lefkada-news

Πρώτος ο Χρ.Τσιρογιάννης-Με διαφορά… ψήφου στον β’ γύρο ο Παύλος Στασινός

Πόντο – πόντο κρίθηκε η μάχη για την είσοδο στον β’ γύρο μεταξύ του Γιάννη Παπαλέξη και του Παύλου Στασινού. Με τα αποτελέσματα να εναλλάσσονται μέχρι τις πρωϊνές ώρες, η δεύτερη θέση κρίθηκε με διαφορά λίγων ψήφων υπέρ του Π. Στασινού, ενώ ο Χρήστος Τσιρογιάννης είχε από νωρίς πάρει «κεφάλι» και κράτησε την πρώτη θέση.

Απογοήτευση στο στρατόπεδο της «Ριζοσπαστικής Δημοτικής Αλλαγής», αφού το ποσοστό που πήρε η Λίτσα Κιτσαντά ήταν πολύ κατώτερο των προσδοκιών που είχαν καλλιεργηθεί από την ίδια και στον στενό πυρήνα των συνεργατών της.

Αναμενόμενο τέλος το ποσοστό που πήρε ο Κώστας Παπαϊωάννου.

Η διαφορά στα χωριά

Όμως εκείνο που φαίνεται με τα αποτελέσματα και κυρίως με τα ποσοστά που πήρε ο Γιάννης Παπαλέξης και ο Παύλος Στασινός, είναι ότι ο Δήμος Αρταίων είναι Δήμος δύο ταχυτήτων, δηλαδή διαφορετικά ψηφίζει η πόλη και διαφορετικά ψηφίζουν τα χωριά.

Ειδικά στην περίπτωση των εκλογών της 18ης Μαϊου, με δεδομένη την καταγωγή του Χρήστου Τσιρογιάννη από την περιφέρεια, αλλά και με τις διαφορετικές προτεραιότητες που υπάρχουν ανάμεσα στον αστικό πληθυσμό και εκείνων στα χωριά, τα αποτελέσματα στον πρώην Δήμους της Περιφέρειας έδωσαν ψήφους σε Παύλο Στασινό αλλά και στον Χρήστο Τσιρογιάννη.

Αντιθέτως Γιάννης Παπαλέξης αλλά και Λίτσα Κιτσαντά πήραν ψήφους στην πόλη.

2014-05-20

ixotisartas.gr

>