lefkada-news

Απομακρύνεται η υποψηφιότητα Γκερέκου, το ΠΑΣΟΚ αναζητά άλλον υποψήφιο περιφερειάρχη

Απομακρύνεται το ενδεχόμενο καθόδου της Α. Γκερέκου στις περιφερειακές εκλογές, παρά το πλήθος δημοσιευμάτων που προερχόταν ως πληροφορίες από τη Χ. Τρικούπη και, έτσι, το ΠΑΣΟΚ αναζητά πλέον άλλο πρόσωπο για να φτιάξει περιφερειακό ψηφοδέλτιο.


Σύμφωνα με πληροφορίες του CorfuPress.com, η Α. Γκερέκου εξακολουθεί να είναι εξαιρετικά απρόθυμη να ηγηθεί ψηφοδελτίου για την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, αν και εκκρεμεί συνάντηση με τον πρόεδρο του κόμματος Β. Βενιζέλο και για αυτό το θέμα.
Ωστόσο, οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως από το πάλαι ποτέ κραταιό κόμμα, αναζητείται άλλη λύση σε μία προσπάθεια να συγκροτηθεί «πράσινος» συνδυασμός καθώς η πρόθεση τόσο του κ. Βενιζέλου όσο και της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ είναι, τουλάχιστον στις περιφερειακές εκλογές, να υπάρξει κομματικός υποψήφιος σε κάθε μία από τις 13 περιφέρειες της χώρας.
Ήδη, συζητείται το όνομα του Σταύρου Καρβούνη, υποψήφιου βουλευτή στις εκλογές του 2012, ο οποίος μάλιστα ήδη έχει προχωρήσει σε επαφές με στελέχη της κεντρικής διοίκησης στο πλαίσιο της διερεύνησης της δυνατότητας να συγκροτηθεί ψηφοδέλτιο.
Οι όποιες αποφάσεις αναμένεται να έχουν ληφθεί το αργότερο μέσα στο πρώτο δεκαήμερο του Μαρτίου, ενώ πολλά θα εξαρτηθούν αν τελικά, λόγω αδυναμίας του εταίρου της Ν.Δ. στην κυβέρνηση να κατεβάσει με αξιώσεις ψηφοδέλτια σε όλες τις περιφέρειες, επιλεχθεί η λύση για μία συμφωνία (άτυπη;) με τον Α. Σαμαρά για στήριξη «γαλάζιων» υποψηφίων στις περισσότερες περιφέρειες με αντάλλαγμα στήριξη «πράσινων» υποψηφίων σε τρεις ή τέσσερις από τις περιφέρειες της χώρας, σενάριο το οποίο αν και είχε δημοσιευθεί από το Φθινόπωρο, είχε υποχωρήσει τους τελευταίους δυο μήνες.  
2014-02-23

corfupress.gr

>