lefkada-news

Ξέφραγο αμπέλι το Βενετσιάνικο Κάστρο

Σε ξέφραγο αμπέλι στην κυριολεξία έχει μετατραπεί το Βενετσιάνικο Κάστρο της Πάργας. Νόμοι και διατάξεις έχουν καταργηθεί στην πράξη. Όπως αναφέρουν κάτοικοι της Πάργας, μέχρι πρότινος εφαρμόζονταν ό, τι ακριβώς σε όλους τους αρχαιολογικούς χώρους. Ήταν επισκέψιμο δηλαδή κατά το ωράριο που ισχύει από τις αρχαιολογικές υπηρεσίες.

Με την διαφορά ότι όλα άλλαξαν, άγνωστο με ποιού εντολή ή με ποιών την ανοχή.

«Δεν γνωρίζουμε ποιος έδωσε την άδεια αλλά με έκπληξη είδαμε τις τελευταίες ημέρες και παραμένουν ανοικτές οι πόρτες του κάστρου όλο το 24ωρο», σημειώνουν κάτοικοι της Πάργας και συνεχίζουν: «Ίσως είναι απλή σύμπτωση και τυχαίο(;) αλλά από την επανεμφάνιση στην αντιδημαρχία της Ευτυχίας Ρίζου το κάστρο είναι μόνιμα ανοιχτό.

Είναι δυνατό σε αρχαιολογικούς χώρους ,χωρίς καμία άδεια και χωρίς καμία απόφαση ή έγκριση αφήνουμε ανοικτές τις πόρτες του κάστρου όλο το 24ωρο.

Την ευθύνη όμως αν γίνει το οτιδήποτε απρόβλεπτο ποιος θα την αναλάβει;

Η 18η Εφορεία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων που είναι Περιφερειακή Υπηρεσία του Υπουργείου Πολιτισμού, σε επίπεδο Διεύθυνσης, και έχει έδρα την Άρτα και αρμοδιότητα στους Νομούς Άρτης και Πρεβέζης τι γνώμη έχει;

Ενδιαφέρον όμως θα είχε να πληροφορηθούμε και την γνώμη του Κυρίου Αντιπεριφερειάρχη Πρεβέζης που είναι κάθε Σαββατοκύριακο την Πάργα και που έχει ʽʼιδίαν άποψηʼʼ για καταστάσεις και πρόσωπα».

2013-07-03

epiruspost.gr

>