lefkada-news

Αλέκος Δεσύλλας (πρωην βουλευτής Ν.Δ. Κέρκυρας) vs Σπύρου Σπύρου… και επίσημα!

«Σκάνε» τα «αντάρτικα» σε όλη τη χώρα για τη Ν.Δ., με τελευταίο «κρούσμα» την απόφαση του πρώην βουλευτή του κόμματος Αλέκου Δεσύλλα να σχηματίσει ψηφοδέλτιο για την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, απέναντι από το νυν περιφερειάρχη Σπύρο Σπύρου.

Χθες, ο κ. Δεσύλλας έδωσε στη δημοσιότητα τη διακήρυξή του με την οποία, αν και δεν αναφέρει άλλα ονόματα συμμετεχόντων τα οποία όπως δήλωσε θα τα δημοσιοποιήσει το επόμενο χρονικό διάστημα, δηλώνει ότι σχηματίζει ψηφοδέλτιο αποτελούμενο από ένα συνδυασμό τεχνοκρατών, έμπειρων αυτοδιοικητικών αλλά και νέων, άφθαρτων προσώπων αφήνοντας αιχμές για την (αν)αποτελεσματικότητα της σημερινής περιφερειακής αρχής.

Μάλιστα, μιλώντας χθες το βράδυ στο δελτίο του τηλεοπτικού σταθμού Corfu, υποστήριξε ότι η απόφασή του δεν εξαρτάται από οποιοδήποτε κομματικό χώρο ή από όποιο χρίσμα.

Σε πρόσφατη ανάρτησή του στο λογαριασμό του στο facebook, είχε δηλώσει με αφορμή την ταυτόχρονη ανακοίνωση δύο υποψηφιοτήτων για την Περιφέρεια Θεσσαλονίκης από τον ίδιο κομματικό χώρο, ότι «οι επιλογές των κομμάτων στηρίζονται κατά απόλυτη προτεραιότητα στην.......μετρηθείσα δημοτικότητα των φερόμενων υποψηφίων, χωρίς να λαμβάνουν καθόλου υπ΄ όψιν τους την δυνατότητα τους να παράγουν έργο. Με άλλα λόγια ενδιαφέρονται μόνο για το βράδυ των εκλογών να βάψουν το χάρτη με τα κομματικά τους χρώματα και όχι για τις ανάγκες της κοινωνίας μας. Πιστεύω ότι τουλάχιστον αυτή τη φορά στα τραγικά προβλήματα της κοινωνίας μας δεν θα προστεθούν και τα καμώματα ανίκανων και άχρηστων υποψηφίων».

Χθες, προσέθεσε ότι το 2010 δεν είχε υποβάλλει υποψηφιότητα την τελευταία στιγμή λόγω πρόβλεψης του Καλλικράτη περί του 18μηνου από την τελευταία δημόσια θέση (ήταν πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΛΚΕ που, τότε, ήταν υπηρεσία η οποία άνηκε καθ΄ ολοκληρία στο Υπουργείο Οικονομικών). Κάτι που δεν υπάρχει ως κώλυμα στις φετινές εκλογές, τονίζοντας ότι η ανακοίνωσή του είναι οριστική και δεν προτίθεται να αποχωρήσει από την «κούρσα» μέχρι την ημερομηνία κατάθεσης του συνδυασμού.

«Μύλος» στη Ν.Δ.


Οι διασπαστικές κινήσεις εντός του χώρου του κυβερνώντος κόμματος στην Κέρκυρα (τόσο στην Περιφέρεια όσο και στο Δήμο) έχουν φανερώσει παράλληλα μία αδυναμία ή και απροθυμία της τοπικής οργάνωσης της Ν.Δ. να αντιμετωπίσει το φαινόμενο, αφού μέχρι στιγμής δεν υπάρχει οποιαδήποτε αντίδραση.

Ωστόσο, κεντρικά σε πολλά στελέχη η συνεχής εμφάνιση διπλών και τριπλών υποψηφιοτήτων από το «γαλάζιο» στρατόπεδο προκαλεί εκνευρισμό καθώς ενέχει τον κίνδυνο, λόγω της πολυδιάσπασης των δυνάμεων, να προκαλέσει εκλογικό πρόβλημα και την απώλεια περιφερειών ή ΟΤΑ σε μία περίοδο όπου ο ΣΥΡΙΖΑ σηκώνει τους τόνους και μετατρέπει όχι μόνο τις ευρωεκλογές αλλά και τις τοπικές εκλογές σε μεγάλο δημοψήφισμα.

Γκρίνια επικρατεί και τοπικά, καθώς η Συγγρού δεν δείχνει διάθεση άμεσης αντιμετώπισης -αν δεν ενθαρρύνει σε ορισμένες περιπτώσεις- της κατάστασης με τον Ανδρέα Παπαμιμίκο να συγκαλεί πρόσφατα τη Νομαρχιακή της Κέρκυρας σε κοινή σύσκεψη με τη Νομαρχιακή της Θεσπρωτίας… στην Ηγουμενίτσα (!) για τις δημοτικές εκλογές (παρουσία και του Στ. Γκίκα, πολιτευτή που έχει εκδηλώσει το ενδιαφέρον του να κατέβει στο Δήμο απέναντι στον Γ. Τρεπεκλή) αλλά να μην έχει μέχρι στιγμής προγραμματίσει «πυροσβεστική» επίσκεψη τοπικά.

corfupress.com

2014-02-20

>