lefkada-news

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η Ημερίδα Απονομής Σήματος Επτανησιακής Κουζίνας σε νέους εστιάτορες της Κεφαλονιάς

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η Ημερίδα Απονομής Σήματος Επτανησιακής Κουζίνας στα εστιατόρια της Κεφαλονιάς, μετά την ολοκλήρωση της αξιολόγησης των επιχειρήσεων εστίασης, που συμμετείχαν στις Εξειδικευμένες Διαλέξεις για την Επτανησιακή Διατροφή και τον Τουρισμό, καθώς και στην Ενημερωτική ημερίδα για την επέκταση του σήματος «Τοπικής Παραδοσιακής Κουζίνας». Η ημερίδα διοργανώθηκε σε συνεργασία με τη Λέσχη Αρχιμαγείρων Ελλάδας και το Τμήμα Τεχνολογίας Τροφίμων του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων, στο πλαίσιο της Πράξης Ανάδειξη του Τεχνολογικού Ιδρύματος Ιονίων Νήσων ως Διεθνούς Πόλου Εκπαίδευσης και Καινοτομίας.

Η ημερίδα απευθυνόταν στους τοπικούς εστιάτορες και τους επαγγελματίες του χώρου της εστίασης, που παρακολούθησαν με επιτυχία τις εξειδικευμένες διαλέξεις, και αξιολογήθηκαν θετικά από την αρμόδια επιτροπή για τη χορήγηση του «Σήματος Τοπικής Παραδοσιακής Κουζίνας». Η εν λόγω ημερίδα έλαβε χώρα στις 20 Ιουνίου 2015 στο χώρο του ΤΕΙ στο Αργοστόλι, με συντονιστή τον  κ.  Ανδρέα  Βιτωράτο, Επιστημονικό Υπεύθυνο της Πρότασης, που υποδέχθηκε τους παρευρισκόμενους και απηύθυνε ομιλία.  Παρευρέθησαν επίσης και απηύθυναν ομιλία οι κκ. Α. Ζησόπουλος, Μέλος της Λέσχης Αρχιμαγείρων, Ιωάννης Καλαβρουζιώτης, Αναπλ. Καθηγητής  ΕΑΠ  και Α. Κονιδάρης, Καθηγητής Εφαρμογών ΤΕΙ Ιονίων Νήσων.

Συγκεκριμένα, ο κύριος  Βιτωράτος, στην ομιλία του αναφέρθηκε στο ρόλο του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων στην προώθηση δράσεων που ενισχύουν την επιχειρηματικότητα, σε σχέση με την Επτανησιακή Διατροφή και τον Τουρισμό, ενώ στη συνέχεια ο κος Α. Ζησόπουλος αναφέρθηκε στη Σχέση της Παραδοσιακής Κουζίνας και του Γαστρονομικού Τουρισμού στην Κεφαλονιά και τη Λευκάδα. Ο κ. Ιωάννης Καλαβρουζιώτης αναφέρθηκε στην   Πιστοποίηση ως μοχλό ανάπτυξης σε ένα ανταγωνιστικό περιβάλλον. Οι ομιλίες έκλεισαν  με τον κ. Αγησίλαο Κονιδάρη που μίλησε σχετικά με το Διαδικτυακό Marketing και τις Επιχειρήσεις Εστίασης. Ακολούθησε η Απονομή των Σημάτων Επτανησιακής Κουζίνας, στους επιχειρηματίες εστίασης των οποίων οι επιχειρήσεις αξιολογήθηκαν θετικά.

Το έργο υλοποιήθηκε στο πλαίσιο της Πράξης «Ανάδειξη του Τεχνολογικού Ιδρύματος Ιονίων Νήσων ως Διεθνούς Πόλου Εκπαίδευσης και Καινοτομίας» του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Εκπαίδευση και Διά Βίου Μάθηση» και συγχρηματοδοτήθηκε από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο-ΕΚΤ) και από εθνικούς πόρους.

2015-07-16

 

>