φίλοι

Όλοι εμείς που συστρατευτήκαμε στην Ανεξάρτητη Πολυσυλλεκτική Δημοτική Κίνηση, “ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ ΠΟΡΕΙΑ” στην οποία είμαι επικεφαλής, διακατεχόμαστε από την αντίληψη ότι η κοινωνία είναι μπροστά από την πολιτική και ότι τα τοπικά προβλήματα και οι λύσεις τους δεν έχουν ιδεολογία ούτε χρώμα.

            Συνηθίζω να λέω αυτές τις μέρες όταν μου δίνεται η ευκαιρία, ότι οι λακκούβες που θέλουμε να μην υπάρχουν στους δρόμους, δεν είναι ούτε δεξιές ούτε αριστερές, τα πεζοδρόμια που θέλουν φροντίδα και όχι μόνο, δεν είναι ούτε πράσινα ούτε κόκκινα ούτε μπλε.

Γνωρίζετε ότι δεν είμαι άνθρωπος που υπόσχεται. Έχω δεσμευτεί να εργαστώ ασταμάτητα, όπως έκανα όλα τα προηγούμενα χρόνια με την ιδιότητα του βουλευτή.

Να διεκδικήσω όσα πιστεύω ότι δικαιούται η Λευκάδα και να συγκρουστώ ακόμη με την όποια κυβέρνηση βρίσκεται στην εξουσία, αν διαπιστώσω ότι η ιδιαίτερή μου πατρίδα αδικείται.

Γνωρίζετε ότι το έχω πράξει κατά το παρελθόν ως βουλευτής και μάλιστα μέχρι διαγραφής από την παράταξή μου, χωρίς να σκέφτομαι το πολιτικό κόστος.

Ε! Δεν ήμουν και το καλύτερο παΐδι όπως ξέρετε…

Αν αυτό μαζί με τη συμμετοχή υποψηφίων από όλους τους πολιτικούς χώρους, δεν είναι απόδειξη για το ασυμβίβαστο, το ανυπότακτο και κυρίως το Ανεξάρτητο του συνδυασμού μας, τότε τι είναι;

Πάμε λοιπόν στα δημοτικά μας πράγματα:

Η Καθαριότητα και η Καθημερινότητα γενικότερα, είναι ζητήματα πρώτης προτεραιότητας. Θέλουμε Παιδικές Χαρές με σύγχρονες προδιαγραφές, ενίσχυση των Ψηφιακών Δημοτικών μας Υπηρεσιών, με στόχο λιγότερες επισκέψεις στο Δήμο, ταχύτερη και αποτελεσματικότερη εξυπηρέτηση.

Η κεντρική ιδέα της αντίληψής μας για τα δημοτικά μας πράγματα, εδράζεται σε δύο άξονες:

  1. Ο δήμος ΣΥΜΜΑΧΟΣ του πολίτη. Στήριγμα και όχι βάρος στον ελεύθερο επαγγελματία, στον υπάλληλο, στον εργαζόμενο, τον επιχειρηματία. Ελπίδα για τις νέες και τους νέους των νησιών μας, αποκούμπι για τον υπερήλικα.

Οραματίζομαι το δήμο που θα προωθεί και θα διευκολύνει κάθε προσπάθεια που στοχεύει στη βελτίωση των όρων διαβίωσης των συμπολιτών μας χωρίς να επιβαρύνει τους δημότες.

  1. Ο σχεδιασμός δράσεων και ο προγραμματισμός υλοποίησής τους, με ορίζοντα τις ανάγκες της Λευκάδας της ΕΠΟΜΕΝΗΣ ΕΙΚΟΣΑΕΤΙΑΣ. Δράσεις συνυφασμένες με το μοντέλο ανάπτυξης του δήμου μας ως νησιωτικής περιοχής και της δραστηριοποίησης των κατοίκων στον τομέα της παροχής υπηρεσιών που κατά την άποψή μας είναι η κύρια προοπτική για το μέλλον της Λευκάδας, χωρίς ωστόσο να παραγνωρίζονται ο πρωτογενής τομέας και η μεταποίηση.

