lefkada-news

Ηγουμενίτσα- Μπρίντιζι: Μονοπώλιο προβλημάτων

Σε μονοπωλιακή έχει εξελιχθεί η γραμμή Ηγουμενίτσας Μπρίντιζι τους τελευταίους μήνες, καθώς η εκμετάλλευσή της γίνεται αποκλειστικά και μόνο από μία και μόνο Ιταλική εταιρία.

Στην προκειμένη περίπτωση η ελεύθερη αγορά δεν λειτούργησε υπέρ του ανταγωνισμού, δεν έφερε καλύτερες τιμές ούτε βέβαια αναβάθμισε τις παρεχόμενες υπηρεσίες.

Το αντίθετο μάλιστα.

Τα δύο πλοία Florencia και Sorrento που εκτελούν τα δρομολόγια παρουσιάζουν πολύ συχνά προβλήματα. Άλλοτε πρόκειται για μικροβλάβες που αποκαθίστανται σύντομα, άλλοτε όμως πρόκειται για σοβαρά συμβάντα που μόνο ανησυχία προκαλούν.

Τα ξημερώματα της Τρίτης για παράδειγμα μέσα στο πλοίο πέθανε μία 35χρονη γυναίκα. Γιατρός δεν υπήρχε. Και βέβαια δεν πρόκειται για μία τυπική αμέλεια, αλλά για σοβαρή και πολύ ουσιαστική παράλειψη.

Πέραν αυτού όμως, το τελευταίο διάστημα, υπήρξαν τρία εξαιρετικά σοβαρά συμβάντα, τα οποία δημοσιοποιήθηκαν και αφορούν στα συγκεκριμένα πλοία.

Το Florencia προσέκρουσε στην προβλήτα του λιμένα Ηγουμενίτσας, το Sorrento πήρε φωτιά εν πλω, ενώ λίγες ημέρες αργότερα έπαθε άλλη βλάβη.

Μήπως κάποιοι θα πρέπει να δουν σοβαρά το θέμα κι αν χρειάζεται να πάρουν μέτρα;

2013-01-16

epiruspost.gr

>