lefkada-news

Καθυστερεί η παράδοση του Ακτιο – Βόνιτσα

Το πολύ σημαντικό πρώτο κομμάτι του αυτοκινητοδρόμου Ακτιο – Αμβρακία, αν και έχει ολοκληρωθεί δεν παραδίδεται.

Αιτία, σύμφωνα με πρόσφατη απάντηση σε ερώτηση που κατέθεσε στη βουλή ο βουλευτής Πρέβεζας της ΝΔ Στέργιος Γιαννάκης, είναι ο ηλεκτροφωτισμός.
Αξίζει να σημειωθεί πως η βεβαίωση περάτωσης των εργασιών, έγινε πριν από έναν μήνα, στις 18 Οκτωβρίου.

Εύλογα προκαλούνται πολλές απορίες για την καθυστέρηση παράδοσης του δρόμου.

Το αρμόδιο υπουργείο, απάντησε συγκεκριμένα:

«Σύμφωνα με την αριθμ. Πρωτ. ΠΡ/ΦΚΠΡΟ03.00/ΟΔ/ΣΥ/2804/18-10-2018 Βεβαίωση Περάτωσης των εργασιών, οι προβλεπόμενες εργασίες του αυτοτελούς και λειτουργικού τμήματος από Χ.Θ. 1+300 έως Χ.Θ. 15+000 ολοκληρώθηκαν την 5-10-2018 και έχουν υποστεί ικανοποιητικά τις δοκιμασίες που προβλέπονται στην σύμβαση.

Συνεπώς στα πλαίσια των συμβατικών υποχρεώσεων της εργολαβίας έχουν ολοκληρωθεί όλες οι προβλεπόμενες εργασίες.

Ο εν λόγω αυτοκινητόδρομος είναι τμήμα του Ελληνικού Διευρωπαϊκού Οδικού Δικτύου με κωδικό «Α52» και απαραίτητη προϋπόθεση σύμφωνα με τις ισχύουσες προδιαγραφές ασφαλείας για να δοθεί στην κυκλοφορία είναι η μόνιμη ηλεκτροδότησή του στις περιοχές των κόμβων, χώρων, στάθμευσης κλπ.

Οι εργασίες ηλεκτροδότησης γίνονται αποκλειστικά από εργολαβία της ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε. η δαπάνη των οποίων έχει εγκριθεί με αριθμ. ΚΒ/ΦΚΠΡ02.00/ΟΔ/ΕΓ/3631/14-8-2018 Απόφαση του Γενικού Γραμματέα Υποδομών.

Κατόπιν των ανωτέρω η παράδοση στην κυκλοφορία του εν λόγω τμήματος Άκτιο – Βόνιτσας θα γίνει άμεσα μετά την ηλεκτροδότησή του» .

agriniopress.gr

19/11/2018 15.00

>