 

Ως προς το 1ο, το ΔΗΜΟ ΣΥΜΜΑΧΟ ΣΑΣ και στήριγμα όχι βάρος.

12 Προγραμματικοί Στόχοι και Προτεραιότητες του Σχεδιασμού.

 

  1. ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ, με το δήμο μας καθαρό από άκρη σε άκρη. Θέτουμε ως πρώτη προτεραιότητά μας την καθαριότητα του δήμου μας και τη διασφάλιση της υγιεινής στο δημόσιο χώρο.

Εφαρμόζουμε το συντομότερο δυνατό, μεταβατική λύση ολοκληρωμένης διαχείρισης απορριμμάτων, μέχρι την κατασκευή και οριστική λειτουργία της Μονάδας Προεπεξεργασίας Απορριμμάτων και Κομποστοποίησης, (ΜΟ.Π.Α.Κ.).

 

  1. ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ, με τον δήμο μας φωτεινό στην πόλη και τα χωριά, με φροντισμένο οδικό δίκτυο και πεζοδρόμια. Αξιοποιούμε τα πάρκινγκ επ’ ωφελεία πρώτα των μόνιμων κατοίκων.

Μεριμνούμε για την προστασία και τη φροντίδα των αδέσποτων ζώων, με οργανωμένο πρόγραμμα. Το ζητούμενο είναι κατ’ αρχήν «Η ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ», που συμπεριλαμβάνει τόσο την προστασία και την ευζωία των ζώων, όσο και τις υποχρεώσεις της πολιτείας και των ιδιοκτητών απέναντι στο κοινωνικό σύνολο, καθώς επίσης και πρόσθετες υπηρεσίες που θα ενισχύσουν τη συγκεκριμένη επιδίωξη.

  1. ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΡΟΝΟΙΑ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ, με ιδιαίτερη μεταχείριση πολυτέκνων, ΑμεΑ και άλλων ευάλωτων κοινωνικών ομάδων.

Τακτική και δωρεάν διενέργεια ιατρικών εξετάσεων και προληπτικού ελέγχου για τις γυναίκες. Έλεγχος υγείας και οδοντιατρικός έλεγχος, για μαθητές και μαθήτριες, συμπληρωματικά προς την πολιτεία.

Απαιτούμε από την πολιτεία, την πλήρη στελέχωση του νέου Νοσοκομείου, σε ανθρώπινο δυναμικό.

 

  1. ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ - ΠΑΙΔΙΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ, με σταδιακή ολοκληρωμένη ενεργειακή αναβάθμιση, των σχολικών κτιρίων. Μεριμνούμε για την έγκαιρη εκτέλεση έργων συντήρησης.

Αναβαθμίζουμε τον τρόπο λειτουργίας των σχολικών επιτροπών.

Διασφαλίζουμε μεσοπρόθεσμα την κάλυψη όλων των παιδιών προσχολικής ηλικίας σε βρεφονηπιακούς σταθμούς.

Στηρίζουμε τους εργαζόμενους που δίνουν την ψυχή τους και ενισχύουμε τις κοινωνικές δομές του δήμου.

 

  1. Η Λευκάδα πρωτεύουσα Πολιτισμού της Βορειοδυτικής Ελλάδας. Με εξωστρέφεια και διασύνδεση των υποδομών μας, με ενίσχυση, διασύνδεση και προβολή της σύγχρονης πολιτιστικής μας αναφοράς.

Άμεση προώθηση προϋποθέσεων για τις υλικοτεχνικές υποδομές, (θέατρο, κινηματογράφος).

Θέλουμε τη Λευκάδα πρωτοπόρα στον πολιτισμό, στη μουσική, στο χορό, στις εκδηλώσεις, με τα σωματεία μας στην πόλη και τα χωριά πρωταγωνιστές στις πολιτιστικές μας δράσεις.

Επιδιώκουμε αξιοποίηση διακρατικών προγραμμάτων που αφορούν στην ανάδειξη της ιστορικής ταυτότητας των Επτανήσων και των πολιτιστικών επιρροών που έχει δεχθεί η Λευκάδα.

