lefkada-news

Πράσινο φως για την πίστα αεραθλητισμού

Στη φάση της προέγκρισης πέρασε η δημοπράτηση του έργου για τη δημιουργία χώρου δασικής αναψυχής στη θέση Αγνάντιο της Τοπικής Κοινότητας Κρανιάς του Δήμου Ζηρού. Το έργο χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης.
 
Έχει προϋπολογισμό 100.000 ευρώ και εκτός από την πίστα αεραθλητισμού, προβλέπει διάνοιξη δρόμων πρόσβασης, διαμόρφωση χώρου στάθμευσης, κιόσκια και παγκάκια που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για πολλαπλούς σκοπούς. Το έργο αναμένεται να ολοκληρωθεί τον Δεκέμβριο του 2013. Η θέση Αγνάντιο βρίσκεται σε υψόμετρο 700 μ. και σε απόσταση μόλις 3χιλ. ΝΔ από το κέντρο της Κρανιάς. Το φυσικό τοπίο, η θέα του Αμβρακικού Κόλπου, των χωριών της Λάκκας Θεσπρωτικού και των ορεινών όγκων της Ηπείρου, συνθέτουν μια ειδυλλιακή ατμόσφαιρα με σπουδαία περιβαλλοντική αξία.
 
Αθλητικά σωματεία που έχουν πραγματοποιήσει δοκιμαστικές πτήσεις από το «Αγνάντιο» στην Κρανιά χαρακτηρίζουν τη θέση ως την πλέον ενδεδειγμένη για «αποδράσεις» με αλεξίπτωτο πλαγιάς, ενώ η συγκεκριμένη παρέμβαση αναμένεται να αναβαθμίσει την ορεινή Κρανιά αλλά και την ευρύτερη περιοχή του Δήμου Ζηρού.

epiruspost.gr

2013-02-07

>