lefkada-news

Δήλωση Γκερέκου για την ημερίδα που διοργάνωσε το κέντρο του επτανησιακού πολιτισμού

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η ημερίδα που διοργάνωσε το κέντρο του επτανησιακού πολιτισμού με τίτλο «Ανάπτυξη στην πράξη», την Κυριακή, 14 Δεκεμβρίου 2014, στις 17:00 και στο ξενοδοχείο Corfu Pallace. Η εκδήλωση τελούσε υπό την αιγίδα του Επιμελητηρίου Κέρκυρας και της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας.

Η πρόεδρος του Κέντρου  Επτανησιακού Πολιτισμού και υφυπουργός πολιτισμού  Άντζελα Γκερέκου, δήλωσε στην προσωπική της ιστοσελίδα στο fb, πριν από λίγο την ικανοποίησή της για την επιτυχημένη έκβαση της ημερίδας, αναφέροντας συγκεκριμένα τα εξής:

"Η μεγάλη προσέλευση του κόσμου, η διάθεση για συνεργασία, η αισιοδοξία για το μέλλον και η πίστη στις δυνάμεις της Κέρκυρας που έδειξαν οι παρευρισκόμενοι, αποτελούν τη μεγαλύτερη παρακαταθήκη της Ημερίδας «Ανάπτυξη στην Πράξη» .

Μέσα από την στρατηγική επιλογή να συνδυάσουμε και να ενδυναμώσουμε την τοπική παραγωγή με την πλούσια γαστρονομία και τις τουριστικές υποδομές μπορούμε να δείξουμε πως στηριγμένοι στις δικές μας δυνάμεις ,θα μπορέσουμε να αποτελέσουμε παράδειγμα ευημερίας και προόδου. Μπορούμε να αντιστρέψουμε την κρίση σε ανάπτυξη"

Η κα Γκερέκου, σκοπό έχει οι δράσεις αυτές του κέντρου του επτανησιακού πολιτισμού, να επεκταθούν και στα υπόλοιπα νησιά του Ιονίου.


Τι περιλάμβανε η ημερίδα


Η ημερίδα, την οποία παρακολούθησαν δεκάδες κόσμου από τον επιχειρηματικό και εμπορικό κλάδο, περιλάμβανε μεταξύ άλλων παρουσιάσεις:

- επιτυχημένων προσπαθειών στην κατεύθυνση της συντονισμένης σύνδεσης της τουριστικής βιομηχανίας με την τοπική παραγωγή στο Αιγαίο,
- της δυναμικής που απορρέει από την αλματώδη ανάπτυξη, που συντελείται τα τελευταία χρόνια στο επίπεδο της παραγωγής τοπικών προϊόντων στην Κέρκυρα και
- των δυνατοτήτων χρηματοδότησης καινοτόμων και εξωστρεφών επιχειρηματικών δράσεων. Στην Ημερίδα θα μιλήσουν μεταξύ άλλων εξέχουσες προσωπικότητες από τον χώρο της συγγραφής γαστρονομικών βιβλίων και ειδικοί σε θέματα διασύνδεσης της γαστρονομίας με όλο το εύρος της τουριστικής βιομηχανίας, όπως η Αγλαΐα Κρεμεζή, ο Δημήτρης Μιχαηλίδης, ο Γιώργος Πίττας, ο Μάνος Ναθαναήλ , εκπρόσωπος του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης καθώς και ο Διευθυντής του Επιμελητηρίου Κυκλάδων Αλέξης Τσιάντης,.

Το Κέντρο Επτανησιακού Πολιτισμού φιλοδοξεί να συμβάλει στην ενεργή συνεργασία των κλάδων αυτών, η οποία μπορεί να αποτελέσει τη βάση για ένα νέο, δυναμικό αναπτυξιακό μοντέλο για την Κέρκυρα, πρότυπο για όλο το Ιόνιο αλλά και την Ελλάδα γενικότερα.

 

2014-12-16

>