 

  1. Πρόσβαση όλων στον Αθλητισμό. Βελτίωση και αναβάθμιση υποδομών. Αθλητικοί χώροι, πνεύμονες άθλησης, με την αξιοποίηση των σχολικών προαυλίων, τη συνεχή φροντίδα τους και τη φύλαξή τους.

Αξιοποίηση όλων των γηπέδων ποδοσφαίρου του δήμου. Ανάπτυξη και στήριξη θαλασσίων αθλημάτων.

Στήριξη των σωματείων. Διοργάνωση και στήριξη αθλητικών εκδηλώσεων. Αθλοτουρισμός.

 

  1. ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΚΑΙ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗ. Ενώνουμε τις παρυφές της πόλης με το κέντρο της, μέσω οχημάτων δημοτικής μεταφοράς και εξυπηρέτησης, για όσους δεν επιθυμούν να φτάσουν στο κέντρο της πόλης με τα ιδιωτικά τους αυτοκίνητα, δίνοντας ανάσα στο πρόβλημα της κυκλοφορίας και της στάθμευσης, κατά την τουριστική περίοδο.

Μελετάμε προσεκτικά και προωθούμε στα πλαίσια της “βιώσιμης αστικής κινητικότητας”, την κατασκευή ποδηλατόδρομων, καθώς επίσης και την αξιοποίηση και διόρθωση των υπαρχόντων, που στην ουσία με ελάχιστες εξαιρέσεις δε λειτούργησαν ποτέ.

Αξιοποιούμε τα πάρκινγκ του δήμου, επ’ ωφελεία πρώτα των μόνιμων κατοίκων.

 

  1. Σχεδιάζουμε την ενίσχυση των ψηφιακών δημοτικών υπηρεσιών με στόχο λιγότερες επισκέψεις στο Δήμο, ταχύτερη και αποτελεσματικότερη εξυπηρέτηση.

Ασύρματο δίκτυο και έξυπνες εφαρμογές, στην υπηρεσία της καθημερινότητας.

 

  1. ΠΡΑΣΙΝΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, (Περιβάλλον), με σύγχρονες προδιαγραφές για παιδικές χαρές και χώρους ποιοτικού πρασίνου.

Με αξιοποίηση των δυνατοτήτων των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και ειδικότερα της ηλιακής, σε συνεργασία με την Greenpeace.

Αντιμετωπίζουμε με ρεαλισμό και ευθύνη το ζήτημα των ανεπιτήρητων ζώων.

 

  1. ΓΑΛΑΖΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗ, ΤΟΠΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Επισκέπτης σημαίνει προσωρινός κάτοικος. Είτε έρχεται οδικώς, είτε αεροπορικώς, είτε δια θαλάσσης. Μαζί λοιπόν με τη μεριμνά μας για τους οδικώς και τους αεροπορικώς μεταφερόμενους επισκέπτες, αν θέλουμε ποιοτικό και υψηλών προσδοκιών τουρισμό, πρέπει να ξεπεράσουμε τον εαυτό μας στα ζητήματα του Σεβασμού και της Εξυπηρέτησης σε κάθε επίπεδο.

Επιδιώκουμε             σταδιακά, ολοκληρωμένη τουριστική ανάπτυξη, 12/μηνης προοπτικής, με προώθηση δράσεων προβολής θεματικών μορφών τουρισμού, δικτύωση και ενεργοποίηση του πολιτιστικού αποθέματος του δήμου.

Αξιοποίηση των δυνατοτήτων των ιβαριών μας τόσο σε παραγωγικό επίπεδο, όσο και σε οικοτουριστικό. Προάσπιση της δημοτικής τους ιδιοκτησιακής υποστάσεως.

 

  1. ΚΑΛΑΜΟΣ – ΚΑΣΤΟΣ, Ιδιαίτερη φροντίδα και μέριμνα για τα νησιά μας.

Μέριμνα και στήριξη στις συγκοινωνιακές τους συνδέσεις με Λευκάδα και Μύτικα.

