lefkada-news

Σύσκεψη στο Υπουργείο για το μέλλον του Νοσοκομείου Πρέβεζας

Το μέλλον του Νοσοκομείου Πρέβεζας αποτέλεσε το αντικείμενο της συνάντησης που είχαν με τον Διευθυντή του Γραφείου του Υπουργού Υγείας κ. Μπεχράκη ο βουλευτής Δημήτρης Τσουμάνης, ο Αντιπεριφερειάρχης Στράτος Ιωάννου και ο δήμαρχος Χρήστος Μπαΐλης.

Οι εκπρόσωποι του Νομού Πρέβεζας μετέφεραν την ανησυχία και την αγωνία της τοπικής κοινωνίας για το μέλλον του νοσηλευτικού ιδρύματος.

Εκ μέρους της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου έγινε σαφές ότι ο σχεδιασμός για την αναδιάρθρωση των υπηρεσιών υγείας δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμη ούτε για την Αττική. Εκ των πραγμάτων λοιπόν, όπως ειπώθηκε, δεν έχει ληφθεί καμία απόφαση για την περιφέρεια.

Ο κ. Μπεχράκης υποστήριξε στη συνάντηση αυτή ότι η αναδιάρθρωση των νοσηλευτικών ιδρυμάτων δεν θα γίνει με οικονομικά κριτήρια, αλλά κυρίως με κοινωνικά καθώς στόχος είναι η καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών.

Διαβεβαίωσε μάλιστα τους κυρίους Τσουμάνη, Ιωάννου και Μπαΐλη πως όταν ξεκινήσει η συζήτηση για τα νοσηλευτικά ιδρύματα της Ηπείρου θα τους ενημερώσει ώστε να έχουν πλήρη εικόνα για τους σχεδιασμούς που θα αφορούν στην Πρέβεζα.

Εκ μέρους των τοπικών εκπροσώπων τέθηκε ακόμη το θέμα της ενίσχυσης του Νοσοκομείου Πρέβεζας με υλικοτεχνική υποδομή και με ανθρώπινο δυναμικό ώστε να διασφαλιστεί η λειτουργία κρίσιμων κλινικών.

Πέραν αυτών συζήτηση έγινε και για την ανέγερση του νέου νοσοκομείου. Πρώτος στόχος των τοπικών φορέων είναι να ολοκληρώσουν τις απαραίτητες μελέτες ώστε το έργο να καταστεί ώριμο προς χρηματοδότηση.

Γεγονός είναι ότι μετά την αντίδραση που είχε συναντήσει κατά το παρελθόν η πρόταση για την κατασκευή του με τη μέθοδο ΣΔΙΤ, ουσιαστικά δεν είχε γίνει καμία προετοιμασία για την τεκμηρίωση μιας διαφορετικής πρότασης.

Έτσι τώρα η Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας προσπαθεί να κερδίσει τον χαμένο χρόνο εκπονώντας τις απαραίτητες μελέτες. Στην προσπάθεια αυτή έχει αρωγό τη ΔΕΠΑΝΟΜ η οποία θα συμβάλλει με την τεχνογνωσία και την εμπειρία της.

Πρώτος στόχος και με δεδομένο ότι έχει δεσμευθεί το ποσό των εκατό χιλιάδων ευρώ, είναι η ολοκλήρωση της αρχιτεκτονικής μελέτης για την ανέγερση νοσοκομείου στο οικόπεδο 50 στρεμμάτων που παραχωρεί ο Δήμος Πρέβεζας ώστε στη συνέχεια να ξεκινήσει η εκπόνηση των υποστηρικτικών μελετών.

pamepreveza.gr

2012-10-30

>