lefkada-news

Και γκρίνιες στο δρόμο της Νικόπολης προς την UNESCO

Θα ήταν περίεργο, ίσως και πρωτότυπο, αν η ευχάριστη είδηση ότι η Αρχαία Νικόπολη περιλαμβάνεται στον κατάλογο υποψηφιοτήτων για ένταξη στην UNESCO δεν προκαλούσε αντιδράσεις. Η σχετική ανακοίνωση έγινε από την Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας και οι αντιδράσεις ήρθαν από τον τοπικό όμιλο της UNESCO, ο οποίος σε ανακοίνωσή του αναφέρει ότι η εξέλιξη αυτή είναι αποτέλεσμα των δικών του ενεργειών, οι οποίες ξεκίνησαν από το 2003.

«Με έκπληξη πληροφορηθήκαμε ότι μετά από τις «επίμονες προσπάθειες» του κυρίου αντιπεριφερειάρχη έγινε η ανανέωση της υποψηφιότητας του  Αρχαιολογικού Χώρου της Νικόπολης στα υπό ένταξη Μνημεία Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO», αναφέρεται στην ανακοίνωση. Σημειώνεται μάλιστα ότι η ανανέωση της υποψηφιότητας είχε ανακοινωθεί στο τέλος Ιανουαρίου από τον Όμιλο. «Από την πρώτη στιγμή ο όμιλός μας  είχε τονίσει την αναγκαιότητα της συλλογικότητας και της συνεργασίας όλων των εμπλεκόμενων  φορέων, πράγμα το οποίο με λύπη και   ταυτόχρονη ανησυχία, διαπιστώνουμε ότι δεν γίνεται, με άμεση συνέπεια την αποδυνάμωση του όλου εγχειρήματος.

Ο ομιλος UNESCO Ν.Πρέβεζας συνεχίζει τις συλλογικές προσπάθειες με όσους τοπικούς φορείς έχουν την ίδια άποψη, μακριά από  κάθε είδους πολιτικές ή άλλες σκοπιμότητες», καταλήγει η ανακοίνωση.

2013-05-20

epiruspost.gr

>