Σε συνεχή συνεργασία με τα συμβούλια των κοινοτήτων και άμεση αντιμετώπιση των ζητημάτων της καθημερινότητας.

 

  1. ΥΔΡΕΥΣΗ, Οριστική επίλυση του ζητήματος της ύδρευσης σύμφωνα με τον προγραμματισμό της πολιτείας, μέσω της κατασκευής νέου αγωγού που ξεκινάει από τις πηγές του Αγ. Γεωργίου, και την εν εξελίξει συνεργασία της Λευκάδας με τους δήμους των περιοχών Πρέβεζας και Άρτας

Μέχρι τότε αναγκαίες παρεμβάσεις στο δίκτυο, στις δεξαμενές και στην αξιοποίηση υπαρχόντων υδάτινων πόρων και υγρότοπων.

 

ΙΔΙΑΙΤΕΡΕΣ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ, (HIGHLIGHTS)

 

Δεν χάνουμε ούτε μια ευκαιρία. Εντάσσουμε το δήμο μας σε κάθε χρηματοδοτούμενο ευρωπαϊκό πρόγραμμα ή δράση στην οποία μπορούμε να συμμετέχουμε.

Διεκδικούμε από την πολιτεία το πραγματικού μερίδιο της Λευκάδας στο χάρτη της Ανώτατης Εκπαίδευσης. Σχολή με αντίκρισμα και όχι θνησιγενείς εξαγγελίες.

Στηρίζουμε τα χωριά μας σε διαρκή συνεργασία με τα συμβούλια των κοινοτήτων. Ιδιαίτερη η μέριμνά θα είναι για την αγροτική οδοποιία.

Συνεργαζόμαστε με τους συλλόγους μας, τα σωματεία μας, φορείς και επιμελητήρια.

Επιζητούμε τη συμμετοχή των δημοτών σε σώμα εθελοντών, για όλες τις δημοτικές δράσεις.

 

 

Ως προς το 2ο, … ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΛΟΙΠΟΝ,

 

Το έκανα στο παρελθόν, σχεδίασα και 10 - 12 χρόνια μετά, ολοκληρώθηκαν η εξελίσσονται έργα που έχουν την αφετηρία τους στη δεκαετία του 2000.

Το ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ, για παράδειγμα,        που έχει αφετηρία στις ενέργειες του Χρήστου του Λάζαρη για τη διάθεση του οικοπέδου, του Ξενοφώντα του Βεργίνη, για τη μάχη που έδωσε ώστε να πείσει πως η βούληση του διαθέτη του κληροδοτήματος ικανοποιείται με το παραπάνω από την εξέλιξη του έργου, του Σπύρου του Μαργέλη αλλά και της Λιλής της Καραβία, που εργάστηκαν στη συνέχεια, ώστε να καμαρώνουμε όλοι μαζί στη 2η κοινοβουλευτική μου θητεία τη συμβασιοποίηση του έργου και τη εν συνεχεία κατασκευή του.  

            Η Μονάδα Προεπεξεργασίας Απορριμμάτων και Κομματοποίησης, (ΜΟ.Π.Α.Κ.), με αφετηρία το 2008, χρηματοδότηση που άφησα από το 2014 και 5 χρόνια μετά το έργο δεν έχει ακόμη δημοπρατηθεί ενώ η προοπτική ολοκλήρωσής του πάει για μετά το 2022.

Ανέδειξα την αναγκαιότητα μεταβατικής λύσης διαχείρισης των απορριμμάτων αρκετά νωρίς, και τοποθετήθηκα δημοσίως με πρόταση πριν 6 περίπου μήνες. Η αλήθεια είναι ότι περίμενα περισσότερα, τόσο από τη δημοτική αρχή, όσο και από ορισμένες παρατάξεις που συμμετέχουν στο δημοτικό συμβούλιο.

Ζεύξη με τη μελέτη γεωλογικής εφικτότητας που προκάλεσα, να τεκμηριώνει, (καλοκαίρι 2009), τη δυνατότητα να προχωρήσει το έργο με υποθαλάσσια σύνδεση.

