lefkada-news

Θεομηνία στην Κεφαλονιά κινδύνευσαν άνθρωποι

Τεράστια προβλήματα έχει δημιουργήσει στην Κεφαλονιά, η σφοδρότατη καταιγίδα που πλήττει από τις πρώτες πρωινές ώρες το νησί.Η δυνατή νεροποντή  κατάφερε μέσα σε λίγα λεπτά να μετατρέψει τους δρόμους σε ορμητικά ποτάμια που παρέσυραν στο διάβα τους αυτοκίνητα, τραπέζια, καρέκλες και ό,τι άλλο έβρισκαν μπροστά τους.

Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο περιφερειακός διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών των Ιονίων Νήσων, Ευθύμιος Γεωργακόπουλος, δύο άτομα εγκλωβίστηκαν μέσα στα αυτοκίνητά τους και χρειάστηκε η άμεση συνδρομή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας για τον απεγκλωβισμό τους.

Σύμφωνα με τον κύριο Δρακουλόγκωνα, αντιπεριφερειάρχη Κεφαλονιάς, αστυνομία και πυροσβεστική επιχείρησαν σε δεκάδες περιπτώσεις, ενώ απεγκλώβισαν 90 άτομα από αυτοκίνητα, σπίτια και καταστήματα που είχαν πλημμυρίσει.
Έπίσης είπε πως «γίνονται τα αδύνατα, δυνατά να αντιμετωπιστεί η κατάσταση και πρώτα απ` όλα για να μην κινδυνέψουν ζωές και να μην χαθούν περιουσίες.

Είναι τόσα πολλά τα μέτωπα που έχουν πρόβλημα που και 100 μηχανήματα περισσότερα να είχαμε δεν θα μπορούσαμε να τα αντιμετωπίσουμε εύκολα».

Σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχουν προβλήματα στις περισσότερες περιοχές του νησιού με τις κατολισθήσεις να έχουν κλείσει αρκετούς δρόμους.

Στην Πύλαρο, η κατάσταση είναι δύσκολη, ενώ πολλά προβλήματα υπάρχουν στον Καραβόμυλο, στον Κούταβο, στα Χελμάτα, ενώ κλειστή στη διέλευση οχημάτων όπως μάθαμε είναι και η Κρανιά.


Χωρίς ρεύμα Κεφαλονιά και Ιθάκη

Την κατάσταση δυσχεραίνει ακόμα περισσότερο η διακοπή ρεύματος που έχει από τις 3 περίπου το απόγευμα τόσο η Κεφαλονιά και η Ιθάκη. Από ό,τι ενημερωθήκαμε η βλάβη προέρχεται από το Εθνικό Δίκτυο στη Λευκάδα και δεν υπάρχει ακόμα ένδειξη για το πότε θα αποκατασταθεί.

Νεότερη Ενημέρωση 21.10

Αποκαταστάθηκε το βράδυ της Παρασκευής, η βλάβη στο ηλεκτρικό δίκτυο Κεφαλονιάς και Ιθάκης, που είχε διακοπεί εξαιτίας βλαβών από την κακοκαιρία νωρίς το απόγεμα, με τα δύο νησιά να μετρούν τις πληγές τους.


Η κακοκαιρία έπληξε και τα υπόλοιπα Επτάνησα

Η καταιγίδα που έπληξε την νότια Κέρκυρα προκάλεσε καταστροφές στην περιοχή του Αγίου Δημητρίου.

Το οδόστρωμα σε περιφερειακό δρόμο υποχώρησε, ενώ το νεκροταφείο του Αγίου Δημητρίου παρουσίαζε μακάβρια εικόνα αφού πέντε τάφοι άνοιξαν και μετατοπίστηκαν.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της τοπικής κοινότητας Χλωμού, Χρήστο Παυλίδη οι ζημιές που προκλήθηκαν στο νεκροταφείο είναι «αδιανόητες», ενώ όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ και κάτοικος του μικρού χωριού, «τα κόκαλα των αποθανόντων συγγενών τους βρίσκονται διάχυτα έξω από τους τάφους».

Στην Ιθάκη έχουν προκληθεί επίσης ζημιές από το πρωτοφανές κύμα κακοκαιρίας ενώ έχει διακοπεί η ηλεκτροδότηση.

 

Πληροφορίες απο iefimerida.gr   & inkefalonia

video inkefalonia.gr

>