lefkada-news

Η νύστα αιτία του μοιραίου τροχαίου στην Άρτα

Ξεκληρίστηκαν δύο οικογένειες - Στο αίμα του 45χρονου οδηγού δεν έχουν βρεθεί μεγάλες ποσότητες αλκοόλ και έτσι αποκλείεται το ενδεχόμενο να ήταν μεθυσμένος

Μόλις το περασμένο Σάββατο είχε ξεκινήσει τη νέα του ζωή στο πλευρό της γυναίκας που αγαπούσε, αλλά πέντε ημέρες μετά έγινε -άθελά του- αιτία να χαθούν πέντε άνθρωποι μεταξύ των οποίων οι γονείς του και να κινδυνεύουν άλλοι τρεις και ο ίδιος! Και όπως δείχνει η έρευνα της Τροχαίας, αιτία για το πολύνεκρο δυστύχημα έξω από την Άρτα ήταν πιθανότατα ότι ο 45χρονος νιόπαντρος οδηγός αποκοιμήθηκε στο τιμόνι.

Σύμφωνα με την κατάθεση του οδηγού ενός λεωφορείου που ακολουθούσε ένα από τα δυο αυτοκίνητα, κανείς από τους δυο οδηγούς δεν επιχείρησε να κάνει προσπέραση. Η τρομακτική σύγκρουση έγινε σε ευθεία και το όχημα του 45χρονου παρεξέκλινε μπαίνοντας στο αντίθετο ρεύμα, χωρίς να αφήσει ίχνη από φρενάρισμα. Αυτό, κατά τους αστυνομικούς της Τροχαίας Άρτας, δείχνει ότι ο οδηγός που είχε παντρευτεί το περασμένο Σάββατο στο Αίγιο και την Πέμπτη μετέφερε οδικώς τους γονείς του στην Άρτα, δεν αντέδρασε όταν βγήκε εκτός πορείας, προφανώς επειδή είχε νικηθεί από την υπνηλία. Πάντως, τα επίπεδα αλκοόλ στο αίμα του έδειξαν ότι δεν ήταν μεθυσμένος...

Το 16χρονο κορίτσι που τραυματίστηκε στο μοιραίο τροχαίο νοσηλεύεται με μηχανική υποστήριξη, αλλά οι γιατροί θεωρούν πως είναι εγκεφαλικά νεκρό και ελπίζουν μόνο σε θαύμα.

Άλλο ένα 15χρονο κορίτσι νοσηλεύεται στην Εντατική του νοσοκομείου της Άρτας με βαρύτατα τραύματα, όπως και ο 45χρονος οδηγός, ενώ το ηλικίας τριών χρόνων αγοράκι που έχασε τη μητέρα του στο δυστύχημα νοσηλεύεται σε ειδική μονάδα εντατικής θεραπείας για παιδιά του Πανεπιστημιακού νοσοκομείου του Ρίου.

Ήταν το μοναδικό θύμα του τροχαίου που είχε τις αισθήσεις του όταν έφτασαν οι διασώστες από τους οποίους ζήτησε νερό.

Το τραγικό δυστύχημα συνέβη στο 140,5ο χιλιόμετρο της εθνικής οδού Άρτας - Αντιρρίου, όταν το ΙΧ που οδηγούσε ο 45χρονος συγκρούστηκε μετωπικά με το αυτοκίνητο που οδηγούσε μία 43χρονη και επέβαιναν η 31χρονη αδελφή της και τέσσερα παιδιά, η 15χρονη κόρη και ο 13χρονος γιος της οδηγού, ο 3χρονος γιος της συνοδηγού και η 16χρονη με διαφορετικό επώνυμο, οι οποίοι πήγαιναν για μπάνιο.

Από τη σφοδρότατη σύγκρουση τραυματίστηκαν θανάσιμα η οδηγός του δεύτερου οχήματος, ο 13χρονος γιος της και η αδερφή της καθώς και ο 84χρονος πατέρας και η 69χρονη μητέρα του 45χρονου οδηγού του άλλου αυτοκινήτου.

protothema.gr

2013-08-03

>