lefkada-news

αι δημοσίως ανακοίνωση Μιχελάκη: Παραμένει ενιαίος ο Δήμος Κέρκυρας

Την επίσημη ανακοίνωση έκανε ο Υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκης. Δεν πρόκειται να σπάσουν οι δήμοι, είπε. Άφησε ανοιχτό ενδεχόμενο για αλλαγές μετά τις εκλογές.

Την ανακοίνωση έκανε ο Υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκης στον τηλεοπτικό σταθμό STAR και την εκπομπή της Πόπης Τσαπανίδου το πρωί της Παρασκευής 31/1/2014. Την είδηση φυσικά αναδημοσίευσαν site και τηλεοπτικές εκπομπές, ανάμεσα στα οποία και το site της aftodioikisi.gr. Σύμφωνα με το δημοσίευμα: "Στις αντιδράσεις του ΠΑΣΟΚ απέδωσε ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκης την κυβερνητική απόφαση να μη γίνουν αλλαγές στον Καλλικράτη σε σχέση με τα όρια των δήμων. Σύμφωνα με όσα είπε σε συνέντευξή του στο Star, δεν πρόκειται να «σπάσουν» δήμοι, όχι τουλάχιστον πριν από τις εκλογές του Μαίου. Και αυτό γιατί, όπως εξήγησε, μια τέτοια αλλαγή δεν θα περνούσε από τη Βουλή, λόγω της κατηγορηματικής αντίθεσης του ΠΑΣΟΚ που έχει διαμηνύσει ότι δεν πρόκειται να υπερψηφίσει μια τέτοια νομοθετική ρύθμιση. Ο κ. Μιχελάκης υπερασπίστηκε πάντως την ανάγκη να γίνουν αλλαγές στον Καλλικράτη, αναφερόμενος ειδικά στο παράδειγμα της Λέσβου όπου 13 δήμοι έγιναν ένας, το οποίο θεωρεί ως κατεξοχήν περίπτωση ανορθολογισμού".

Πως είδαν τα νέα...
Σύμφωνα με δημοσιεύματα σε ειδησεογραφικά site η δημόσια ανακοίνωση Μιχελάκη έγινε γιατί "αν αλλάξει η κυβέρνηση τον Καλλικράτη, τρεις μόλις μήνες πριν τις αυτοδιοικητικές εκλογές, το μόνο μήνυμα που θα εκπέμψει, είναι, πανικός και τίποτα άλλο»
Ενώ αλλού σημειώνουν ότι: "Η καθυστέρηση στην ανακοίνωση των δήμων έχει ήδη δημιουργήσει εκνευρισμό στους υποψήφιους που τηρούν στάση αναμονής ενώ πρέπει να ανακοινώσουν τις προθέσεις τους σύντομα αφού δεν υπάρχει πολύς χρόνος μέχρι τον προσεχή Μάιο για προεκλογικό αγώνα. Ελπίζουμε μετά από τόσο... `κράξιμο` να καταλάβουν κάποιοι ότι ο κόσμος βαρέθηκε από τέτοιου είδους πολιτικά τερτίπια και έχει πολύ πιο σοβαρά προβλήματα να αντιμετωπίσει λόγω της κρίσης ενώ οι υποψήφιοι θέλουν να πάρουν τις αποφάσεις τους σύντομα και όχι να βρίσκονται με την πλάτη στον τοίχο περιμένοντας τον ήλιο να ανατείλει...".

Και τώρα;
Είτε έτσι είτε αλλιώς, γεγονός είναι ότι τα κόμματα θα πρέπει να αλλάξουν τον όποιο(;) σχεδιασμό τους, καθώς ο ένας και μόνο Δήμος στην Κέρκυρα προϋποθέτει για να μην ξεχνιόμαστε ψηφοδέλτιο άνω των 250 ατόμων (πλήρες πλησιάζει τα 500 άτομα). Οι κινήσεις, προσπάθειες και φιλοδοξίες αρχικά θα πρέπει να έχουν αυτό ως πραγματική βάση και στη συνέχεια βλέπουμε...
Ενδιαφέρον θα έχει και η αντίδραση των επιτελείων των κομμάτων εξουσίας στην Κέρκυρα (ΝΔ πρωτίστως και ΠΑΣΟΚ δευτερευόντως). Το μεν πρώτο γιατί πάλεψε για τη διάσπαση του Δήμου Κέρκυρας, συνεπικουρώντας και τον Υπουργό Νίκο Δένδια που έσπευσε να το ανακοινώσει από το αεροδρόμιο (να μην ξεχνιόμαστε), το δε δεύτερο γιατί διαχωρίζοντας τη θέση του από εκείνη των στελεχών του ΠΑΣΟΚ στην Αθήνα και κυρίως της βουλευτού Κέρκυρας Α. Γκερέκου έδωσε στη δημοσιότητα κείμενο σύμπλευσης με τη ΝΔ, πλήρως εναρμονισμένο με τη θέση της τοπικής ΝΔ.
Και τέλος υπάρχει ένα θέμα: Πως είναι δυνατό στην κυβέρνηση άλλα να εξαγγέλλει ο ένας Υπουργός και άλλα ο άλλος; Η συνέχεια αναμένεται με ενδιαφέρον...
Πότε οι εκλογές;
Άμεσα στη Βουλή θα κατατεθεί νομοθετική ρύθμιση (τροπολογία) για να πραγματοποιηθεί ο β γύρος των αυτοδιοικητικών εκλογών μαζί με τις ευρωεκλογές στις 25 Μαίου και όχι α γύρος όπως ζητούν ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ, ΔΗΜΑΡ και πολλοί δήμαρχοι. Ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκης στην ίδια συνέντευξή του στο Star ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει περίπτωση αλλαγής του κυβερνητικού σχεδιασμού σε σχέση με τις ημερομηνίες και υποστήριξε ότι ο «Καλλικράτης» σε σχέση με τη συγκεκριμένη πρόβλεψη έχει «ασάφειες», ενώ επέμεινε ότι ούτε το οικονομικό κόστος θα είναι μεγαλύτερο.

Με πληροφορίες από: STAR, aftodioikisi.gr

2014-02-01

corfupress.gr

>