lefkada-news

Ηγουμενίτσα και Κέρκυρα πηγαίνουν… Πάτρα

Στο ανταγωνιστικό με την Ηγουμενίτσα, Λιμάνι της Πάτρας, παραχωρεί, το ελληνικό δημόσιο τον έλεγχο του Λιμανιού της Ηγουμενίτσας, αλλά και της Κέρκυρας.
 
Συγκεκριμένα στο σχέδιο Νόμου:«ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ ΚΑΙ ΑΙΓΑΙΟΥ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ», προβλέπεται το νέο διοικητικό και οργανωτικό σχήμα των Λιμένων της Χώρας.

Σύμφωνα με αυτό "Η μοναδική μετοχή που κατέχει το Ταμείο Αξιοποίησης της Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου στους Οργανισμούς Λιμένων - Ανώνυμες Εταιρίες της Ηγουμενίτσας και της Κέρκυρας, εισφέρεται δια του παρόντος στο μετοχικό κεφάλαιο του Οργανισμού Λιμένος Πατρών (ΟΛΠΑ) Α.Ε. ως εισφορά σε είδος για την δημιουργία του Λιμενικού Δικτύου Δυτικής Ελλάδος".
 
Έτσι θα συσταθεί "Ομιλος εταιρειών" που θα αποτελούν το Λιμενικό Δίκτυο Δυτικής Ελλάδος.
 
Η έδρα του θα είναι στην Πάτρα και στα Λιμάνια της Ηγουμενίτσας και Κέρκυρας θα οριστούν νέα τριμελή Διοικητικά Συμβούλια, στα οποία θα μετέχει υποχρεωτικά ένα εκτελεστικό μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της μητρικής εταιρίας.
 
Πρακτικά, αυτό σημαίνει ότι το λιμάνι της Πάτρας, του οποίου η κίνηση φθίνει, κυρίως διότι το λιμάνι της Ηγουμενίτσας είναι πλέον ελκυστικότερο με την ολοκληρωμένη Εγνατία, αντίθετα από την πολύπαθη ΠΑΘΕ (Ολυμπία Οδό) που παραμένει στα χαρτιά, θα διοικεί το ανταγωνιστικό της και αναπτυσσόμενο λιμάνι της Ηγουμενίτσας... προς όφελος, τίνος;
 
Ταυτόχρονα στο Σχέδιο Νόμου δεν διευκρινίζεται ούτε τι θα γίνει με τους εργαζόμενους, αλλά ούτε με τα αποθεματικά της ΟΛΗΓ και του ΟΛΚΕ, που στην περίπτωση της ΟΛΗΓ, αγγίζουν τα 13 εκ. ευρώ...
 
Οι... γνωρίζοντες, λένε πως το πιθανότερο είναι, αυτό το αποθεματικό να επενδυθεί σε... έργα.... στην Πάτρα!!!

epiruspost.gr

2012-12-17

>