lefkada-news

Η πλειοψηφία του δήμου Ακτίου – Βόνιτσας για τον ΧΥΤΑ Παλαίρου

Κορυφώνεται η αντιπαράθεση στον δήμο Ακτίου - Βόνιτσας σχετικά με την λειτουργία του ΧΥΤΑ στην Πάλαιρο και την μεταφορά των υπολείμματων των απορριμμάτων της Λευκάδας εκεί.

Η δημοτική πλειοψηφια έχει αρκούντως επικριθεί για τις αποφάσεις της, ενώ αντιδράσεις υπάρχουν και την τοπική κοινωνία και ειδικότερα στην Πάλαιρο και τους οικισμούς που γειτνιάζουν με τον ΧΥΤΑ εξαιτίας της επιβάρυνσης του, τόσο με σκουπίδια από την Λευκάδα, όσο και με αυτά από την Ηλεία.

Μετά τις επικριτικές αυτές ανακοίνωσης η παράταξη του δημάρχου κ. Αποστολάκη  επιχειρεί να περάσει στην αντεπίθεση, απαντώντας στην μείζωνα αντιπολίτευση.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της δημοτικής παράταξης «Δύναμη Πολιτών» του δήμου Ακτίου - Βόνιτσας:

«Σε άριστους συκοφάντες και ψεύτες έχουν εξελιχτεί όλοι τους στον «ανοιχτό δήμο» καθώς τώρα εξέδωσαν ανακοίνωση με επικεφαλίδα «35000 τόνοι σκουπιδιών από την Λευκάδα κάθε χρόνο στο ΧΥΤΑ Παλαίρου  κάτι που είναι ολοκληρωτικό ψέμα και έχει μοναδικό σκοπό την παραπληροφόρηση. Βέβαια στο εσωτερικό της ανακοίνωσης αναφέρονται σε υπολείμματα των 35000 τόνων προσπαθώντας όμως και πάλι να δημιουργήσουν εντυπώσεις διασκεδάζοντας τις λέξεις.

Οι ανακοινώσεις της μείζονος αντιπολίτευσης το τελευταίο διάστημα μας έχουν προβληματίσει για το εάν χρειάζονται γιατρό ή είναι σκόπιμοι αυτή η παραφιλολογία χωρίς τέλος. Δεν ένιαι μονό τα ψέματα και οι συκοφαντίες που μας αναγκάζουν να ζητήσουμε την βοήθεια της επιστήμης για την μείζονα αντιπολίτευση, αλλά και το ότι δεν μπορούν να καταλήξουν σε ένα κοινό συμπέρασμα στον ίδιο χώρο. Μετά από τέσσερα δημοτικά συμβούλια, πολλές ώρες ανάλυσης αλλά και ενημέρωσης ο ένας δημοτικός σύμβουλος μας είπε ότι εξαντλήσαμε το θέμα, ενώ ο αλλάς μας είπε πως χρειάζεται περαιτέρω διαβούλευση. Πάντως από ότι  καταλάβαμε κανένας από τους δυο, αλλά και κανένας αλλάς από την μείζονα αντιπολίτευση δεν κατάλαβε ότι δεν συζητάμε για τα σκουπίδια της Λευκάδας ή του Αγρινίου αλλά για τα δικά μας.

Επομένως δεν θα φέρει η Λευκάδα τα σκουπίδια της αλλά εμείς θα τα πάμε εκεί. Αυτό που τελικά θα έρθει πίσω είναι το υπόλειμμα της επεξεργασίας και δεν είναι 35000 τόνοι αλλά 10000. Αφορά λοιπόν ένα τόνο που θάβεται αυτή την στιγμή στο ΧΥΤΑ Παλαίρου από ανεπεξέργαστα σκουπίδια του δήμου Ξηρόμερου και του δήμου Ακτίου-Βόνιτσας.

Σε ένα τόσο σοβαρό και σημαντικό πρόβλημα θα περίμεναν οι πολίτες μια ομόφωνη λύση που δεν θα τους δίχαζε αλλά θα οδηγούσε σε συγκεκριμένη αντιμετωπίσει του ζητήματος. Για να συνέβαινε αυτό ομάς  χρειαζόταν από κάποιους να στηθούν υπεύθυνα στο ύψος των περιστάσεων και να μην θρυφτούν πάλι πίσω από τις μαύρες σημαίες και τις ψεύτικες ανακοινώσεις του παρελθόντος.

Η δημοτική παράταξη » Δύναμη Πολιτών» έχει δώσει τα διαπιστευτήρια της και πλέον γνωρίζουν οι οπλίτες ότι κάθε απόφαση που λαμβάνει χαρακτηρίζεται από αποφασιστικότητα, υπευθυνότητα και μελέτη, με μόνο γνώμονα το συμφέρον και την υγεία των δημοτών.

Υ.Γ. 1 Ευτυχώς που σε αυτήν την ανακοίνωση η μείζονος αντιπολίτευση μας ενημέρωσε ποιος είναι ο επικεφαλής της, για να γνωρίζουμε που να απευθυνόμαστε...

Υ.Γ. 2 Εφόσον τελικώς επικεφαλής τους κατέληξε ο  κ.κ. Φερεντίνος ας τους μάθει μαθηματικά ή έστω αριθμητική για να μην μπερδεύουν στα δημοτικά συμβούλια και στις ανακοινώσεις τους, τους αριθμούς...»

agriniopress.gr

21:31:36

2015-10-28

>