lefkada-news

Μύρτος: Οριστικά χωρίς αυτοκίνητα, ξαπλώστρες, καντίνα

Απορρίφτηκε, όπως αναμενόταν, η αίτηση ακύρωσης του περίφημου Προεδρικού Διατάγματος Π.Δ.441/16-9-2009 (ΖΟΕ Μύρτου) από το Συμβούλιο της Επικρατείας.

Το προεδρικό διάταγμα που έλαβε υπόψη του μελέτη του πρώην Δήμου Πυλαρέων έχει ως σκοπό να προστατεύσει το ευαίσθητο φυσικό τοπίο της περιοχής βάζοντας όμως σημαντικούς περιορισμούς. Έτσι, περιορίζεται η πρόσβαση οχημάτων στην παραλία (θα επιτρέπεται η κάθοδος μόνο μικρών λεωφορείων, μίνι βαν ή περιορισμένου αριθμού αυτοκινήτων) ενώ φρένο μπαίνει και σε ξαπλώστρες και ομπρέλες.

Επίσης απαγορεύεται η λειτουργία καντίνας στην παραλία, κάτι που ο Δήμος μπορεί να αντιμετωπίσει μόνο δημιουργώντας νέα, μερικές δεκάδες μέτρα πάνω από την παραλία, σε δικό του ιδιόκτητο οικόπεδο.

Στον λογαριασμό του στο Facebook, ο αντιδήμαρχος Κεφαλονιάς, Διονύσης Λυκούδης έκανε γνωστή την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας αναφέροντας τα εξής:
ΑΦΑΙΡΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΕΦΑΛΛΟΝΙΤΕΣ...ΠΑΡΑΔΙΔΕΤΑΙ ΣΤΙΣ ΝΥΧΤΕΡΙΔΕΣ Ο ΜΥΡΤΟΣ!!

Με την υπ' αριθμόν 1840 στις 10/7/2017 το Συμβούλιο της Επικρατείας απέρριψε την αίτηση ακύρωσης του Προεδρικού Διατάγματος που αφορά στον Μύρτο.

Έτσι, στον Μύρτο...
1) Απαγορεύεται να κατεβαίνουν αυτοκίνητα!!!
2) Απαγορεύεται να υπάρχει κυλικείο!!!
3) Απαγορεύονται οι ξαπλώστρες και άλλα πολλά...
Το Προεδρικό Διάταγμα της ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ του Μύρτου εξεδόθη στις 02/09/2009 με βάση τις μελέτες που πραγματοποίησε ο τότε Δήμος Πυλάρου το 2000 και το 2001.
Ο Μύρτος λοιπόν παραδίδεται με την σφραγίδα του ΣτΕ στις θαλάσσιες νυχτερίδες του...
ΝΤΡΟΠΗ!!!

kefanonitikanea.gr  28/7/2017 12.10 π.μ

>