lefkada-news

Διαβάτης: Δεν μπορεί η Κέρκυρα να χρηματοδοτεί με 360 χιλιάδες το χρόνο τη Ryanair!

Το ποσό των 360.000 ευρώ (!) ζητά από την Κέρκυρα η Ryanair σε μορφή «διαφημιστικής καταχώρησης», κάτι που σημαίνει ότι κοστίζει 5 ευρώ κάθε αεροπορική της θέση, είτε είναι γεμάτη είτε όχι!

Αυτό υπογράμμισε σήμερα ο πρόεδρος των τουριστικών πρακτόρων Δημήτρης Διαβάτης ο οποίος, σε συνέντευξή του στην ΕΡΑ Κέρκυρας, απάντησε στις βολές που δέχθηκε την προηγούμενη μέρα στον ίδιο ραδιοφωνικό σταθμό από τον Κώστα Μπρεντάνο, πρόεδρο της Ομοσπονδίας Ενοικιαζομένων Καταλυμάτων Κέρκυρας, που κατονόμασε τον AOCTA ως τα συμφέροντα που εξυπηρετεί ο δήμαρχος Κέρκυρας.

Τρεπεκλής προς Μπρεντάνο: Άλλοι εξυπηρετούν συμφέροντα!

«Άλλοι εξυπηρετούν συμφέροντα, αφού μιλάμε σε αυτό το στυλ. Θα μπορούσε να εξυπηρετεί άλλος τα συμφέροντα, εάν επιλέγει μόνο μία εταιρία», ήταν η απάντηση Τρεπεκλή προς τον κ. Μπρεντάνο απέναντι στην κατηγορία που δέχθηκε για εξυπηρέτηση συμφερόντων. Η απαντηση του Δήμαρχου κινήθηκε σε οξείς τόνους στις δηλώσεις που έκανε επίσης στο κρατικό ραδιόφωνο: «Είναι αστεία αυτά που ανέφερε ο κ. Μπρεντάνος, δεν θα ασχοληθώ με τέτοιο ύφος που χρησιμοποιήθηκε το οποίο ανήκει σε άλλες εποχές και θα πρέπει να το κατανοήσει». Απαντώντας στην κατηγορία που δέχθηκε για εξυπηρέτηση συμφερόντων όσον αφορά τη στάση του για μη χρηματοδότηση της Ryanair, δήλωσε ότι δεν πρόκειται να ξαναδοθούν χρήματα σε καμία αεροπορική εταιρία, καθώς πρόκειται για αθέμιτο ανταγωνισμό.

Διαβάτης: Αθέμιτος ανταγωνισμός

Δεν γίνεται να χρηματοδοτείται μόνο η Ryanair από τους φορείς και την Αυτοδιοίκηση του νησιού γιατί αυτό αποτελεί αθέμιτο ανταγωνισμό έναντι στις άλλες 5 τουλάχιστον εταιρίες χαμηλού κόστους που δραστηριοποιούνται στην Κέρκυρα, δήλωσε στην ΕΡΑ ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ταξιδιωτικών Πρακτόρων Δημήτρης Διαβάτης, ο οποίος απαντώντας στις βολές που δέχθηκε από τον πρόεδρο των ενοικιαζομένων καταλυμάτων Κώστα Μπρεντάνο, τόνισε ότι δεν μπορεί η Κέρκυρα να χρηματοδοτεί τη Ryanair με 350.000 ευρώ το χρόνο που ζητά η εν λόγω εταιρία. Προσέθεσε, δε, ότι οι εταιρίες αποφασίζουν για τα δρομολόγιά τους με βάσει την οικονομική και εμπορική απόδοση των δρομολογίων αυτών και όχι από τα όποια έξτρα χρήματα ζητά από τους φορείς κάθε περιοχής.

