lefkada-news

Σε κόλαση θα μετέτρεπαν το Αγρίνιο οπαδοί του Ολυμπιακού και του ΠΑΟ

Σε πολύ σοβαρές αποκαλύψεις προχώρησαν πριν από λίγη ώρα ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής  Δυτικής Ελλάδας  υποστράτηγος κ. Ανδρικόπουλος και ο Αστυνομικός Διευθυντής Ακαρνανίας  Γ. Ματσούκας κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου που παραχωρήθηκε στο Αστυνομικό Μέγαρο Αγρινίου.

Από τα όσα ειπώθηκαν στην συνέντευξη τύπου η Αστυνομία απέτρεψε ραντεβού ισάριθμων ομάδων οπαδών του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού που είχαν σκοπό να μετατρέψουν σε πεδίο μάχης το Αγρινίο. Ανακοινώθηκε επίσης πως συνελήφθησαν οκτώ άτομα και κατασχέθηκαν δεκάδες καδρόνια , μολότοφ, εμπρηστικοί μηχανισμοί,  δακρυγόνα, κράνη κλπ.

Αναλυτικά όπως ανακοίνωσε ο υποστράτηγος χθες στις 5:15 το πρωί περίπου εντοπίστηκε ομάδα οπαδών, η οποία στάθμευσε τα οχήματά της στην περιοχή του Πανεπιστημίου και στη συνέχεια περίπου 150 άτομα κινήθηκαν στην πλατεία Δημοκρατίας.

Λίγες ώρες αργότερα στις  9:00 το πρωί εντοπίστηκαν άλλα 150 άτομα τα οποία επέβαιναν σε 32 συνολικά οχήματα και αφού εισήλθαν στη γέφυρα Ρίου - Αντιρρίου  μπήκαν από τον κόμβο Κεφαλοβρύσου στην Ιόνια Οδό και μετά την έξοδό τους (Κουβαράς) προσέγγισαν την πόλη του Αγρινίου. Τελικά με συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση τα οχήματα ακινητοποιήθηκαν στη γέφυρα του Αχελώου και εκεί έγινε εξονυχιστικός έλεγχος από τους αστυνομικούς.

Από τους ελέγχους προέκυψε ότι σε δυο οχήματα υπήρχαν τρία καδρόνια, μια κουκούλα foul face και κράνη . Μετά από αυτό τα οκτώ άτομα που επέβαιναν στα δυο οχήματα συνελήφθησαν.

Παράλληλα στους χώρους όπου κινούνταν οι οπαδοί των δυο ομάδων έγιναν έρευνες και συνολικά ανευρέθηκαν  90 καδρόνια, 6 βόμβες εμπρηστικοί μηχανισμοί και 3 δακρυγόνα, τα οποία και θα αποσταλούν για εργαστηριακούς ελέγχους. Από όλα τα παραπάνω αποδεικνύεται ότι οι οπαδοί των δυο ομάδων είχαν σκοπό να προκαλέσουν επεισόδια και να συμπλακούν μεταξύ τους.  Με δυο λόγια είχαν συνεννοηθεί , ώστε ισάριθμές ομάδες οπαδών του ΠΑΟ και του Ολυμπιακού να μετατρέψουν το Αγρίνιο σε πεδίο μάχης!

Το ραντεβού αυτό που κανείς δεν γνωρίζει τι συνέπειες θα μπορούσε να έχει απετράπη από τις αστυνομικές δυνάμεις που απομόνωσαν τις δυο ομάδες και τις οδήγησαν εκτός Αγρινίου, με τέτοιο τρόπο ώστε να μην υπάρχει περίπτωση να συναντηθούν κατά την επιστροφή τους στην Αθήνα. Οι οκτώ συλληφθέντες είναι οπαδοί του Παναθηναϊκού και τρεις από αυτούς είναι από την Αιτωλοακαρνανία. Παράλληλα έρευνες γίνονται για όλα τα οχήματα τα οποία μετέφεραν  τους οπαδούς και των δυο ομάδων στο Αγρίνιο.

Σύμφωνα με πληροφορίες κάποια από τα οχήματα αυτά είχαν καλυμμένες τις πινακίδες τους , ώστε να μην ταυτοποιηθούν από τις κάμερες ασφαλείας που υπάρχουν στη γέφυρα Ρίου - Αντιρρίου. Τα αυξημένα αστυνομικά μέτρα συνεχίζονται και σήμερα ενόψει του απογευματινού τελικού του Final Four. H αστυνομία θεωρεί δεδομένο πως οι ομάδες αυτές  είχαν πληροφόρηση και βοήθεια από οπαδούς - κατοίκους της περιοχής.

Η ανακοίνωση της Αστρυνομίας:

«Συνελήφθησαν χθες οχτώ ημεδαποί στο Αγρίνιο για αθλητική βία και παράνομη οπλοκατοχή

Οι συλλήψεις έγιναν στο πλαίσιο των αστυνομικών μέτρων, που εκδηλώθηκαν στην ευρύτερη περιοχή του Αγρινίου, λόγω της χθεσινής διεξαγωγής δύο ημιτελικών αγώνων Πετοσφαίρισης (βόλεϊ) γυναικών

Οι δράστες κινούνταν με αυτοκίνητα προς το Αγρίνιο, προκειμένου να παρακολουθήσουν έναν από τους δύο αγώνες

Οι αστυνομικοί βρήκαν στην κατοχή τους και κατέσχεσαν μεταξύ άλλων, κράνη, ξύλινα κοντάρια και κουκούλα τύπου ( full face )

Από ελέγχους στην ευρύτερη περιοχή του Αγρινίου οι αστυνομικοί βρήκαν και κατέσχεσαν ακόμη (90) ξύλινα καδρόνια, (6) εμπρηστικούς μηχανισμούς και (3) δακρυγόνα

Δύο ομάδες από (150) φιλάθλους διαφορετικών ομάδων, εντοπίστηκαν στην ευρύτερη περιοχή του Αγρινίου, περιορίστηκαν από τις αστυνομικές δυνάμεις και απομακρύνθηκαν ασφαλώς από την περιοχή

Χθες (28-03-2015) στην ευρύτερη περιοχή της πόλης του Αγρινίου, ελήφθησαν από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Ελλάδος, αυξημένα αστυνομικά μέτρα, λόγω της διεξαγωγής της Γ` φάσης (Final Four) του Κυπέλλου Ελλάδος Πετοσφαίρισης Βόλεϊ γυναικών.

