lefkada-news

Αντιδράσεις από την εν κρυπτώ επίσκεψη των Γερμανών

Η εν κρυπτώ τριήμερη περιοδεία Γερμανών αξιωματούχων με επικεφαλής τον αντιπεριφερειάρχη του Ρούγκεν στην Κέρκυρα την εβδομάδα που μας πέρασε, προκάλεσε σφοδρές αντιδράσει από το βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανο Σαμοΐλη και τον επικεφαλής της παράταξης ΑΝΑΣΑ του περιφερειακού συμβουλίου Θεόδωρο Γαλιατσάτο.
 

Κατηγορούν τον Περιφερειάρχη για τις συναντήσεις και τις περιοδείς των γερμανών που έγιναν χωρίς να ενημερώσει κανέναν.
Ο βουλευτής Στ. Σαμοίλης σχολιαζοντας σήμερα το θέμα σημείωσε μεταξύ άλλων ότι η πολιτική ηγεσία της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, ακολουθεί κατά γράμμα τις βουλές της κυβέρνησης, αδιαφορώντας για τον απώτερο στόχο των φιλόδοξων Γερμανών, συνηγορώντας πλήρως στις κυβερνητικές προσταγές, να προσφερθεί γη και ύδωρ στο όνομα της “ελληνογερμανικής συνεργασίας” και τόνισε ότι ο κερκυραϊκός λαός, δε θα πρέπει να μείνει απαθής, απέναντι σ’ αυτήν τη δυσμενή προοπτική.

Σαμοΐλης: Ο κερκυραϊκός λαός να ανακτήσει την υπερηφάνεια και την αξιοπρέπειά του

Φοβούμενοι τη λαϊκή αντίδραση, τα μέλη της γερμανικής αντιπροσωπείας συναντήθηκαν τελικά εν κρυπτώ με τον περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων και μάλιστα, για τριήμερο. Έτσι, παρά το γεγονός ότι είχαμε εγκαίρως επισημάνει, ότι οποιαδήποτε γερμανική αντιπροσωπεία, θα ήταν ανεπιθύμητη στην Κέρκυρα, ο κ. Σπύρου αποφάσισε, όχι μόνο να τους δεχτεί, αλλά να κρατήσει και μυστικές τις επαφές τους.
Γίνεται απολύτως κατανοητό, ότι η πολιτική ηγεσία της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, ακολουθεί κατά γράμμα τις βουλές της κυβέρνησης, αδιαφορώντας για τον απώτερο στόχο των φιλόδοξων Γερμανών, συνηγορώντας πλήρως στις κυβερνητικές προσταγές, να προσφερθεί γη και ύδωρ στο όνομα της “ελληνογερμανικής συνεργασίας”.
Μάλιστα, ο κ. Σπύρου επικαλείται την υπερπήδηση των «σύγχρονων αρνητικών στερεοτύπων και προκαταλήψεων, που ζημιώνουν τις σχέσεις των δύο χωρών», ξεχνώντας ότι ο ελληνικός λαός, υποφέρει σήμερα από την τροϊκανή λαίλαπα, που τον έχει οδηγήσει στη φτώχεια και στην απόγνωση. Αυτός ο λαός, είναι, που δεν ενημερώθηκε για την επίσκεψη των Γερμανών και για τα πραγματικά σχέδιά τους, σχέδια που βασίζονται στο ξεπούλημα της δημόσιας γης, έναντι πινακίου φακής.
Εξαιτίας λοιπόν, των «σύγχρονων αρνητικών στερεοτύπων και προκαταλήψεων», αποφάσισε η πολιτική ηγεσία της Περιφέρειας, να μην ενημερώσει καν τις παρατάξεις του Περιφερειακού Συμβουλίου. Αυτή είναι η δημοκρατική θεώρηση των πραγμάτων την οποία πρεσβεύει;
Η γερμανική αντιπροσωπεία περιόδευσε στο ΧΥΤΑ Τεμπλονιού και στο Βιολογικό Καθαρισμό, ενώ συσκέφθηκε με υπηρεσιακούς παράγοντες της ΠΙΝ και εκπρόσωπους του Δήμου Κέρκυρας, για να συζητήσουν θέματα διαχείρισης υδατικών πόρων, απορριμμάτων, προστασίας του περιβάλλοντος και τουρισμού - πολιτισμού. Η Περιφέρεια, μιλά στην ανακοίνωσή της, για προσδοκώμενη «αποδοτική συνεργασία στο άμεσο μέλλον» σε διάφορους τομείς, αποφεύγοντας να αναφέρει ποιοι είναι αυτοί και ποια θα είναι τα οφέλη ή το κόστος για τις δύο πλευρές. Οι γερμανικές ορέξεις φαίνεται να έχουν μεγάλες προσδοκίες: νερό, απορρίμματα, ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, ακόμα και μνημεία πολιτισμού. Και είναι σίγουρο, ότι η γερμανική πλευρά θα επιδιώξει να εκμεταλλευτεί στο έπακρον, κάθε δυνατότητα που θα της παρέχει η ελληνική πλευρά, η οποία είναι ολοφάνερο, ότι δε διατηρεί κανέναν ολοκληρωμένο σχεδιασμό.
Ο ελληνικός και κερκυραϊκός λαός, δε θα πρέπει να μείνει απαθής, απέναντι σ’ αυτήν τη δυσμενή προοπτική. Έχει χρέος, απέναντι στον ίδιο και στις επόμενες γενιές, να μην παραδώσει αμαχητί ό,τι τον προσδιορίζει ως υπόσταση, κυρίως να διατηρήσει ή και να ανακτήσει την υπερηφάνεια και την αξιοπρέπειά του! Κάθε δημόσιο αγαθό αποτελεί κατάκτηση και είναι αναφαίρετο. Δεν παζαρεύεται, ούτε ξεπουλιέται! Κάθε αξιωματούχος, κάθε επιτετραμμένος ξένου κράτους, που επιδιώκει να ανατρέψει αυτά τα δεδομένα είναι persona non grata. Η εφαρμοζόμενη πολιτική του ξεπουλήματος των πάντων, πρέπει άμεσα να ανατραπεί.