Το ποσό που ζητά η εταιρία χαρακτηρίζεται ως εξωπραγματικό, ενώ οι τουριστικοί πράκτορες υπογραμμίζουν ότι δεν πρόκειται να φύγει η εταιρία αν δεν πάρει το «εξτρα» ποσό από τους φορείς, καθώς κάθε σοβαρη εταιρία αποφασίζει για τα δρομολόγιά της με βάσει τα στοιχεία της κίνησης, τις πληρότητες και το κέρδος της. Ο κ. Διαβάτης, μάλιστα, τόνισε: « Η Easyjet όταν πρωτοξεκίνησε να συνδέει την Κέρκυρα με την αγγλική αγορά, δεν είχε ζητήσει ποτέ τέτοια πράγματα. Ζήτησε μόνο μία φορά πρόπερσι ενίσχυση προκειμένου να συνεχίσει να φέρνει δύο αεροσκάφη την εβδομάδα στην Κέρκυρα όλο το χειμώνα, αλλά ακόμα και αυτό δεν είχε γίνει τότε αποδεκτό από τους φορείς της Κέρκυρας. Αν θα έπρεπε να βοηθήσουμε μία εταιρία, αυτή θα έπρεπε να ήταν όποια εταιρία μπορούσε να συνεχίσει όλο το χειμώνα πτήσεις για να κρατήσει ζωντανή την οικονομία της Κέρκυρας».

«Γιατί δεν ζητά από όλους»;

Το νησί χρειάζεται τις εταιρίες low cost, υπογράμμισε ο κ. Διαβάτης ο οποίος τόνισε στη ραδιοφωνική του συνέντευξη: «Από εκεί και πέρα, το να χρηματοδοτούμε τη συγκεκριμένη εταιρία ενώ δεν χρηματοδοτούμε άλλες 5 εταιρίες που έρχονται στην Κέρκυρα είναι αθέμιτος ανταγωνισμός, όπως τόσα χρόνια δεν έχουμε χρηματοδοτήσει τους τουρ οπερέιτορς», υπογράμμισε ο οποίος εξέφρασε το ερώτημα γιατί οι βολές Μπρεντάνου απευθύνονται στους τουριστικούς πράκτορες ή το Δήμο Κέρκυρας, και δεν ζητά αντίστοιχα από όλους τους επαγγελματικούς φορείς όπως το ΚΤΕΛ, το Υπεραστικό, τον Εμπορικό Σύλλογο και άλλους να συμβάλλουν στη συγκέντρωση χρημάτων για την εν λόγω εταιρία...

Τρεπεκλής: Δεν βάζει κανείς τους λεφτά για τουριστική προβολή!

Ο Δήμαρχος Γιάννης Τρεπεκλής τόνισε ότι τόσο η Ryanair όσο και άλλες εταιρίες όπως η Easyjet και η Aegean κλήθηκαν και συμμετείχαν σε δράσεις τουριστικής προβολής μαζί με το Δήμο Κέρκυρας στο Λονδίνο και το Μιλάνο, ενώ έκανε λόγο για αυθαίρετη αγωνία από πλευράς του προέδρου των καταλυμάτων περί κινδύνου αποχώρησης της εταιρίας, καθώς η Ryanair ανακοίνωσε μόλις χθες ότι εγκαινιάζει και νέα γραμμή προς Κέρκυρα από το Ντύσελντορφ.

Όσον αφορά την τουριστική προβολή, υπογράμμισε πως ο Δήμος και οι φορείς της Αυτοδιοίκησης έχουν την ευθύνη και λαμβάνουν τις αποφάσεις, καθώς κανένας τουριστικός φορέας δεν συμβάλλει στο ελάχιστο για την προβολή αυτή με δικά του χρήματα: «Εμείς βάζουμε τα χρήματα και έχουμε την ευθύνη της διαχείρισης μέσα από ένα αυστηρό πλαίσιο ελεγκτικών μηχανισμών. Καθορίσαμε ποιες είναι οι εκθέσεις που συμμετέχουμε με άδεια από το Υπουργείο Τουρισμού και τον ΕΟΤ».

corfupress.com

2012-10-12

>