lefkada-news

“Φαρμάκι” τα έξοδα για τις εκλογές

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ η δυσκολίες στη δημιουργία συνδυασμών και στην περιοχή μας και σε όλη την Ελλάδα είναι από μεγάλες μέχρι ανυπέρβλητες. Οι λόγοι δεν είναι μόνο οι αναμενόμενοι, ότι ο κόσμος έχει σιχαθεί ή ότι πρέπει να έχεις μεγάλο «καψούλι» για να θες να τα ακούς από δικαίους και αδίκους ώστε να πας να μπλέξεις, αλλά είναι και οικονομικοί.

Με απλά μαθηματικά  για να συμμετάσχεις σε εκλογές πόλωσης και μετά να πας σε ένα συμβούλιο να εκτεθείς πρέπει να ξοδέψεις ακόμα και χωρίς προεκλογική καμπάνια, ακόμα και χωρίς έντυπο διαφημιστικό υλικό, το λιγότερο 5 χιλιάδες ευρώ! Τυπικά, ναι, μπορείς να κάνεις εκλογές και με τη βενζίνη και τα τηλέφωνα που θα φτάσουν τα 500 ευρώ αλλά πρακτικά μόνο για να κεράσεις τους καφέδες όπου καθίσεις να κουβεντιάσεις περνάς σε έξοδα που δεν περισσεύουν σε κανένα. Ας αφήσουμε ότι υπάρχουν πληροφορίες που λένε ότι και το παράβολο θα αυξηθεί…

Αυτό μπορεί να ακούγεται απλό αλλά πρέπει να θυμηθούμε ότι τράπεζες που να δίνουν δάνεια δεν υπάρχουν, ενώ και οι φίλοι των περισσοτέρων που έχουν έναν ευρύ κοινωνικό περίγυρο είναι «στεγνοί». Ποιος λοιπόν θα βρει αυτά τα χρήματα για να κατέβει στις εκλογές; Η απάντηση είναι ή όποιος «έχει» ή όποιος στηριχτεί από πρόσωπο ή κόμμα. Φυσικά ο νόμος προέβλεψε να εξηγείς τα έξοδά σου κι ευτυχώς γιατί θα είχαμε πανηγύρι κανονικό που τώρα δύσκολα γίνεται καθώς υπάρχει όριο.

Αλλά και σε αυτό είμαστε ακόμα στα σπάργανα κι ας το παίζουμε κοιτίδα της δημοκρατίας. Βλέπετε κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας. Και βάζουμε έτσι τους κανόνες  μπας και κόψουμε κανέναν νωρίς…

Υ.Γ. Μια παρατήρηση για το αγαπημένο θέμα των ημερών. Μη Κυβερνητική Οργάνωση είναι ένας μοντέρνος όρος που ταιριάζει και στις χιλιάδες συλλόγων κάθε είδους και κάθε στόχου που τα προηγούμενα χρόνια έπαιρναν λεφτά από το κράτος μέσω χορηγίας, «ενίσχυσης» και άλλων καλών προθέσεων, ιστορίας, οικολογίας, εκμάθησης, πολιτικής κλπ, κλπ. ΜΚΟ δεν είναι μόνο αυτές με τα πεντάμηνα αλλά και κάτι οργανισμοί που δεν ξέρει κανένας αν είναι φορέας, κλαδική ένωση, οργάνωση ή σύλλογος. Ένας νεολογισμός είναι που αποδίδει το Non-Governmental Organisation και σαν καλοί στρουθοκάμηλοι νομίζουν κάποιοι ότι αν δεν τον χρησιμοποιούν δεν είναι κιόλας.

Γ.Σ

2014-02-25

agrinionews.gr

>