lefkada-news

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για το Τέλος Ακινήτων στους λογαριασμούς της ΔΕΗ.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησε σήμερα ο Δήμος Κέρκυρας, σε υλοποίηση ομόφωνης απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου Κέρκυρας, έξω από το κτίριο της πρώην Νομαρχίας, με αίτημα τη διόρθωση του συντελεστή στο Τέλος Ηλεκτροδοτούμενων Ακινήτων στους λογαριασμούς της ΔΕΗ.

Στην κινητοποίηση παραβρέθηκαν ο Δήμαρχος Κέρκυρας Γιάννης Τρεπεκλής, όλοι οι επικεφαλής παρατάξεων, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου και οι αντιδήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι και πρόεδροι δημοτικών και τοπικών κοινοτήτων καθώς και πολίτες, με αίτημα να δοθεί λύση από το αρμόδιο Υπουργείο Οικονομικών στο πρόβλημα που ταλανίζει την Κέρκυρα. «Δεν είναι μόνο ο Δήμος Κέρκυρας αλλά 22 Δήμοι σε όλη την Ελλάδα που αντιμετωπίζουν το ίδιο πρόβλημα με εμάς. Πρέπει να καταλάβουν όλοι ότι ο νόμος είναι σαφής και προβλέπει ακόμη και σε περίπτωση λανθασμένης επιβολής του λεγόμενου χαρατσιού της ΔΕΗ, να παρεμβαίνει ο Υπουργός για τη διόρθωσή του.

Έναν και πλέον χρόνο που έχουμε προβεί σε αλλεπάλληλες επιστολές, επισκέψεις στα Υπουργεία και τη ΔΕΗ, ακόμη και σε επιστολή που ζητούσαμε την παρέμβαση του ίδιου του Πρωθυπουργού δεν έχει γίνει απολύτως τίποτα. Δεν ήθελα να αναγκάσω τους συμπολίτες μου να κάνουμε κινητοποιήσεις αλλά δεν υπάρχει πλέον άλλος δρόμος για να καταλάβουν ότι ο κόμπος έχει φτάσει στο χτένι και πρέπει να δοθεί λύση εδώ και τώρα» δήλωσε ο Δήμαρχος Κέρκυρας Γιάννης Τρεπεκλής.

Στη συνέχεια ο Δήμαρχος και οι επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων, πλην της κας. Υδραίου, καθώς και ο αντιπεριφερειάρχης Κέρκυρας Χρήστος Σκούρτης, επισκέφθηκαν τον δ/ντη της ΔΟΥ Κέρκυρας Παναγιώτη Γάτσο, του εξέθεσαν την κατάσταση και ζήτησαν να μεταφέρει και εκείνος στο Υπουργείο Οικονομικών το κλίμα δυσφορίας που επικρατεί στην Κέρκυρα για τη συνεχιζόμενη αδιαφορία καθώς και το αίτημα για άμεση διευθέτηση του προβλήματος που έχει δημιουργηθεί.

Δήμος Κέρκυρας

Γραφείο Τύπου

2014-03-13

>