lefkada-news

Γύρος Λίμνης Ιωαννίνων – Δύο εβδομάδες αγώνων και εκδηλώσεων

9ος Γύρος Λίμνης Ιωαννίνων

13– 27 Σεπτεμβρίου 2015

Για μια ακόμη χρονιά ο Αθλητικός Όμιλος Ποσειδών Ιωαννίνων διοργανώνει το μεγαλύτερο αθλητικό γεγονός της πόλης των Ιωαννίνων, τον Γύρο της Λίμνης, που κλείνει εννέα χρόνια ζωής.

Φέτος ο 9ος Γύρος της Λίμνης, που προσελκύει  χιλιάδες δρομείς από ολόκληρη την χώρα, αλλά και το εξωτερικό, θα πραγματοποιηθεί στις 26 και 27 Σεπτεμβρίου, όταν και θα λάβουν χώρα σειρά αγώνων δρόμου, με αποκορύφωμα φυσικά τον αγώνα των 30 χλμ. γύρω από τη λίμνη Παμβώτιδα.

Με τη συνδιοργάνωση του Δήμου Ιωαννιτών και την αιγίδα της Περιφέρειας Ηπείρου, ο ΑΟ Ποσειδών Ιωαννίνων διοργανώνει επίσης αγώνες 10 και 5 χλμ., δυναμικού βαδίσματος 30 χλμ., τον πρωτότυπο παραλίμνιο δρόμο «Μαμά – Καρότσι» και Παραλίμνιο Δρόμο για Άτομα με Αναπηρίες έχοντας πάντα  σαν κύριο στόχο την προβολή της Λίμνης Παμβώτιδας, την ανάπτυξη του λαϊκού μαζικού αθλητισμού και του εθελοντισμού.

Για το 2015 στόχος είναι να διατηρηθεί και να ενισχυθεί η αγωνιστική δυναμική της διοργάνωσης αλλά κυρίως να καταφέρει να κάνει κοινωνούς της προσπάθειας αυτής όλους τους φορείς της πόλης, στην κατεύθυνση να αναδειχθούν τα συγκριτικά πλεονεκτήματα των Ιωαννίνων.

Στο πλαίσιο αυτό η διοργάνωση σχεδιάζει να καταστήσει τον φετινό “Γύρο της Λίμνης” μια μεγάλη γιορτή όχι μόνο του μαζικού - λαϊκού αθλητισμού, αλλά και όλων των υγιών δυνάμεων της πόλης, μέσα από την υλοποίηση ενός διευρυμένου προγράμματος ποικίλων εκδηλώσεων σε συνεργασία με άλλους αθλητικούς συλλόγους και φορείς του πολιτισμού.

Ενδεικτικά, τις αγωνιστικές εκδηλώσεις θα πλαισιώσουν κινηματογραφικές προβολές στα Παλιά Σφαγεία, αφηγήσεις παραμυθιών, επιδείξεις ναυταθλητικών σωματείων στην Παμβώτιδα και ημερίδες.

Το πλήρες πρόγραμμα της διοργάνωσης έχει ως εξής:

Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου

10.00 – 13.00: Επιδείξεις κωπηλασίας, ιστιοπλοΐας και κανόε καγιάκ από τον Ναυτικό Όμιλο Ιωαννίνων, τον Ιστιοπλοϊκό Όμιλο Ιωαννίνων και τον Ναυτικό Όμιλο Παμβώτιδος (Πλατεία Μαβίλη).
10.00 – 13.00: Προεγγραφές και παραλαβή αριθμών για «Τρέχω και Περπατώ στους Δρόμους του Νησιού» (Πλατεία Μαβίλη).
18.00 – 24.00: Photometria Run - Φωτογραφικός διαγωνισμός στο Νησί με διαδικτυακή ψηφοφορία, σε συνεργασία με τo Φεστιβάλ Photometria.
16.30 – 18.00: Εγγραφές και παραλαβή αριθμών για το «Τρέχω και Περπατώ στους Δρόμους του Νησιού» (Νησί – Θέση Σαράι).
18.30: «Τρέχω και Περπατώ στους Δρόμους του Νησιού» – Αγώνες δρόμου 3.600 μ. και 1.600 μ., ψυχαγωγικού χαρακτήρα με Street Musicians από το Ioannina School of Music στις πλατείες και τα σοκάκια του Νησιού
19.30: Τελετή έναρξης του 9ου Γύρου Λίμνης Ιωαννίνων.
20.30:  Συναυλίες του συγκροτήματος Sugar Pie και του Δημήτρη Υφαντή στο πλαίσιο του Ioannina Rock City.
* Καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας θα είναι επισκέψιμα τα μοναστήρια του Νησιού, το Κέντρο Πληροφόρησης του Φορέα Διαχείρισης Λίμνης Παμβώτιδας και το Μουσείο Προεπαναστατικής Περιόδου.
*Η τιμή του εισιτηρίου στα καραβάκια θα είναι στο 1 ευρώ με επιστροφή, μετά από απόφαση του Σωματείου Λεμβούχων Νήσου που στηρίζει τη διοργάνωση. Τα δρομολόγια θα συνεχιστούν ως και το πέρας της τελευταίας συναυλίας.

Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου

19.00: Ιατρική ημερίδα στον Πολιτιστικό Πολυχώρο «Δ. Χατζής» (Παλιά Σφαγεία) σε συνεργασία με τον ΟΚΠΑΠΑ Δ. Ιωαννιτών
Ομιλητές: Ευθαλία Τσιώτση – Φυσικοθεραπεύτρια ΟΚΠΑΠΑ. Ομιλία με θέμα: «Προληπτική Φυσικοθεραπεία στην Γ` Ηλικία»
Χρόνης Δρούγιας – Αθλητίατρος. Ομιλία με θέμα: «Η Ιατρική προσέγγιση του μαζικού αθλητισμού»
Αθανάσιος Κιτσάκος – Γενικός Χειρουργός – εντατικολόγος, επιμελητής Α’ΜΕΘ και διευθυντής ΤΕΠ. Ομιλία με θέμα: «Καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση με χρήση αυτόματου εξωτερικού απινιδωτή»

Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου

19.00: Αφήγηση παραμυθιού από το ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων στο Αρχοντικό Πυρσινέλλα.

2015-09-09

>