lefkada-news

Κλειστά τα φαρμακεία σε Αθήνα-Πειραιά τη Δευτέρα

Ήδη πάντως υπάρχουν σοβαρότατες ελλείψεις στην αγορά φαρμάκων.

Χωρίς φαρμακεία θα μείνει αύριο η Αττική, μετά την 24ωρη προειδοποιητική απεργία που ανακοίνωσαν οι φαρμακευτικοί σύλλογοι Αττικής και Πειραιά, οι οποίοι θα κάνουν αύριο γενικές συνελεύσεις για να εξετάσουν το ενδεχόμενο να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους.

Οι φαρμακοποιοί διαμαρτύρονται για τις ελλείψεις φαρμάκων και διαπιστώνουν ότι "βρισκόμαστε μπροστά σε μια πρωτοφανή επίθεση κατά του κλάδου των φαρμακείων, της οποίας κατάληξη θα είναι η κατάλυση της περίθαλψης του ελληνικού λαού".

Σε ανακοίνωσή τους τονίζουν οτι "ως αποτέλεσμα της πολιτικής του υπουργού Υγείας, κ. Λοβέρδου, παρατηρούνται σημαντικές ελλείψεις φαρμάκων από την αγορά, ενώ το επόμενο διάστημα προβλέπονται συνθήκες πλήρους παράλυσης της φαρμακευτικής περίθαλψης".

Οι φαρμακευτικοί σύλλογοι αναφέρουν οτι όσα γίνονται σε βάρος τους δεν έχουν σχέση με την έξοδο της χώρας από την κρίση και εκφράζουν τη λύπη τους και την αγανάκτησή τους, για την άκριτη και επιπόλαια , όπως λένε ,αντιγραφή των μεθοδεύσεων του κ. Λοβέρδου από τον πρωθυπουργό, κ. Παπαδήμο.

"Καλούμε τους ασφαλισμένους και όλο τον ελληνικό λαό να μας συμπαρασταθεί και να δει με κατανόηση τις μεγάλες κινητοποιήσεις των φαρμακοποιών που έρχονται, καθώς αφορούν κυρίως τη δική τους περίθαλψη" καταλήγουν και ενημερώνουν τα μέλη τους να βρίσκονται σε πλήρη ετοιμότητα, για να απαντήσουν μαζικά, δυναμικά και ψύχραιμα σε κάθε προβοκάτσια ή προσπάθεια αιφνιδιασμού που εκτμούν οτι θα επιχειρηθεί από το υπουργείο Υγείας.

2011-11-20

newsit.gr

>