lefkada-news

Αντιπαράθεση μεταξύ Ν.Δ. και ΣΥΡΙΖΑ για τη μήνυση κατά Δένδια

Σε αντιπαράθεση μεταξύ Ν.Δ. και ΣΥΡΙΖΑ εξελίσσεται η υπόθεση της μήνυσης κατά του Ν.Δ Δένδια από τον Τ. Τόμπρο, ωστόσο το τοπίο παραμένει θολό, αφού οι δηλώσεις που γίνονται είναι αντιφατικές και δεν ξεκαθαρίζουν ακριβώς την κατάσταση.

Νέα δήλωση Τόμπρου

Ο Τ. Τόμπρος επανήλθε στο θέμα με σημερινή γραπτή δήλωση που έδωσε στη δημοσιότητα υποστηρίζοντας ότι η ενέργειά του ήταν σε γνώση της Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, όπως και του νομικού τμήματος του κόμματος κεντρικά.

Επισημαίνει ακόμη και τα εξής:

«Από τη μεριά της Γραμματείας δεν υπήρχε αρνητική στάση, παρά μόνο από ένα μέλος της που άλλαξε γνώμη 10 λεπτά πριν την κατάθεση της μήνυσης, αλλά όμως η διαδικασία είχε ήδη δρομολογηθεί. Ο Γραμματέας του ΣΥΝ, Διον. Στραβοράβδης και ο υποψήφιος βουλευτής Στ. Σαμοΐλης όντως δεν ενημερώθηκαν, διότι δεν είναι μέλη της Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ. Όσον αφορά στην ουσία της συγκεκριμένης πολιτικής πράξης κατά του κ. Δένδια, ισχύουν τα εξής: οι δηλώσεις του παραβιάζουν την διάταξη του άρθρου 191 παρ. 1 του ΠΚ (διασπορά ψευδών ειδήσεων), πράξη που είναι ποινικά κολάσιμη και διώκεται αυτεπάγγελτα.

Τέλος, γνωρίζω πολύ καλά, ότι το πιο ισχυρό πολιτικό κέντρο στην Κέρκυρα είναι αυτό που εκφράζει ο κ. Δένδιας.

Μόνο που σήμερα, δεν είναι πια στο απυρόβλητο!»

Η θέση Στραβοράβδη

Σε αντίθεση με τους ισχυρισμούς του κ. Τόμπρου ο γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής Κέρκυρας του ΣΥΝ Δ. Στραβοράβδης σχολίασε ότι «η πρωτοβουλία του Τάσου Τόμπρου για κατάθεση μήνυσης είναι ατομική του πρωτοβουλία, όπως έχει δικαίωμα κάθε ενεργός πολίτης, δεν αποτελεί όμως επιλογή και απόφαση του ΣΥΡΙΖΑ».

Υποστήριξε ακόμη ότι «μέρος της ενορχηστρωμένης εκστρατείας κατά του ΣΥΡΙΖΑ αποτελούν οι συκοφαντικές, εκφοβιστικές και ψευδείς δηλώσεις του κ. Δένδια», στον οποίο καταλόγισε ότι «η προσπάθειά του να ενσπείρει κλίμα πανικού και τρομοκράτησης της κοινής γνώμης συνιστά πολιτικό ατόπημα, έως και ποινικό αδίκημα» Ανέφερε ακόμη ότι ο ΣΥΡΙΖΑ «δεν επιλέγει την υποκατάσταση της πολιτικής αντιπαράθεσης από ένδικα μέσα, ούτε την ποινικοποίηση της πολιτικής ζωής».

Δριμύ κατηγορώ από ΝΟΔΕ

«Πολιτικά γελοία, αήθης και απαράδεκτη» χαρακτηρίστηκε από τον αντιπρόεδρο της ΝΟΔΕ Γ. Κοντό η ενέργεια του στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ Τ. Τόμπρου να καταθέσει μήνυση κατά του υποψήφιου βουλευτή της Ν.Δ. Ν. Δένδια.

Όπως είπε το τελευταίο που χρειάζεται ο τόπος αυτή τη στιγμή είναι η ποινικοποίηση της πολιτικής ζωής και της προεκλογικής περιόδου. «Καλούμε το ΣΥΡΙΖΑ να καταδικάσει τέτοιες πρακτικές ή σε διαφορετική περίπτωση να πει αν τις υιοθετεί. Ο κερκυραϊκός λαός είναι βέβαιο ότι θα καταδικάσει τέτοιες συμπεριφορές».

Αναφορικά με τα όσα έχουν ειπωθεί ότι η οργάνωση Κέρκυρας του ΣΥΡΙΖΑ είχε άγνοια της ενέργειας του Τ. Τόμπρου, ο αντιπρόεδρος της ΝΟΔΕ σημείωσε ότι ο κ. Τόμπρος δεν εκπροσωπεί τον εαυτό του αλλά κάτι παραπάνω, από τη στιγμή που είναι στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ.

2012-05-31

>