lefkada-news

ΠΑΣΟΚ κατά Αλεξάκη: Εν κρυπτώ η συμφωνία με την Κράτσα

Ευθέως αντίθετη η Δημοτική Οργάνωση ΠΑΣΟΚ Κέρκυρας για τη συμφωνία σύμπλευσης της παράταξης Αλεξάκη με την Περιφερειάρχη Ρόδη Κράτσα στην ΠΙΝ. ‘Έγινε εν κρυπτώ, στη βάση προσωπικών συμφωνιών και φιλοδοξιών, δηλώνουν.

Η ανακοίνωση της Δημοτικής Οργάνωσης ΠΑΣΟΚ Κέρκυρας υπογράφεται από τον Γραμματέα Κώστα Στογιάννο και τον αν. Γραμματέα και υπεύθυνο τύπου Ηρακλή Ροδίτη και ξεκάθαρα διαχωρίζει τη θέση της δημόσια από την κυοφορούμενη συμμαχία Κράτσα – Αλεξάκη: «Διαφωνούμε και διαχωρίσουμε τη θέση μας δημόσια , διαφωνώντας ξεκάθαρα  με  συνεργασίες που γίνονται εν κρυπτώ, στη βάση προσωπικών συμφωνιών και φιλοδοξιών. Συμφωνίες που αγνοούν προκλητικά τις προεκλογικές μας δεσμεύσεις…», γράφουν χαρακτηριστικά.

Ολόκληρη η ανακοίνωση

Τόσο στις πρόσφατες Αυτοδιοικητικές όσο και στις Εθνικές Εκλογές δόθηκε ένας δύσκολος, αλλά γεμάτος ελπίδα και αισιοδοξία, αγώνας.

Κύριο μέλημα όλων μας ήταν να στελεχώσουμε αυτόνομα και αξιόμαχα ψηφοδέλτια, ικανά να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις των καιρών, στις προσδοκίες των πολιτών και τελικά στις αρχές και τις αξίες της παράταξής μας.

Τα αποτελέσματα των εκλογών τόσο στο Δήμο της Κέρκυρας όσο και στην Περιφέρεια, ήταν τουλάχιστον ενθαρρυντικά για μια ακόμη πιο δημιουργική συνέχεια. Η  εκλογή του Δ. Μπιάνκη ως βουλευτή του ΚΙΝΑΛ στην Κέρκυρα επιβεβαίωσε την αρχική πεποίθηση μας ότι ένα σημαντικό μέρος της κοινωνίας περιμένει, προσδοκά και τελικά στηρίζει ορθές επιλογές προσώπων και ξεκάθαρων πολιτικών.

Η εκχώρηση της πολιτικής αυτονομίας της παράταξης μας στην Περιφέρεια ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ, μέσω των συμμαχιών που συμφωνήθηκαν με την παράταξη της Ν.Δ., ζημιώνει ποικιλοτρόπως την παράταξη μας, απογοητεύοντας τα στελέχη μα και τους πολίτες που ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα που τους απευθύναμε για μια νέα αρχή και μια αυτόνομη πολιτική πορεία, πίστεψαν και τελικά στήριξαν τα ψηφοδέλτια μας.

Αυτού του είδους οι συνεργασίες προϋποθέτουν πολιτική διαβούλευση και συλλογικές αποφάσεις, ως ελάχιστη ένδειξη σεβασμού προς τις προεκλογικές μας δεσμεύσεις απέναντι στον Κερκυραϊκό λαό και τα στελέχη μας.

Αντιλαμβανόμαστε πλήρως την χρησιμότητα των συνεργασιών για την ομαλότερη και πιο δημιουργική λειτουργία των Αυτοδιοικητικών Συμβουλίων, όταν όμως αυτές υπηρετούν πολιτικές, αρχές και αξίες που συνάδουν με τον πολιτικό μας φορέα.

Διαφωνούμε και διαχωρίσουμε τη θέση μας δημόσια , διαφωνώντας ξεκάθαρα  με  συνεργασίες που γίνονται εν κρυπτώ, στη βάση προσωπικών συμφωνιών και φιλοδοξιών. Συμφωνίες που αγνοούν προκλητικά τις προεκλογικές μας δεσμεύσεις για αυτόνομη πορεία, που αδιαφορούν  για την άποψη των συλλογικών μας οργάνων και των στελεχών που αγωνίστηκαν με όλες τους τις δυνάμεις για τις επιλογές της παράταξης και που  απογοητεύουν τους πολίτες οι οποίοι μας πίστεψαν.

Πυρ και από Γαλιατσάτο για Αλεξάκη: Φτηνές δικαιολογίες

Αιχμηρό σχόλιο του πρώην Περιφερειάρχη για τα περί συνεργασιών Κράτσα – Αλεξάκη. Στο «κάδρο» και ο Σπύρου. «Όσα διαδραματίζονται μεταξύ Κράτσα – Σπύρου – Αλεξάκη είναι φτηνές δικαιολογίες για συμμετοχή στη νομή της εξουσίας», τονίζει.


Στο σχόλιό του ο Θόδωρος Γαλιατσάτος αναφέρει:

«Ακούσαμε χθες ,από τηλεοράσεως, τον επικεφαλής της περιφερειακής παράταξης «Επτανησιακή Πρωτοβουλία» να διακηρύσσει την προγραμματική τους συγγένεια και συνάφεια με την παράταξη της κ. Κράτσα!
Δυο σχόλια επ’ αυτού:
-Που το βρήκε το πρόγραμμα της κ. Κράτσα και συμφώνησε μαζί του; Γιατί εμείς το «ψάχνουμε» από την προεκλογική περίοδο και ακόμη δεν το βρήκαμε!
-Έρχεται μετά η κ. Γεννηματά κι έχει απορίες πως ο Μητσοτάκης και η ΝΔ διεισδύουν στο ΚΙΝΑΛ και δημιουργούν κομματικά προγεφυρώματα. Ας ρωτήσει τα στελέχη της στο Ιόνιο, ίσως μάθει κάτι περισσότερο.
Και μία άποψη:
Οι όποιες προγραμματικές συμφωνίες μεταξύ των παρατάξεων πρέπει να γίνονται πριν την τελική κρίση του λαού , ήτοι να είναι γνωστές πριν το β γύρο των εκλογών και να επιβραβεύονται η όχι από τους πολίτες.
όλα τα υπόλοιπα, όπως αυτά που διαδραματίζονται τώρα μεταξύ Κράτσα-Σπύρου-Αλεξάκη είναι φτηνές δικαιολογίες για την συμμετοχή στην νομή της εξουσίας».

πηγή

13/9/2019 10.50

>