Το μοντέλο ανάπτυξης της Λευκάδας δεν μπορεί να βασιστεί στον πρωτογενή τομέα. Η μεταποίηση με τις βιοτεχνίες του νησιού βασίζεται κυρίως στους επισκέπτες λόγω του Τουρισμού,

Είναι λοιπόν προφανές ότι οι υπηρεσίες δίνουν προοπτική ανάπτυξης με τον Τουρισμό να είναι πλέον μονοκαλλιέργεια.

Έχουμε χρέος να βελτιώσουμε το συγκεκριμένο προϊόν, να το αναβαθμίσουμε, να προσελκύσουμε υψηλής οικονομικής δυνατότητας επισκέπτες.

Είπα νωρίτερα ότι επισκέπτης σημαίνει προσωρινός κάτοικος. Είτε έρχεται οδικώς, είτε αεροπορικώς, είτε δια θαλάσσης. Μαζί λοιπόν με τη μεριμνά μας για τους οδικώς και τους αεροπορικώς μεταφερόμενους επισκέπτες, αν θέλουμε ποιοτικό και υψηλών προσδοκιών τουρισμό, πρέπει επιτέλους να καταργηθεί η «διέλευση με δελτίο!!!». Γι αυτό λοιπόν και υποθαλάσσια σύνδεση. Σεβασμός και εξυπηρέτηση σε κάθε επίπεδο.

Μαρίνα στο Βλυχό. Πίεση προς κάθε κατεύθυνση για την άμεση σύνταξη και προώθηση υποστηρικτικών μελετών αδειοδοτικής και τεχνικής εφικτότητας από την πολιτεία, καθώς και επιχειρηματικό σχέδιο βιωσιμότητας και κερδοφορίας της επένδυσης.

Ο σχεδιασμός λοιπόν δράσεων και ο προγραμματισμός υλοποίησής τους, με ορίζοντα τις ανάγκες της Λευκάδας της ΕΠΟΜΕΝΗΣ ΕΙΚΟΣΑΕΤΙΑΣ είναι για μας ζητούμενο. Δράσεις συνυφασμένες με το μοντέλο ανάπτυξης του δήμου μας ως νησιωτικής περιοχής και της δραστηριοποίησης των κατοίκων στον τομέα της παροχής υπηρεσιών, που κατά την άποψή μας είναι η κύρια προοπτική για το μέλλον της Λευκάδας.

Το όραμά μου για τη Λευκάδα είναι, να κρατήσει τους νέους ανθρώπους της στη γενέθλια γη και να προσφέρει συνθήκες επαναπατρισμού, αλλά και προσέλκυσης νέου πληθυσμού.

 

Κυρίες και κύριοι….

 

Θέλω τελειώνοντας να ευχαριστήσω τους επικεφαλής των παρατάξεων για τον κόσμιο αγώνα και το ήπιο πολιτικό κλίμα που επικράτησε κατά την προεκλογική περίοδο και που θέλω να πιστεύω ότι υπηρέτησα τόσο προσωπικά όσο και οι υποψήφιοι του συνδυασμού μου με συνέπεια.

Κι αν υπήρξαν και μερικά φάλτσα ας είμαστε μεγαλόψυχοι. Παρασέρνονται και οι επικεφαλής πολλές φορές… Προσωπικά το αντιπαρέρχομαι.

Τιμώ τους επικεφαλής των Δημοτικών Συνδυασμών. Επιδιώκω τη συναίνεση και τη συνεργασία μαζί τους. Πιστεύω ότι είναι ξεχωριστοί στον τομέα τους, με σημαντικές προτάσεις και θετική αύρα στην προοπτική της συνεργασίας, που είναι και το πρόταγμα που προκύπτει από τον εκλογικό νόμο.

Ένας εκλογικός νόμος που όμως δεν είναι ότι καλύτερο. Που δυσχεραίνει τη δυνατότητα διοίκησης των οργανισμών τοπικής αυτοδιοίκησης.

Και που αν ίσχυε στις προηγούμενες δημοτικές εκλογές, ο νυν Δήμαρχος Λευκάδας θα είχε εκλέξει μόνο 8-9 δημοτικούς συμβούλους αντί 20, σε σύνολο 33.

