lefkada-news

Προκλητική μετακίνηση γιατρού από το Πανεπιστημιακό!

Προκλητική μετακίνηση γιατρού από το Πανεπιστημιακό!

Οι κυβερνήσεις και οι υπουργοί αλλάζουν, οι νοοτροπίες όμως όχι.... Ακόμη κι όταν πρόκειται για την υγεία, έναν από τους πιο ευαίσθητους τομείς δηλαδή.

Τα τελευταία χρόνια, στα περισσότερα νοσοκομεία έχουν δημιουργηθεί τεράστια προβλήματα και κλινικές απειλούνται με λουκέτο. Ενδεικτικά αναφέρονται οι περιπτώσεις των Νοσοκομείων Πρέβεζας και Λευκάδας, τα οποία επί της ουσίας υπολειτουργούν.

Ανά τακτά χρονικά διαστήματα, καλούνται γιατροί, ειδικά από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο, να καλύψουν ανάγκες. Οι μετακινήσεις αυτές, συνήθως διαρκούσαν για λίγες ημέρες...

Όμως τώρα έρχεται μία προκλητική απόφαση από την διοικητή της 6ης ΥΠΕ για την μετακίνηση γιατρού της Παθολογικής Κλινικής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου για τρεις ολόκληρους μήνες στο Νοσοκομείο Λευκάδας.

Πρόκειται για μία απόφαση που δεν έχει προηγούμενο και δημιουργεί τεράστια προβλήματα.

Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες ο απερχόμενος διοικητής της ΥΠΕ ανέφερε ότι προχώρησε στην απόφαση αυτή ύστερα από απαίτηση του νέου που ναι μεν έχει οριστεί αλλά δεν έχει αναλάβει ακόμη.

Κι όλα αυτά για να μπορέσει να υπολειτουργήσει η παθολογική κλινική του Νοσοκομείου Λευκάδας...

Η μετακίνηση του γιατρού δημιουργεί τεράστια προβλήματα στη λειτουργία της Παθολογικής Κλινικής καθώς μένουν στον αέρα εφημερίες αλλά η λειτουργία του διαβητολογικού ιατρείου.

Πέραν αυτού, δεν υπάρχει καμία πρόνοια για τον τρόπο πληρωμής του γιατρού στο τρίμηνο της απόσπασης και για τη διαμονή του.

Πηγές αναφέρουν ότι ο νέος διοικητής της 6ης ΥΠΕ έσπευσε να ικανοποιήσει ένα αίτημα που ετέθη από φορείς και πολιτικούς παράγοντες της Λευκάδας, αδιαφορώντας για τις παρενέργειες της απόφασης αυτής...

Το μεγαλείο της προχειρότητας δηλαδή!

Παρά τις ενστάσεις που υπήρξαν από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο για την μετακίνηση του γιατρού, η ΥΠΕ εμμένει στην απόφασή της... Έτσι πιστεύει ότι θα λύσει τα προβλήματα στο χώρο της υγείας.

epiruspost.gr

22:14:27

2015-03-28

>