lefkada-news

30 χρόνια Ιόνιο Πανεπιστήμιο

Δελτίο Τύπου

Το Ιόνιο Πανεπιστήμιο συμπληρώνει κατά το τρέχον ακαδημαϊκό έτος 190 έτη από την ίδρυση του (1824), γεγονός που το καθιστά το Πρώτο Πανεπιστήμιο της νεώτερης και σύγχρονης Ελλάδας, και 30 έτη από την ευδόκιμη επανίδρυση και επαναλειτουργία του  (1984).

Στη τριακονταετή του διαδρομή εξελίχθηκε σ’ ένα σύγχρονο και δυναμικό εκπαιδευτικό και ερευνητικό κέντρο. Συγκροτείται από έξι ακαδημαϊκά τμήματα και εννέα οργανωμένα μεταπτυχιακά προγράμματα, όλα με ιδιαίτερη πολιτισμική και εκπαιδευτική φυσιογνωμία.

Ταυτόχρονα το Πανεπιστήμιο διαμορφώνοντας ένα σημαντικό δίκτυο διεθνών και ευρωπαϊκών συνεργασιών, ενέκρινε τη σύναψη συμφωνιών συνεργασίας με τα Πανεπιστήμια της Ρωσίας (Μόσχα): (α) LOMONOSOV MOSCOW STATE UNIVERSITY, (β) NATIONAL NUCLEAR RESEARCH UNIVERSITY και (γ) ST. TIKHON’S ORTHODOX UNIVERSITY.

Φιλοσοφία του Πανεπιστημίου μας, όπως έχει τονιστεί στη Σύγκλητο η Πρύτανις του Ιονίου Πανεπιστημίου μας κ. Αναστασία Σαλή Παπασαλή, είναι η έμφαση και η προτεραιότητα σε πρακτικές ποιότητας, η εξωστρέφεια και η διεθνοποίηση, καθώς αποτελούν κινητήριο μοχλό της τοπικής οικονομίας, έχοντας ενεργητική συμβολή στην ανάπτυξη της περιφέρειας των Ιονίων Νήσων.

Από το
Γραφείο Δημοσίων Σχέσεων

2014-04-02

>