Και το λέω αυτό επειδή θα υπάρξουν περιπτώσεις ανά την επικράτεια, κατά τις οποίες υποψήφιοι δήμαρχοι με 5-6 δημοτικούς συμβούλους που εκλέγονται από την 1η Κυριακή, θα διεκδικήσουν στη συνέχεια τη Δημαρχία χωρίς να σκέφτονται με τι πλειοψηφία θα μπορέσουν να διοικήσουν στη συνέχεια.

 

Φίλες και φίλοι, φτάσαμε στο τέρμα της προεκλογικής περιόδου.

Έχετε τις θέσεις, τις προτάσεις, τους προγραμματικούς στόχους όλων μας.

Προσκαλώ κάθε Λευκαδίτη, να δει, να μελετήσει, να συγκρίνει.

Να εκτιμήσει ακόμη και με βάση την πολιτεία του καθενός εκ των υποψηφίων, την επαγγελματική του, την οικογενειακή του και την κοινωνική του καταξίωση, ποιος είναι ο καταλληλότερος να αναλάβει το τιμόνι του Δήμου μας.

Να αξιολογήσει ποιοι θα είναι οι χρησιμότεροι και με βάση την πολιτική συγκυρία, που διαφαίνεται ότι σε λίγο καιρό δε θα είναι ίδια με τη σημερινή. Γιατί όλοι το ξέρουμε ότι άλλο είναι να έχεις μια φιλική κυβέρνηση στις προσπάθειές σου και άλλο μια κυβέρνηση που στέκεται αρνητικά στο σχεδιασμό σου.

Τα μηνύματα που πήραμε τόσο από τις εκδηλώσεις που έχουμε διοργανώσει στη Λευκάδα και στην Αθήνα με τους ετεροδημότες, όσο και από την καθημερινή μας ζύμωση με τους κατοίκους των χωριών και των νησιών μας, μας γέμισαν αισιοδοξία για την έκβαση της προσπάθειάς μας.

Είμαι βέβαιος ότι η Δημοτική μας Κίνηση θα κληθεί σε λίγες μέρες, να αναλάβει τις τύχες του Δήμου Λευκάδας για την επόμενη τετραετία.

 

Φίλες και φίλοι,

 

Φιλοδοξία μου ήταν πάντα να υπηρετήσω την πατρίδα μου και τη Λευκάδα, με βάση τις αρχές μου, τις ιδέες μου και τις αξίες μου, που με οδηγούν πάντα σε θέσεις ευθύνης.

 

Πηγή έμπνευσής μου είναι σήμερα μόνο η Λευκάδα.

 

Όραμά μου είναι μια Λευκάδα, άξια για τους μόνιμους κατοίκους της.

Όραμά μου για τον τόπο μας είναι, να κάνει υπερήφανους τους Λευκαδίτες που ζουν σε άλλες περιοχές της Ελλάδας, αλλά και τους απόδημους.

 

Έχω ένα όραμα για τη Λευκάδα:

Να προσφέρει συνθήκες ποιοτικής διαμονής τόσο στους μόνιμους κατοίκους της, όσο και στους επισκέπτες της.

Το όραμά μου για τη Λευκάδα είναι, να κρατήσει τους νέους ανθρώπους της στη γενέθλια γη και να προσφέρει συνθήκες επαναπατρισμού, αλλά και προσέλκυσης νέου πληθυσμού.

 

Πάμε λοιπόν ΜΑΖΙ να κάνουμε το όνειρο πραγματικότητα.

Πάμε ΜΑΖΙ να σηκώσουμε τη Λευκάδα ψηλά.

Πάμε ΜΑΖΙ να προχωρήσει η Λευκάδα μπροστά.

 

Με το Δήμο ΣΥΜΜΑΧΟ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ. Στήριγμα και όχι βάρος.

Και για τη ΛΕΥΚΑΔΑ των επόμενων γενιών, της επόμενης 20/ΕΤΙΑΣ.

 

Όση δύναμη μας δίνετε, επιστρέφει σε σας και τη Λευκάδα.

 

 

>