lefkada-news

Ανεβάζει τους τόνους ο Νικολούζος εν όψει δευτέρου γύρου, να αποφύγει την πόλωση θέλει η Υδραίου

Υδραίου και Νικολούζος είναι οι μεγάλοι κερδισμένοι στον πρώτο γύρο των εκλογών για το Δήμο Κέρκυρας, αφού όχι μόνο περνούν στο δεύτερο γύρο αλλά πολλαπλασίασαν τα ποσοστά που οι συνδυασμοί τους είχαν πάρει το 2010.
Αντίθετα, ο Γ. Τρεπεκλής και ο Μπ. Χαραλάμπους είναι οι μεγάλοι χαμένοι, αφού ο πρώτος έχασε 12% σε σχέση με τις προηγούμενες εκλογές και ο δεύτερος, σχεδόν 7%, μένοντας και οι δύο εκτός μάχης…


Από 2,35%, στο 31,48% ο ΣΥΡΙΖΑ στο Δήμο με Νικολούζο!


Η μεγαλύτερη επιτυχία ανήκει αδιαμφισβήτητα στον Κ. Νικολούζο, ο οποίος κατέκτησε το 31,48% των ψήφων (από το 2,35% που είχε κατακτήσει ο συνδυασμός του ΣΥΡΙΖΑ «Εμπρός» το 2010) και «έριξε το γάντι» στον Μπ. Χαραλάμπους για τη στήριξη του ψηφοδελτίου του απέναντι σε αυτό της Ν.Δ. και των κομματικών γραφείων και μηχανισμών της, επιτιθέμενος στη Μερόπη Υδραίου.
«Την επόμενη Κυριακή δεν θα αναμετρηθούν δύο συνδυασμοί, θα αναμετρηθούν δύο αντίθετες πολιτικές! Όταν λέμε ότι συγκρούονται δύο πολιτικές, λέμε καθαρά ότι αυτή η σύγκρουση που γίνεται δεν είναι εν κενώ, αλλά σύγκρουση συμφερόντων που από τη μια μεριά είναι η κοινωνία και από την άλλη, είναι συγκεκριμένα συμφέροντα που στοχεύουν στην εφαρμογή μνημονιακών και άλλων πολιτικών που βιώνει στο πετσί του ο Κερκυραϊκός λαός».
Σε ερώτηση του CorfuPress.com για το αν θα συναντηθεί με τους επικεφαλής των δύο ηττημένων συνδυασμών και γενικότερα για το αν σκοπεύει να προχωρήσει και σε ποιες ενέργειες εν όψει του δεύτερου γύρου, ο κ. Νικολούζος ήταν λακωνικός λέγοντας πως σκοπεύει να κάνει πολλά, αλλά θα τα ανακοινώσει όταν πρέπει.


Χαμηλοί τόνοι από Υδραίου


Από την πλευρά της, η Μερόπη Υδραίου απέφυγε να υψώσει τους τόνους επιχειρώντας να αποφύγει πόλωση του κλίματος, την ώρα που Νικολούζος και Τρεπεκλής την κατηγορούν ότι έχει άμεση σχέση και στηρίζεται από τους μηχανισμούς της Ν.Δ.
Θέλησε να αποσυνδέσει πλήρως το όποιο πολιτικό μήνυμα από τις εκλογές στο Δήμο Κέρκυρας, δηλώνοντας ότι «οι δημοτικές εκλογές δεν αποτελούν δημοψήφισμα για την κεντρική πολιτική σκηνή αλλά δημοψήφισμα για το μέλλον της Κέρκυρας», ενώ ζήτησε τη στήριξη όλων των πολιτών της Κέρκυρας, ανεξάρτητα από ιδεολογική και πολιτική τοποθέτηση: «τους καλούμε να συμπορευτούμε, ενωμένοι σαν μια γροθιά για να οικοδομήσουμε μαζί το δήμο των προσδοκιών μας», είπε η κα Υδραίου αποφεύγοντας να αναφερθεί έστω και μία φορά σε οποιοδήποτε αντίπαλο ψηφοδέλτιο ή στην κεντρική πολιτική σκηνή

corfupress.com

2014-05-20

>