lefkada-news

Παρακάμπτουν το Συμβούλιο της Επικρατείας


Yπέγραψαν και τα διαχειριστικά σχέδια, παρακάμπτουν το Συμβούλιο της Επικρατείας, πριν ακόμη αυτό εκδώσει την απόφασή του για την εκτροπή του Αχελώου. «Να απευθυνθούμε στην τρόικα, που προφανώς έχει άγνοια για όλα αυτά και για τα 500 εκατομμύρια ευρώ», προτείνει ο νομικός Β. Δωροβίνης

Οι μάσκες έχουν πέσει προ πολλού. Τώρα έπεσε και το τελευταίο φύλλο συκής: Η κυβέρνηση έσπευσε να υπογράψει τα κατά παραγγελία διαχειριστικά σχέδια των υδατικών διαμερισμάτων, αυτά που από την πρώτη στιγμή γνωρίζαμε άπαντες – και περίτρανα επιβεβαιώνεται τώρα – πως μεθοδεύτηκαν ώστε να λειτουργήσουν ως ο «δούρειος ίππος» άλωσης του Αχελώου. Την είδηση της υπογραφής των διαχειριστικών σχεδίων μετέφερε χθες στον Δυτικά 96,1 – FM ο επί 22 συναπτά έτη υπέρμαχος της προσπάθειας αποτροπής του εγκλήματος, δικηγόρος, ο αρχαιότερος νομικός μας σύμβουλος, κ. Βασίλης Δωροβίνης. Η εξέλιξη αυτή ουσιαστικά παρακάμπτει το ΣτΕ, πριν ακόμη αυτό εκδώσει την απόφασή του. Και ανοίγει έναν νέο κύκλο, που θα περιλαμβάνει, λογικά, νέα προσφυγή, προδικαστικά ερωτήματα στο ευρωπαϊκό δικαστήριο κ.ο.κ. 

Στη σχετική συνέντευξή του ο κ. Δωροβίνης, όπως το συνηθίζει άλλωστε, είπε μεγάλες αλήθειες… χωρίς φόβο, αλλά με πάθος γι’ αυτή την υπόθεση, με την οποία έχει λίγο – πολύ ταυτιστεί. «Κάποιοι σιτίζονται απ’ τα κονδύλια της εκτροπής», είπε, καλώντας ουσιαστικά τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου να κινηθεί! Σχολίασε αρκούντος βεβαίως και την αποκάλυψη που ο ίδιος έκανε την περασμένη εβδομάδα μέσω της «Συνείδηση» για τα 500 εκατομμύρια ευρώ που εξακολουθούν να εγγράφονται (απ’ το 1994 ανελλιπώς!) στον κρατικό προϋπολογισμό και προχώρησε σε δύο διαπιστώσεις: Η πρώτη είναι αυτή που όλοι βιώνουμε και που έχει να κάνει με την κατ’ ουσίαν πτώχευση της χώρας. Η έτερη έχει να κάνει μ’ εκείνο που όλοι γνωρίζουμε αλλά αρνούμαστε να παραδεχθούμε, ότι δηλαδή η χώρα βρίσκεται υπό διεθνή οικονομικό έλεγχο και αυστηρή εποπτεία. Υπό κατοχή, θα μπορούσε να πει κανείς.

Ο ίδιος είχε και πριν από ενάμισι – δύο χρόνια προτείνει να απευθυνθούμε στην τρόικα, για να τελειώνει μια και καλή αυτή η αθλιότητα. Τότε όμως η πρόταση απερρίφθη για ιδεολογικοσυναισθητικούς λόγους. Υπήρχε άλλωστε η προσφυγή μπροστά… Σήμερα, λοιπόν, επαναφέρει την πρόταση. Και με δεδομένο ότι η τρόικα έχει, προφανέστατα, παντελή άγνοια για τα 500 εκατ. ευρώ και για όλα τα υπόλοιπα, ένα διάβημα προς αυτή θα έβαζε οριστικό τέλος. Προς τούτο ο ίδιος ζήτησε την άμεση συνάντηση όλων των εμπλεκομένων (δικηγόρων, περιβαλλοντικών οργανώσεων, μελών Συντονιστικής Επιτροπής φορέων)… και εκεί να συζητηθούν και οι όποιες άλλες προτάσεις υπάρχουν.

ΦΩΤΗΣ ΜΠΕΡΙΚΟΣ- ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ

agrinionews.gr

>