Η ανακοίνωση Γαλιατσάτου

Ρόλο «dealer» των γερμανικών συμφερόντων στην Κέρκυρα και στα Ιόνια νησιά φαίνεται πως έχει πλέον αναλάβει ο περιφερειάρχης κ. Σπύρου και οι συν αυτώ!
 Εδώ και καιρό δημιουργεί τετελεσμένα γεγονότα σε αλλεπάλληλες συναντήσεις με γερμανούς αξιωματούχους, από τον Φούχτελ μέχρι ανώτερους υπαλλήλους γερμανικών περιφερειών.
Οι ενέργειες αυτές του περιφερειάρχη γίνονται χωρίς έγκριση του Περιφερειακού Συμβουλίου και κυρίως εν πλήρη αγνοία του λαού της Κέρκυρας και των Ιονίων νήσων.
Τι έχετε να κρύψετε κ. Σπύρου;
Γιατί γελοιοποιείστε ανακοινώνοντας συναντήσεις με τους γερμανούς τρείς μέρες αφ ότου πραγματοποιήθηκαν;
Τρέμετε την αντίδραση του λαού τον οποίο, υποτίθεται, ότι εκπροσωπείτε;
Από το  δελτίο τύπου της ΠΙΝ για την τελευταία μυστική συνάντηση του περιφερειάρχη και των συν αυτώ με τους γερμανούς, προκύπτει  ότι η  συζήτηση περιστράφηκε στην διαχείριση  των απορριμμάτων και του νερού! Αυτό σε συνδυασμό με τις  δηλώσεις του περιφερειάρχη στο τελευταίο ΠΣ ότι «..η διαχείριση των απορριμμάτων πρέπει να δοθεί σε ιδιώτες..», οδηγεί αβίαστα σε συμπεράσματα για τις στοχεύσεις των μυστικών διαβουλίων γερμανών και Σπύρου.
Προετοιμάζετε κ. Σπύρου την παράδοση βασικών υπηρεσιών προς τους πολίτες της Κέρκυρας και των Ιονίων ,όπως είναι η διαχείριση των απορριμμάτων και του νερού, στο εγχώριο και ξένο ιδιωτικό κεφαλαίο;
Μυστικά και πίσω από την πλάτη των Κερκυραίων και των Ιονίων πολιτών, τους στέλνετε στα δόντια του αδηφάγου κερδοσκοπικού κεφαλαίου;
Η ΑΝ.Α.Σ.Α  καλεί τους εργαζόμενους και τους μη προνομιούχους  της Κέρκυρας και των Ιόνιων νησιών να είναι σε ετοιμότητα για την ματαίωση των αντιλαϊκών σχεδίων που προωθεί σε βάρος τους ο περιφερειάρχης και οι συν αυτώ.
Η ΑΝ.Α.Σ.Α προειδοποιεί τον περιφερειάρχη ότι βαδίζει σε δρόμο με «αγκάθια».
Η ΑΝ.Α.Σ.Α διαμηνύει στον περιφερειάρχη και στους συν αυτώ ότι όσα συμφωνεί στα κρυφά , δεσμεύουν μόνο τον ίδιο και όσους είναι παρόντες και παρούσες.
Ο ριζοσπαστικός λαός των Ιονίων έχει άλλη γνώμη και θα την επιβάλλει στην πράξη!

(φώτο αρχείου)

2012-11-25

corfupress.gr

>