lefkada-news

Όλο και πιο κοντά η σύνδεση Πρέβεζας με την Εγνατία Οδό

«Ανάσα» στους κατοίκους τόσο της Πρέβεζας, όσο και σε αυτούς σε Λάκκα- Σούλι και Θεσπρωτικό, αναμένεται να δώσει ο οδικός άξονας Τύρια - Σιστρούνι, που συνεχίζει -παρά τις δυσκολίες- να κατασκευάζεται, σε μια περίοδο, που πολλά άλλα οδικά έργα έχουν σταματήσει.
Με την ολοκλήρωση του έργου, ουσιαστικά θα έχει επιτευχθεί η σύνδεση της Πρέβεζας με την Εγνατία και θα έχουν μικρύνει σε πολύ μεγάλο βαθμό οι αποστάσεις, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται πολλά και σημαντικά οφέλη για την οικονομία της περιοχής και κυρίως για τον Τουρισμό.
Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 12.600.000 ευρώ και το συνολικό ποσό της σύμβασης, που υπεγράφη ανέρχεται σε 7.240.254,60 ευρώ. Το έργο έχει ενταχθεί από το 2007 στο πρόγραμμα «ΠΙΝΔΟΣ».
Ο Περιφερειάρχης…
Το έργο επισκέφθηκε χθες ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέκος Καχριμάνης, που ενημερώθηκε από τους εκπρόσωπους της αναδόχου εταιρίας για διάφορα ζητήματα που προκύπτουν κατά την εκτέλεση των προκαταρκτικών εργασιών. Τους ζήτησε να αξιοποιήσουν στο έπακρο τις καλές καιρικές συνθήκες, προκειμένου να προωθηθεί το ταχύτερο δυνατό το έργο.
«Μετά από επίμονες, πολυετείς προσπάθειες, επιτέλους ξεκινά η υλοποίηση του έργου, το οποίο αποτελεί  όνειρο ζωής για τους κατοίκους της Λάκκας Σουλίου και του Θεσπρωτικού» είπε, μεταξύ άλλων, ο κ. Καχριμάνης.
Αρκετές δυσκολίες…
Και συνέχισε λέγοντας: «Πρόκειται για έργο που παρουσιάζει αρκετές δυσκολίες στην κατασκευή του, οι οποίες θα αντιμετωπιστούν με τη συνεργασία και την καθοδήγηση των Τεχνικών Υπηρεσιών της Περιφέρειας. Με την ολοκλήρωση του έργου, η περιοχή της Λάκκας Σουλίου θα ξεφύγει από την απομόνωση, και θα επιτευχθεί   η σύνδεση της Π.Ε. Πρέβεζας με την Εγνατία Οδό. Παράλληλα προωθείται και η ωρίμανση της μελέτης για το υπόλοιπο τμήμα του δρόμου, ώστε στη συνέχεια να ενταχθεί σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα».

2012-08-12

proinoslogos.gr

>