lefkada-news

Ποινή φυλάκισης 2,5 χρόνων για το θάνατο του Πάνου Τζαβάρα στην Αικατερίνη Μαυραγάνη


Ποινή φυλάκισης 2,5 ετών με αναστολή για τον θάνατο του 15χρονου Πάνου Τζαβάρα, τον οποίο παρέσυρε με το τζιπ που οδηγούσε ενώ έκανε ποδήλατο στην περιοχή του Ρίου, επέβαλε το Τριμελές Πρωτοδικείο Πάτρας στην Αικατερίνη Μαυραγάνη.

Το δικαστήριο επέβαλε την συγκεκριμένη ποινή λαμβάνοντας υπ’ όψιν τον πρότερο έντιμο βίο της κατηγορουμένης.

Στα αξιοσημείωτα το γεγονός ότι η έδρα δεν αποδέχθηκε ότι για το δυστύχημα υπήρχε και υπαιτιότητα του 15χρονου Πάνου, όπως προέβαλε η πλευρά της υπεράσπισης της κατηγορουμένης.


Νεότερη ενημέρωση 17.16΄

Ένοχη κρίθηκε, πριν από λίγο, από το Τριμελές Πρωτοδικείο Πάτρας, η οδηγός του τζιπ Αικατερίνη Μαυραγάνη, σύζυγος του υφυπουργού Οικονομικών. για το τροχαίο δυστύχημα που στοίχισε τη ζωή στον 15χρονο Πάνο Τζαβάρα.

Την ενοχή της είχε προτείνει νωρίτερα και ο εισαγγελέας, ενώ αναμένεται η ανακοίνωση της ποινής της.


Πρώτη ενημέρωση 07.05΄

Με την αγόρευση της εισαγγελέως και τις αγορεύσεις  των δικηγόρων συνεχίζεται σήμερα στα δικαστήρια της Πάτρας η  δίκη – έχει διακοπή έξι φορές αριθμός ρεκόρ για υπόθεση τροχαίου δυστυχήματος που δεν έχει συμβεί ούτε σε πολύνεκρα τροχαία – για τον θάνατο του 15χρονου Πάνου Τζαβάρα , ο οποίος κτυπήθηκε από τζιπ την ώρα που έκανε ποδήλατο στη γειτονιά του , το οποίο οδηγούσε η Αικατερίνη Μαυραγάνη , σύζυγος του υφυπουργού οικονομικών.

Η δίκη αναμένεται να ολοκληρωθεί την Δεύτερα και εκτός απροόπτου αναμένεται έκδοση της απόφασης το αργότερο έως την προσεχή Πέμπτη.

Υπενθυμίζεται πως στην προηγούμενη συνεδρίαση του δικαστηρίου η οποία πραγματοποιήθηκε στις 31 Ιανουαρίου υπήρξαν στιγμές φόρτισης στην αίθουσα και το θερμόμετρο ανέβηκε όταν κλήθηκε να καταθέσει ένας από τους εμπειρογνώμονες που είχε η πλευρά της κατηγορουμένης, με αποτέλεσμα τα όσα ανέφερε να θεωρούνται εκτός πραγματικότητας από την πλευρά της οικογένειας του άτυχου Πάνου.

Εντύπωση είχε προκαλέσει  επίσης το γεγονός, πως ο ιατροδικαστής ο οποίος είχε προσληφθεί από την πλευρά της κατηγορουμένης, προκειμένου να καταθέσει για το θανάσιμο τραυματισμό του άτυχου Πάνου, δεν γνώριζε καν πόσες ημέρες μετά το μοιραίο κτύπημα ο μικρός έφυγε από τη ζωή, καθώς παρόλο που παρέμεινε δύο εβδομάδες  στην εντατική, απαντώντας σε ερώτηση  δήλωσε, πως  ο 15χρονος έχασε τη μάχη δυο ημέρες μετά!!!

Ένταση είχε προκληθεί όταν στην αίθουσα μεταφέρθηκε το ποδήλατο στο οποίο επέβαινε ο Πάνος Τζαβάρας καθώς οι οικείοι του στην εικόνα του λύγισαν . Στην αίθουσα του δικαστηρίου μεταφέρθηκε το ποδήλατο καθώς η πλευρά της κατηγορουμένης προσπάθησε να δημιουργήσει την εντύπωση πως αυτό ήταν κτυπημένο και από την δεξιά πλευρά προκειμένου να δημιουργηθεί η εντύπωση πως τον μικρό Πάνο είχε κτυπήσει και α΄λλο όχημα.

Από την παρουσίαση του ποδηλάτου δεν προέκυψε κάτι τέτοιο. Το δικαστήριο διέκοψε για τις 13 Φεβρουαρίου , οπότε και θα απολογηθεί η κατηγορουμένη Αικατερίνη Μαυραγάννη (σύζυγος του υφυπουργού οικονομικών Γ. Μαυραγάννη) και θα γίνουν οι αγορεύσεις των δικηγόρων υπεράσπισης και πολιτικής αγωγής.

2014-02-14

patrastimes.gr

 

>