Ειδικότερα, ενόψει του σημερινού τελικού, χθες είχαν προγραμματιστεί οι ημιτελικοί μεταξύ των ομάδων Α.Ο.Ν. Πανναξιακός - Α.Ο. Παναθηναϊκός και Γ.Σ.Κ. Ηρακλής - Ολυμπιακός Σ.Φ.Π.

Σημειώνεται ότι για τους αγώνες αυτούς είχε εκδοθεί - δημοσιοποιηθεί σχετική Απόφαση του Υφυπουργού Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων, μετά από πρόταση της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ακαρνανίας, για απαγόρευση οργανωμένης μετακίνησης φιλάθλων και μη διάθεση εισιτηρίων στα αθλητικά σωματεία που συμμετέχουν στη διοργάνωση. Στο πλαίσιο αυτό, είχε εκδοθεί περιορισμένος μόνο αριθμός ονομαστικοποιημένων εισιτηρίων.

Πιο συγκεκριμένα, κατά τη λήψη των αστυνομικών μέτρων, χθες πρώτες πρωινές ώρες (05:15 περίπου), εντοπίστηκε από αστυνομικούς των Υπηρεσιών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ακαρνανίας, ομάδα (150) περίπου φιλάθλων, οι οποίοι είχαν σταθμεύσει τριάντα (30) περίπου οχήματα έξω από το Πανεπιστήμιο της πόλης του Αγρινίου και μετέβαιναν πεζοί στην Πλατεία Δημοκρατίας.

Όπως διαπιστώθηκε, επρόκειτο για φιλάθλους, οι οποίοι είχαν αφιχθεί, προκειμένου να παρακολουθήσουν τον δεύτερο ημιτελικό, χωρίς όμως να κατέχουν εισιτήρια. Η ομάδα αυτή περιορίστηκε και συνοδεύτηκε από τις αστυνομικές δυνάμεις, προκειμένου να απομακρυνθεί ασφαλώς από την περιοχή.

Παράλληλα, το επόμενο χρονικό διάστημα (09:00 περίπου), στην ευρύτερη περιφέρεια, εντοπίστηκε, κατά τη διάβασή της από τη γέφυρα Ρίου - Αντιρρίου, άλλη ομάδα (150) περίπου φιλάθλων, επιβαίνοντες σε τριάντα δύο (32) οχήματα. Τα οχήματα αυτά ελέγχθηκαν από τις αστυνομικές δυνάμεις στην περιοχή Ματσούκι, εννέα (9) χλμ. περίπου έξω από την πόλη του Αγρινίου, και όπως διαπιστώθηκε επρόκειτο για φιλάθλους διαφορετικής ομάδας, που είχαν αφιχθεί για να παρακολουθήσουν τον πρώτο ημιτελικό.

Και στη περίπτωση αυτή, οι φίλαθλοι, οι οποίοι επίσης δεν κατείχαν εισιτήρια, περιορίστηκαν και συνοδευόμενοι από τις αστυνομικές δυνάμεις, αποχώρησαν ασφαλώς από την περιοχή.

Κατά τον έλεγχο που προηγήθηκε στα ανωτέρω οχήματα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν σε δύο (2) εξ αυτών:

(3) ξύλινα κοντάρια,
(8) κράνη,
(1) κουκούλα τύπου full face,
(1) ζευγάρι δερμάτινα γάντια.

Οι επιβαίνοντες στα οχήματα αυτά, συνελήφθησαν και σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για αθλητική βία και παράνομη οπλοκατοχή. Πρόκειται για οχτώ ημεδαπούς άνδρες, ηλικίας 33, 28, 28, 27, 26, 20, 21 και 20 ετών.

Επιπλέον, κατά τους ενδελεχείς ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν περιμετρικά των χώρων, όπου κινήθηκαν οι προαναφερόμενες ομάδες φιλάθλων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

(90) ξύλινα καδρόνια,
(6) αυτοσχέδιοι εμπρηστικοί μηχανισμοί και
(3) δακρυγόνα.

Τα παραπάνω ευρήματα θα αποσταλούν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για εργαστηριακές εξετάσεις, στο πλαίσιο της έρευνας για τον εντοπισμό των αγνώστων δραστών - κατόχων τους.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αγρινίου, ενώ η προανάκριση και οι έρευνες συνεχίζονται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Αγρινίου.

Από την αλληλουχία των γεγονότων, σε συνδυασμό με τον αριθμό των αφιχθέντων ατόμων και το βαθμό επικινδυνότητας των κατασχεθέντων αντικειμένων, αναδεικνύεται σαφής πρόθεση πρόκλησης επεισοδίων και ενδεχόμενης συμπλοκής μεταξύ φιλάθλων, που απεφεύχθησαν από τις συντονισμένες ενέργειες των αστυνομικών δυνάμεων.»

agriniopress.gr

21:37:05

2015-03-29

>