lefkada-news

Κινδύνευσαν σπίτια σπό φωτιά στην Πάλαιρο

Υπο μερικό έλεγχο βρίσκεται πλέον η φωτιά που ξέσπασε στην Πάλαιρο. Στην επιχείρηση παίρνουν μέρος ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρσίας Λευκάδας και Υπηρεσιών της Ηπείρου, ενώ βοήθεια έχει φτάσει και απο την Π.Υ. Αγρινίου. Δυο αεροσκάφη προσπαθούν να κατασβέσουν τις τελευταίες εστίες της φωτιάς.   Η φωτιά αυτή αργά το απόγευμα  είναι υπο μερικό έλεγχο ενώ δυνάμεις της Πυροσβεστικής παραμένουν για να μην υπάρξει τυχόν αναζωπύρωση.
Σύμφωνα με το τοπικό blog palairosnews από καθαρή τύχη δεν κάηκαν οικίες στην Πάλαιρο χάρη στις ηρωικές προσπάθειες των πυροσβεστών και των ιδιοκτητών που πάλεψαν με την πύρινη λαίλαπα, αλλά και στην αντιστροφή των ανέμων που άλλαξαν την πορεία της φωτιάς προς το βουνό Τσερεκάς. Κάηκαν αρκετές ελιές, μελίσσια και αμπέλια, ενώ η φωτιά δεν έχει τεθεί πλήρως υπό έλεγχο. Στο «παρά τρίχα» σώθηκε και κτηνοτροφική μονάδα - η φωτιά έφτασε μέχρι την πόρτα της.
H  φωτιά ξέσπασε στις 3:00′ μ.μ. περίπου στην περιοχή του οικισμού των νέων Σκλαβαίνων  από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία.

Δείτε περισσότερα στο www.agriniopress.gr

23:35:40

2015-07-19

 

>