lefkada-news

Θυσία το λιμάνι στο Αχαϊκό κατεστημένο

Tην πρώτη θέση και με διαφορά κατέχει το λιμάνι της Ηγουμενίτσας, στις αφίξεις ξένων επισκεπτών στη χώρα μας, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που ανακοίνωσε η Ελληνική Στατιστική Υπηρεσία.

Κι όμως αυτό το λιμάνι, που έχει κατακτήσει την κορυφή και παρουσιάζει μία εντυπωσιακή δυναμική, η ελληνική πολιτεία επέλεξε να το υποβαθμίσει και να το θέσει υπό την...ομπρέλα της Πάτρας, επιχειρώντας να κρατήσει ζωντανό τον Αχαϊκό λιμένα, ο οποίος έχει ξεπεραστεί από τις ανάγκες της ζωής.

Στην προκειμένη περίπτωση λοιπόν μιλούν οι αριθμοί. Κι είναι από τις φορές που αποτυπώνουν την πλήρη πραγματικότητα. Αυτή που αρνούνται να δουν οι πολιτικοί. Οι αφίξεις λοιπόν στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας κατά τους πρώτους εννέα μήνες του 2012 ανέρχονταν στις 303.740. Περίπου οι μισές -153.832- καταγράφονται στο λιμάνι της Πάτρας. Η μείωση στην περίπτωση της Ηγουμενίτσας σε σύγκριση με το 2011 ανέρχεται μόλις στο 5,8% ενώ στην Πάτρα αγγίζει το εντυπωσιακό 33,2%.

Στα «μετρήσιμα» λιμάνια περιλαμβάνεται κι αυτό της Κέρκυρας με πολύ μικρότερο αριθμό αφίξεων – ανέρχονται στις 64.944- μειούμενες κατά 7% σε σύγκριση με το 2011.

Τα στοιχεία αυτά λοιπόν αποτυπώνουν τη δυναμική του κάθε λιμένα κι αποδεικνύουν ότι αυτός που ηγείται είναι της Ηγουμενίτσας.

Αν η ελληνική κυβέρνηση και το Υπουργείο Ναυτιλίας επιμείνει στο σχεδιασμό και το οδηγήσει υπό την διοίκηση της Πάτρας, θα δυσκολευτεί πολύ να πείσει τους Ηπειρώτες για τις καλές καγαθές προθέσεις. Απλά για μία ακόμη φορά θα έχει επικρατήσει ο παραγοντισμός και το Αχαϊκό πολιτικό κατεστημένο.

2013-02-01

EPIRUSPOST.GR

>