lefkada-news

Σε θέση μάχης Πελετίδης – Χριστόπουλος και Κατσιφάρας – Κατσανιώτης

- Τι σχεδιάζουν και που αποβλέπουν τα επιτελεία των αντιπάλων του β’ γύρου


Με το βλέμμα στην αναμέτρηση του δεύτερου γύρου βρίσκει η επομένη της εκλογικής αναμέτρησης για το Δήμο Πατρέων και την αιρετή περιφέρεια τα επιτελεία των υποψηφίων που θα αναμετρηθούν την προσεχή Κυριακή.

Σε επίπεδο Δήμου Πατρέων ο σχεδιασμός της στρατηγικής του Κ. Χριστόπουλου  έχει αποφασιστεί να προσδιορίζεται από τους χαμηλούς τόνους χωρίς θριαμβολογίες ενώ σε πολιτικό επίπεδο θα κυριαρχήσει η αντιπαράθεση με τον «δογματισμό» και την τοποθέτηση του κομματικού οφέλους πάνω από την πόλη σε ότι αφορά τον αντίπαλό του Κ. Πελετίδη.

Οι κινήσεις του Κ. Χριστόπουλου συμπεριλαμβάνουν και την αναζήτηση τρόπων  για τη δημιουργία «γέφυρας» με παρατάξεις και πρόσωπα τα οποία στο δεύτερο γύρο θα μπορούσαν να στηρίξουν τη « Νέα Πόλη».

Στον αντίποδα  στο στρατόπεδο του Κ. Πελετίδη και της «Λαϊκής Συσπείρωσης» η «συνταγή» είναι μια και απαράλλαχτη και αφορά στο να περαστεί  ακόμα περισσότερο το μήνυμα πως  το δυνάμωμα των ψηφοδελτίων του ΚΚΕ και στο δεύτερο γύρο – όπως συμβαίνεις την Πάτρα – είναι εφαλτήριο για την ανατροπή της κυβέρνησης.

Στη "φαρέτρα" του Κ. Πελετίδη είναι επίσημα από χθες και η στήριξη τόσο της «ΡΑΠ-Πάτρα Ανθρώπινη Πόλη» του Κ. Σπαρτινού όσο και της «Ανυπότακτης Πολιτείας» του Χρ. Πατούχα και ενδεχομένως και του Α. Παναγιωτόπουλου

Στην Περιφέρεια

Το σκηνικό που έχει διαμορφωθεί μετά την είσοδο στο δεύτερο γύρο των Απ. Κατσιφάρα και Ανδ.Κατσανιώτη παραπέμπει σε κάτι από «Γόρδιο Δεσμό» καθώς η αναζήτηση των συμμαχιών που θα δώσουν  πρόκριμα νίκης δεν είναι εύκολη υπόθεση.

Για τον Απ. Κατσιφάρα μπορεί να φαντάζει πιο βατό το σενάριο της οικοδόμησης σχέσεων στήριξής του με μερίδα των υποψηφίων από την παράταξη του Θ. Σώκου και του Γ. Ζαφειρόπουλου  και ίσως από τμήμα της εκλογικής βάσης του Βασ. Χατζηλάμπρου αλλά η περιρρέουσα ατμόσφαιρα δείχνει πως κάτι τέτοιο δεν μπορεί να επιτευχθεί εύκολα.

Στην παράταξη του Ανδ. Κατσανιώτη στόχος είναι το μήνυμα του νέου που ξέρει, θέλει και μπορεί να αγγίξει ακόμα και όσους στον πρώτο γύρο  ψήφισαν με άλλα κριτήρια αλλά αντιλαμβάνονται πως το νέο είναι αυτό που αποζητά η περιφέρεια.

Οι «ορκισμένοι» πολιτικά εχθροί του Απ. Κατσιφάρα αποτελούν για το επιτελείο του Ανδ. Κατσανιώτη πεδίο προσέγγισης καθώς εκτιμάται πως το προσωπικό και η πολική αντιπαλότητα αρκούν για να διαμορφωθεί κλίμα πλειοψηφίας για  τον συνδυασμό του δεύτερου.

patrastimes.gr

2014-05-20

>