lefkada-news

Απίστευτη προχειρότητα: Κατήργησαν το τμήμα τουρισμού που… ήδη λειτουργεί!

Με απίστευτη προχειρότητα και με προφανή στόχο την πλήρη κατάργηση της απόφασης Γαβρογλου, αποδεικνύεται ότι λειτούργησε το Υπουργείο Παιδείας αφού στην απόφαση για κατάργηση των 38 τμημάτων ΑΕΙ, καταργεί και τέσσερα εν λειτουργία (!) τμήματα, μεταξύ αυτών και το τουρισμού του Ιονίου Πανεπιστημίου…

Πήρε τηλέφωνο τον Υφυπουργο!

Ο Πρύτανης του ιδρύματος, Β. Χρυσικόπουλος, με τον οποίο επικοινώνησε το Corfupress.com δηλωσε ότι όταν πληροφορήθηκε την ανακοίνωση του ΥΠΕΠΘ, πήρε αμέσως τηλέφωνο τον Υφυπουργό Παιδείας Β. Διγαλάκη (υπήρξε και ο ίδιος πρύτανης στο Π. Κρήτης) από τον οποίο ζήτησε τη διόρθωση της απόφασης, καθώς το τμήμα Τουρισμού ήδη λειτουργεί έχει φοιτητές και μπήκε στο μηχανογραφικό των πανελλαδικών εξετάσεων του 2019!
Σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχουν άλλα τρία τμήματα σε άλλα ΑΕΙ ανά τη χώρα, που επίσης με αποφάσεις της συγκλήτου τους εντάχθηκαν στο μηχανογραφικό και ήδη έχουν φοιτητές!
Ο κ. Χρυσικόπουλος δηλώνει αισιόδοξος για έκδοση διορθωτικές ανακοίνωσης που θα εξαιρεί το τμήμα τουρισμού…

Ασύλληπτη προχειρότητα

Με την τελευταία εξέλιξη αποδεικνύεται ότι το Υπουργείο Παιδείας λειτούργησε “στο πόδι» και με απίστευτη προχειρότητα , με επιχείρημα την…αντίδραση στην «προχειρότητα Γαβρογλου» για την ίδρυση των νέων τμημάτων.

Που στεγάζεται

Το τμήμα Τουρισμού του Ι.Π. έχει φέτος ήδη τους πρώτους του φοιτητές και στεγάζεται στο κτίριο του ιδρύματος στην οδό Βράιλα, απέναντι από το αρχαιολογικό μουσείο. Διαθέτει ιστοσελίδα, γραμματεία και καθηγητές, ενώ επισήμως λειτουργεί από τον Οκτώβριο του 2018.

Αναμένεται (;) η ανάκληση

Ας σημειωθεί ότι μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει διορθωτικές δήλωση του ΥΠΕΠΘ και στην ιστοσελίδα του είναι αναρτημένη η λίστα με όλα, και τα 38, τμήματα που καταργούνται…

πηγή

8/11/2019 15.50

>