lefkada-news

Ιόνια Οδός: Παραδίδεται την Τετάρτη το τμήμα Αμφιλοχία-Άρτα


Την ερχόμενη Τετάρτη, παρόντος του Υπουργού Υποδομών Χρήστου Σπίρτζη, το τμήμα της Ιόνιας Οδού από τον Ανισόπεδο Κόμβο Αμφιλοχίας μέχρι τους Σελλάδες Άρτας, μήκους 27 χιλιομέτρων, δίνεται στην κυκλοφορία.

Το νέο τμήμα θα δημιουργήσει μαζί με το ήδη σε λειτουργία, ένα ενιαίο αυτοκινητόδρομο από το Αντίρριο μέχρι την Πέρδικα, μήκους 182χλμ αφήνοντας ως τελευταία εκκρεμότητα το τμήμα Πέρδικα-Εγνατία όπου και ολοκληρώνεται πλήρως ο αυτοκινητόδρομος.

Με το νέο τμήμα του αυτοκινητοδρόμου σε πλήρη λειτουργία, παρακάμπτονται οι στροφές της περιοχής Μενιδίου και η διάρκεια της διαδρομής από τον ανισόπεδο κόμβο Αμφιλοχίας έως και την παράκαμψη Άρτας, μειώνεται σχεδόν στο μισό και από 40 λεπτά σήμερα μέσω του υφιστάμενου εθνικού οδικού δικτύου, δε θα ξεπερνά πλέον τα 20 λεπτά μέσω Ιόνιας Οδού. Το νέο τμήμα λειτουργώντας θα σημάνει επίσης, την περαιτέρω μείωση της χρονοαπόστασης Αθήνα-Ιωαννίνων σε 3 ώρες και 40 λεπτά, χρόνος αδιανόητος μέχρι πριν από λίγους μήνες.

Τα εγκαίνια της Τετάρτης αναμένεται να τελεστούν παρουσία του Υπουργού Υποδομών Χρήστου Σπίρτζη και τοπικών παραγόντων. Είναι το δεύτερο τμήμα της Ιόνιας Οδού στα διοικητικά όρια της Περιφέρειας Ηπείρου που έχει κάθε λόγο να πανηγυρίζει καθώς αποκτά ένα εξαιρετικό και ασφαλές κύριο οδικό δίκτυο προς τη Δυτική Ελλάδα, την Πελοπόννησο και γενικά την Αθήνα.

Τα ...άσχημα νέα είναι πως θα σχεδόν παράλληλα (δεν γνωρίζουμε ακόμα πότε) με τη λειτουργία του τμήματος Αμφιλοχία-Σελλάδες αναμένεται να διακοπεί για μερικές μέρες η κυκλοφορία στο τμήμα Φιλιππιάδα-Πέρδικα, προκειμένου να γίνει το "κούμπωμα" με το βόρειο άκρο του αυτοκινητόδρομου Πέρδικα-Εγνατία. Η τελευταία οριστική παράδοση του τμήματος αυτού εκτιμάται σύμφωνα με στελέχη της παραχωρησιούχου τις πρώτες μέρες του Αυγούστου, ωστόσο και αυτό εξαρτάται από τα προγράμματα του Υπουργού Υποδομών και πιθανόν και του ίδιου του Πρωθυπουργού.

Πληροφορίες από ypodomes.com και  epiruspost.gr

24/7/2017 6.00μ.μ

>